Primele reacții după meciul cu Spania | „Înfrângerea asta a fost un duș rece, dar nu ne vom pierde încrederea. Vom merge înainte, vom lupta în continuare”

Lead.ro 30 noiembrie 2019

(Kumamoto, Japonia)

La finalul unui meci în care nimic n-a părut să funcționeze pentru echipa naționala României, învinsă de Spania cât se poate de clar, 31-16, în debutul Mondialului din Japonia, antrenorul Tomas Ryde a vorbit despre motivele pentru care echipa sa n-a putut juca mai bine: „N-am făcut față vitezei Spaniei, am avut o singură situație bună (în a doua parte a primei reprize), când Spania rămăsese cu două goluri avans, dar noi am ratat apoi trei șanse la rând și am pierdut momentul bun. Avem o echipă destul de inexperimentată, am lăsat acasă niște jucătoare, iar fetele nu au putut să-și găsească ritmul. Așa că defensiva Spaniei ne-a oprit aproape fiecare atac, ne-am pierdut încrederea și tocmai de-asta am ales să trimit toate jucătoarele în teren spre final: e un turneu lung, care va continua mâine. Spania merită felicitată, a fost mult mai bună la toate capitolele, iar noi trebuie să ne revenim acum foarte repede.”

Ryde privește destul de îngrijorat spre al doilea meci al României (duminică, ora 11.00), cu un adversar, Senegal, care în prima zi a competiției a condus Muntenegru și s-a lăsat greu învinsă (25-29). „Am văzut că Senegal a jucat foarte bine azi. Trebuie să ne recuperăm și să ne pregătim pentru meciul de mâine. Vom revedea meciul în seara asta, fiecare jucătoare se va uita să vadă ce a făcut bine și ce a făcut mai puțin bine în meciul de azi, chiar dacă mâine, cu Senegal, abordarea tactică va fi probabil diferită. Jucătoarele cu experianță le vor ajuta pe cele mai tinere.”

Procesul ăsta, spune Ryde, e foarte diferit de cel pe care jucătoare îl cunosc din campionatele interne, unde meciurile se joacă la distanță de trei-patru zile. „Aici e nevoie de altă reacție. În două sau trei ore trebuie să fii gata să o iei de la început. De-asta am ales câteva jucătoare care să se ocupe de situația ăsta.”

Anca Polocoșer, care a terminat meciul în lacrimi și pe care Ryde a lăudat-o pentru munca ei din apărare, a spus că „înfrângerea asta a fost un duș rece, dar nu ne vom pierde încrederea, vom merge înainte, vom lupta în continuare și vom încerca să nu mai facem greșelile pe care le-am făcut azi. Sunt sigură că mâine vom juca un meci mai bun și mai frumos. Am încredere în echipa mea, știu ce putem face”, a spus Anca, aflată la primul ei Mondial de senioare.

*

După o primă zi în care marea surpriză a Mondialului a venit de la Coreea de Sud, care a reușit să treacă de Franța (29-27), campioana europeană și mondială în exercițiu, România trebuie să-și recupereze repede nu doar încrederea, dar și punctele pierdute cu Spania. Mai ales că Muntenegru și Ungaria, celelalte două adversare care luptă pentru calificarea în Main Round, și-au câștigat (previzibil) meciurile cu Senegal (învinsă de Muntenegru cu 29-25), respectiv Kazakhstan (15-39 în fața Ungariei lui Kim Rasmussen).

Programul României în Grupa C

România – Senegal, 1 decembrie, 0ra 11.00

România – Kazakhstan, 3 decembrie, 0ra 12.00

Muntenegru – România, 4 decembrie, 0ra 8.00

România – Ungaria, 6 decembrie, ora 12.00

Primele trei clasate se califică pentru grupele principale, unde vor intra cu punctele luate celorlalte două echipe calificate. În Main Round, cele trei echipe din grupa României se vor întâlni cu echipele venite din Grupa D, unde Rusia, Suedia și Japonia nu vor avea emoții cu China, Argentina și Republica Congo.

Foto: FRH

 

 

 

 

 

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.