Nume: FCSB, ADN: Steaua. Echipa lui Dică ne amintește de vremurile bune, scoate un rezultat mare la Lisabona

Ciprian Rus 15 august 2017

Telenovela FCSB – Steaua din ultimii ani e binecunoscută. În timp ce armate de avocați, glorii de ieri și de azi, suporteri care mai tineri, care mai bătrâni își dispută în tribunal, la televizor și în arene paternitatea adevăratei Stele, echipa lui Gigi Becali, FCSB-ul din acte, a reușit să treacă de echipa incomodă a cehilor de la Plzen și e, acum, la un pas de grupele Ligii Campionilor, după ce scoate un rezultat excelent pe terenul lui Sporting Lisabona.

Un 0-0 care lasă opțiuni foarte bune pentru retur, dar, dincolo de scor, FCSB oferă imaginea unei echipe mature și legate, care știe și să sufere, să se apere, dar și să țină de minge și să iasă la atac, o echipă care aduce aminte de Steaua de pe vremea când Nicolae Dică, actualul ei antrenor, juca în tricoul „roș-albastru” cu numărul 10.

Fără complexe

După ieșirea CFR-ului din ecuația cupelor europene a ultimilor ani, trupa lui Gigi Becali a rămas singura de la noi cu suficiente argumente pentru a face față unor meciuri cu ștaif în Liga Campionilor. Nici Astra lui Marius Șumudică nu s-a făcut de râs în cupe, ba a prins și o primăvară europeană, dar FCSB are ceva în plus, o siguranță de sine și o prestanță care, dincolo de faptul că sunt semnele unei echipe în care s-a investit serios în ultimii doi ani, par să vină tocmai din istoria glorioasă care i se refuză în instanță echipei de azi.

FCSB a jucat fără complexe pe un stadion greu ca „Jose Alvalade”, în fața unei trupe motivate, cu jucători cu nume și cu calități cum rar vedem în Liga 1. A început un pic mai greu, portugezii au avut trei șanse bune în primele 20 de minute, printre care o bara a lui Acuna și un posibil penalti la Momcilovic, dar apoi a echilibrat meciul și a intrat la cabine cu avantaj la capitolul șuturilor pe cadrul porții.

Căpitanul Alibec a magnetizat toate mingile din atacul „roș-albaștrilor”, a tras din toate pozițiile, chiar și atunci când, scăpat senzațional în colțul careului de șase metri, a ales să dea tare din unghi în loc să scoată la Enache, care era liber la primire.

Spiritul lui Teixeira

În partea a doua, maturitatea echipei lui Dică a ieșit la rampă, Larie și Momcilovici au făcut un meci excelent în centrul apărării, în fața unui Niță providențial când a fost cazul. Alibec a ținut până la final câte doi oameni în spate, dar marea vedetă a FCSB-ului a fost Felipe Teixeira.

Dat indisponibil cu două zile înainte de meci, mijlocașul portughez de 37 de ani a încheiat partida alergând pe tot latul terenului și forțând victoria în ultimele minute. O victorie de care FCSB a fost foarte aproape în minutul 77, când Enache a scăpat singur pe dreapta, dar, din unghi, a ratat poarta. Imediat după, Pintilii a văzut al doilea galben și a ratat nu doar finalul de meci, ci și returul de foc care se anunță pe „Arena Națională”.

„Sporting are în continuare prima șansă. Vom încerca să fim la fel de concentrați și să obținem calificarea. Am făcut un joc defensiv foarte bun. Sunt mândru de jucători. Au arătat că au valoare și că merită să joace aici. Chiar dacă Enache a ratat, e bine că a ajuns la finalizare din poziția de fundaș dreapta în minutul 80.” – Nicolae Dică, antrenor FCSB

Sporting: Rui Patricio – Piccini, Coates, Mathieu, Coentrao – Adrien Silva, Battaglia – Gelson, Podence, Acuna – Dost
Au mai jucat: Bruno Fernandes, Doumbia
Antrenor: Jorge Jesus

FCSB: Niță – Enache, Larie, Momcilovici, J. Morais – Pintilii, Ov. Popescu – Teixeira, Fl. Tănase, Golofca – 7. Alibec
Au mai jucat: Gnohere, Achim, De Amorim
Antrenor: Nicolae Dică

Returul va avea loc pe 23 august, de la ora 21:45, pe „Arena Națională”. În caz de calificare, FCSB va juca în grupele Ligii Campionilor, dacă pierde calificarea va juca în grupele Europa League.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.