Meciul CSM București – Rostov a fost amânat. Adi Vasile: „Suntem triști! Eram pe un trend foarte bun!”

Lead.ro 24 septembrie 2020

CSM București nu va mai juca duminică partida cu Rostov, din Liga Campionilor. Echipa din Rusia a anunțat că are un caz de Coronavirus în cadrul lotului și, conform legilor interne, nu mai poate face deplasarea la București, fiind obligați să stea zece zile în izolare. Confruntarea va avea loc la o dată stabilită ulterior de forul european de handbal.

Vestea vine într-un moment bun pentru CSM București, care a a avut un start bun în Liga Campionilor, cu două victorii din două meciuri jucate. Antrenorul Adi Vasile își punea mari speranțe că duminică fetele sale ar fi bifat a treia victorie.

„Este un moment nepotrivit, suntem pe un trend foarte bun, avem mare încredere în noi, așa că suntem triști că nu se va juca acest meci. Am muncit mult pentru cele două victorii obținute până acum în Liga Campionilor, mă bucur că am început astfel și că demonstrăm pe teren multă calitate și spirit de echipă. Echipa arată bine și sunt foarte mulțumit de asta, raportat la perioada lungă în care nu s-a jucat handbal.”

Despre parcursul echipei în Liga Campionilor, Vasile spune că e unul lung și echipa va aborda fiecare meci, pas cu pas. „Avem în față o luptă lungă, un maraton. Fiecare joc este extrem de important, acest format al Ligii Campionilor oferă mult echilibru și, în același timp, se pot întâmpla surprize care răstoarnă ierarhia de moment.”

Se pregătesc pentru loturile naționale

Cum meciul cu Rostov, din Liga Campionilor, nu se va mai disputa, cele mai multe dintre handbalistele de la CSM București își vor muta punctul de interes către echipele naționale. Doar șase jucătoare vor rămâne la București în următoarea perioadă, restul se vor duce în pregătire cu formațiile de senioare sau tineret ale țărilor din care provin.

„Nemaiavând meciul, nu mai ținem atât de ridicat nivelul de concentrare și de adrenalină. Nici nu trebuie să o facem, ar fi ceva artificial. Se va pleca la echipele naționale, iar noi avem multe jucătoare la loturi, doar șase vor rămâne acasă și vor avea un timp de respiro, dar se vor și pregăti alături de Iulia și Dragoș”, spune Adi Vasile.

Echipele naționale de senioare și de tineret se vor reuni la Craiova, între 27 septembrie și 3 octombrie, pentru prima pregătire centralizată de la începutul pandemiei noului coronavirus. Tot la Craiova, Naționala de senioare va juca și două meciuri amicale contra Serbiei.

Echipa antrenată de Bogdan Burcea și Robert Licu se pregătește pentru Campionatul European din luna decembrie (3-20), în vreme ce echipa de tineret pregătește Mondialul de U20, organizat chiar la București, în perioada 2-13 decembrie.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.