Noi medalii pentru Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu, la Cupa Mondială de la Doha. Avem și lista gimnaștilor care vor reprezenta România la Europenele de la Cluj

Andreea Giuclea 25 martie 2017

La nici o săptămână de când Cătălina Ponor câștiga două medalii de aur, la Baku, gimnasta de 29 de ani a urcat din nou pe podium, obținând argintul la bârnă, la Cupa Mondială de la Doha.

*

Ponor, care a obținut un punctaj de 13,900, a avut o urcare ezitantă pe aparatul ei preferat, iar dezechilibrarea a costat-o: locul 1 a fost obținut de Tingting Liu, cu un 14,466. Gimnasta din China, în vârstă de 16 ani, a avut însă un exercițiu mai dificil, cu nota de plecare 6,10, față de 5,80, de unde a pornit Cătălina. Pe locul trei s-a clasat tot o gimnastă din China, Huan Luo (13,700).

Dacă săptămâna trecută Ponor câștiga aurul și la bârnă, dar și la sol, la Doha ea nu s-a calificat în finala de la sol, terminând calificările pe locul 11.

Concursul de la Doha, care face parte din circuitul FIG World Cup, a însemnat și debutul Oliviei Cîmpian – aflată în primul an de seniorat – într-o competiție de senioare. În octombrie 2016, gimnasta născută la Arad și legitimată la Cetate Deva câștiga Campionatele Naționale de Junioare la patru probe: individual compus, paralele, bârnă și sol, demonstrând că e una dintre tinerele speranțe ale noului ciclu olimpic. La Doha, Olivia s-a clasat pe 12 în calificările de la sol (cu o notă apropiată de cea a Cătălinei, 11,833 față de 11,966), pe 14 la bârnă și pe 10 la paralele. Tânăra gimnastă va face parte din lotul României și pentru Campionatele Europene de la Cluj.

La primul concurs după Jocurile Olimpice, unde a fost aproape de o medalie, Marian Drăgulescu a urcat și el pe podium: bronz la sol, unde a primit 14,100. Marian a fost devansat de Tanf Chia-Hung (Taipei), cu 14,366, și de Milad Karimi (Kazahstan) – 14,266. Drăgulescu a concurat și în finala de la sărituri, unde s-a clasat pe opt.

Notele mai mici pe care le vom vedea în gimnastică de acum încolo sunt o consecință a modificărilor aduse codului de punctaj în noul ciclu olimpic. Mai multe despre aceste schimbări puteți citi aici.

Loturile pentru Cluj

Săptămâna aceasta, Federația Română de Gimnastică a anunțat componenţa celor două loturi care vor concura la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj. Gimnaștii pot fi schimbați până la 24 de ore înaintea concursului oficial.

Lotul feminin: Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache, Cătălina Ponor
Antrenori – Nicolae Forminte, Claudiu Moldovan, Matei Stănei, Liliana Cosma
La ce aparate vor concura:
Sărituri: Olivia Cimpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache
Paralele: Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache
Bârnă: Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache, Cătălina Ponor
Sol: Olivia Cimpian, Ioana Crisan, Larisa Iordache, Cătălina Ponor

Lotul masculin: Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Robert Ghiuzan, Laurentiu Nistor,  Andrei Ursache
Antrenori – Ionuţ Corlaci, Ioan Suciu, Vasile Vug
Înscrierile pe aparate:
Sol: Marian Drăgulescu, Cristian Baăţagă, Andrei Ursache, Robert Ghiuzan
Cal: Cristian Băţagă, Andrei Ursache, Laurenţiu Nistor
Sărituri: Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Robert Ghiuzan
Paralele: Vlad Cotuna, Laurenţiu Nistor
Bară: Vlad Cotuna, Laurenţiu Nistor

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.