Prima înfrângere în Champions League | CSM București nu se descurcă fără Cristina Neagu, pierde cu Vipers, campioana Norvegiei

Lead.ro 10 octombrie 2020

Fără Cristina Neagu, rămasă la București după ce testul ei pentru noul coronavirus a ieșit pozitiv, CSM București n-a reușit să-și continue startul perfect din Liga Campionilor: învinse destul de clar (30-25) în Norvegia, de Vipers Kristiansand, jucătoarele antrenate de Adi Vasile au rămas cu două victorii din primele trei etape.

Și, la cum a început această Grupă A, Vipers Kristiansand ne confirmă că este una dintre echipele care se va luptă, alături de CSM, Metz, Rostov și chiar Esjberg, la primele două locuri – care aduc și calificarea directă în sferturile de finală.

Cu câteva jucătoare din echipa națională a Norvegiei, printre ele și Nora Mork, revenită acasă după anul greu petrecut (în convalescență) la CSM București, Kristiansand ne-a amintit tuturor de ce handbalul norvegian este atât de spectaculos: pentru că nimeni nu face mai bine faza a doua, pentru că rar vezi o jucătoare care să primească mingea pe loc, pentru că toată lumea poate face o depășire în viteză. Sunt lucrurile pe care Vipers – ca multe ale echipe nordice, le stăpânește foarte bine.

Foarte rapide pe repunere, nordicele au găsit încă din start golurile simple pe care le căutau, s-au instalat la conducere și au început să se distanțeze după primele minute, când o serie de goluri marcate din zona centrală au dus scorul la 5-3, apoi 7-4 sau 8-5.

De aici încolo, CSM n-a reușit să se apropie la mai puțin de două goluri.

Momente bune au mai fost, însă pentru fiecare gol venit pe atacurile lungi – aproape încâlcite – ale lui CSM, Vipers a răspuns cu finalizări pe a patra sau a cincea pasă.

În ritmul acesta alert de joc, CSM a rezistat doar în prima repriză (la vestiare s-a intrat cu 14-12 pentru  Vipers), însă lucrurile au mers tot mai rău în partea a doua, când adversarele au fugit imediat la 16-12, apoi 21-15, moment în care meciul era deja jucat.

S-a terminat 30-25 pentru Vipers, noul lider al Grupei A, cu trei victorii din trei meciuri.

 

 

Pe 18 octombrie, CSM va juca la București contra lui Ferencvaros, în vreme ce Vipers se va deplasa în Danemarca pentru jocul cu Esbjerg.

Așa cum știi, meciul pe care CSM trebuia să-l joace cu Rostov la București, în a treia etapă a Ligii, a fost amânat din cauza cazurilor de Coronavirus ale echipei din Rusia.

În noul format competițional, cu două grupe de opt echipe, CSM București trebuie să se claseze între primele șase echipe – cu cât mai sus, cu atât mai aproape de obiectivul de-a participa în Final 4-ul de la Budapesta, în primăvara viitoare. Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală, locurile 3-6 joacă în optimile de finală.

**

SCM Râmnicu Vâlcea, cealaltă echipă românească din Ligă, a început sezonul european cu trei înfrângeri, iar meciul de duminică contra lui Podravka a fost amânat.

La cum arată grupa în acest start de sezon, primele patru clasate par să joace – măcar pentru moment – la un alt nivel.

 

Foto: Sport Pictures

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.