Nora Mork: „Nimic nu-mi place mai mult decât să joc handbal. Îmi doresc mereu să fiu cea mai bună, nu mediocră”

Lead.ro 4 februarie 2020

Au trecut cinci luni de când Nora Mork, cel mai important transfer al lui CSM București din vara trecută, s-a accidentat, în chiar primul ei meci oficial cu noua echipă. Cinci luni în care CSM i-a simțit absența, mai ales că în afara terenului, privind din tribune meciurile erau și alte importante jucătoare accidentate: Cristina Neagu, apoi Andrea Lekic, Carmen Martin sau Laura Moisă.

„N-are cum să nu ne afecteze, chiar dacă suntem la nivelul asta”, ne spunea Iulia Curea. „Pentru că Nora a fost adusă ca un stâlp, a fost adusă să fie acolo meci de meci, să ajute echipa, și nu are cum să nu te afecteze, pentru că din start pierzi o piesă foarte importantă. Și cât a fost ea, ce mișto mergea echipa. E imposibil să nu te gândești: Ce bine era dacă o aveam și pe ea acolo.”

Dar cel mai greu a fost pentru ea, mai ales că venea după o altă accidentare care a ținut-o mult departe de teren: „Din punct de vedere mental a fost foarte greu, nu vreau să mint, m-am chinuit foarte mult, deși motivația a existat în permanență. Este foarte greu să fii accidentat, să te faci bine, să te reaccidentezi și tot așa. Este dificil pentru că singurul lucru pe care mi-l doresc este să joc handbal și simt cum inima mi se frânge din nou și din nou”, spune handbalista norvegiană, cea mai bună marcatoare a Jocurilor Olimpice din 2016, campioană mondială și triplă campioană europeană, câștigătoare de patru ori a Ligii Campionilor.

„Vreau să fiu cea mai bună, nu o jucătoare mediocră”

„Eu am fost optimistă și am început să cred că este posibil să evoluez din nou, așa că acum sunt nerăbdătoare să revin pe teren, în echipament de joc. Operația nu este mare lucru: adormi, te trezești din anestezie și aia e! Cu siguranță, prima perioadă imediat după operație este cea mai grea, atunci când nu te poți baza pe muschii tăi, nu poți merge. Acum sunt fericită că pot alerga din nou, pas cu pas pot reveni la antrenamente. Dar sigur, și această perioadă este grea pentru că vrei în fiecare zi să faci mai mult și mai mult. Sunt fericită că pot merge din nou, că pot alerga, acesta este un lucru foarte bun.”

Revenirea ei la antrenamente are un efect pozitiv și asupra echipei, ne spunea antrenorul Adi Vasile: „De când s-a întors și o văd în fiecare zi că vine la sală și e alături de noi, mă bucur tare mult s-o văd cu zâmbetul pe buze și optimistă, entuziastă, pentru că asta ajută și echipa. Nu-mi doresc decât s-o văd înapoi în teren la momentul potrivit și să ne bucurăm de ea cât mai mult timp, pentru că este o sportivă de excepție.

Cu gândul la Final Four

Iar interul dreapta în vârstă de 28 de ani vrea să revină acolo unde știe că o poate duce jocul ei, atunci când corpul îi permite: „Nimic pe lumea asta nu-mi place mai mult decât să joc handbal și îmi doresc mereu să fiu cea mai bună, nu mediocră. Oamenii mereu vor avea păreri, este normal, dar pe mine nu mă interesează acest lucru. Sunt o jucătoare care poate ajuta mult echipa, mai ales în atac… de când m-am accidentat, avem unele probleme în ofensivă și mă simt vinovată că nu sunt pe teren. Abia așteptam să vin aici, să joc cât de mult se poate, să ies în evidență, să ajut echipa, este greu doar să mă uit la meci. Aș prefera să fiu pe teren și să pierd un meci, decât să stau pe canapea. Mi-ar plăcea să ajut mai mult, dar singurul lucru pe care-l pot face în situația dată este să mă antrenez cât pot de mult pentru a reveni cât mai rapid. Fetele mă întreabă mereu ce fac, cum mă simt, au grijă de mine, iar acest lucru mă ajută mult mental. M-am temut să nu mă simt ca un outsider, dar simt că le pasă. Nu cred că o fac din nerăbdarea de a mă întoarce pe teren, simt că au cele mai bune intenții, iar asta contează enorm pentru mine.”

Nora, care are în palmares patru trofee Champions League, a vorbit și despre drumul echipei spre FINAL 4: „Suntem într-un moment greu, dacă mă întreba cineva la începutul sezonului (dacă ajungem în Final4) când vom avea echipă completă, aș fi spus da, categoric. Acum trebuie să ne luptăm mult pentru a ajunge acolo, sunt multe echipe foarte puternice, este mereu greu să joci în Champions League.. Nu e ca și cum eu, Carmen Martin sau Laura Moisă vom reveni mâine în joc. Este posibil să ajungem unde ne dorim, dar va trebui să ne luptăm foarte mult, avem calitatea și forța necesară.”

 

Fotografii: Dan Potor / Sport Pictures (main); SportsNet (interior)

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.