Anca Polocoșer: „Nu e un meci la sfârșitul căruia să te bucuri. Dar trebuie să luptăm până la sfârșit și să arătăm ca o echipă adevărată”

Lead.ro 30 noiembrie 2019

(Kumamoto, Japonia)

Una dintre tinerele jucătoare din echipa României, Anca Polocoșer (22 de ani), debutantă la un Campionat Mondial de senioare, a ieșit în lacrimi de pe teren după înfrângerea României cu Spania: „Era normal să fiu tristă, nu e un meci la sfârșitul căruia să te bucuri, văzând rezultatul. Cred că fiecare dintre noi și-ar fi dorit să câștigăm și înăuntrul nostru e o suferință, dar încercăm să trecem peste treaba asta, pentru că e doar începutul campionatului, mai avem meciuri și trebuie să ne facem treaba până la sfârșit și să luptăm până la sfârșit și să arătăm ca o echipă adevărată.”

Interul stânga de la HCM Baia Mare, ajunsă în Japonia pe ultima sută de metri ca înlocuitoare a handbalistelor de la Corona Brașov, simte că are lucruri de demonstrat: „Îi mulțumesc lui Tomas că mi-a dat încredere, știu că poate multe persone de acasă nu ar fi avut încredere și trebuie să demonstrez. Trebuia să demonstrez și cred că fiecare dintre noi trebuia să demonstreze și să dăm ce-i mai bun. Nu mai aveam nimic de pierdut, având în vedere diferența de goluri, trebuia să luptăm până la sfârșit și cred că fiecare din noi a luptat până la sfârșit.”

Intrată mai ales în repriza a doua, Anca a înscris trei goluri, iar antrenorul Tomas Ryde spune că jocul ei e poate fi un lucru pozitiv pe care România să-l ia din acest meci. „S-a apărat foarte bine și a avut și câteva momente bune în atac în repriza a doua, când am hotărât s-o odihnesc pe Cristina. Anca a arătat o atitudine bună și a avut câteva aruncări bune pe final, deci asta poate fi ceva pozitiv.”

Despre emoțiile jucătoarelor tinere ne-a vorbit și Cristina Neagu, care încearcă să le ajute să se integreze cât mai ușor: „Avem nevoie să ne îmbărbătăm, să privim înainte, avem foarte multe fete tinere care sunt pentru prima oară la un campionat mondial și se vede tracul de competiție, se văd emoțiile. Însă suntem alături de ele, le dăm încredere și sper că au scăpat de acest trac și ca de mâine lucrurile să fie mai bune.”

Și Anca, la al doilea ei turneu final cu senioarele, după Europeanul de anul trecut, speră ca următoarele meciuri de la Mondial să fie mai bune: „E normal să fie tristețe, având în vedere scorul, ne doream să câștigăm. Meciul ăsta n-a ieșit cum am dorit, dar sunt 100% sigură c-o să fie altfel umătoarele meciuri, sper că de-acum încolo să plâng doar de bucurie. Înfrângerea asta a fost un duș rece, dar nu ne vom pierde încrederea, vom merge înainte, vom lupta în continuare și vom încerca să nu mai facem greșelile pe care le-am făcut azi. Sunt sigură că mâine vom juca un meci mai bun și mai frumos. Am încredere în echipa mea, știu ce putem face.”

*

După o primă zi în care marea surpriză a Mondialului a venit de la Coreea de Sud, care a reușit să treacă de Franța (29-27), campioana europeană și mondială în exercițiu, România trebuie să-și recupereze repede nu doar încrederea, dar și punctele pierdute cu Spania. Mai ales că Muntenegru și Ungaria, celelalte două adversare care luptă pentru calificarea în Main Round, și-au câștigat (previzibil) meciurile cu Senegal (învinsă de Muntenegru cu 29-25), respectiv Kazakhstan (15-39 în fața Ungariei lui Kim Rasmussen).

Programul României în Grupa C

România – Senegal, 1 decembrie, 0ra 11.00

România – Kazakhstan, 3 decembrie, 0ra 12.00

Muntenegru – România, 4 decembrie, 0ra 8.00

România – Ungaria, 6 decembrie, ora 12.00

Primele trei clasate se califică pentru grupele principale, unde vor intra cu punctele luate celorlalte două echipe calificate. În Main Round, cele trei echipe din grupa României se vor întâlni cu echipele venite din Grupa D, unde Rusia, Suedia și Japonia nu vor avea emoții cu China, Argentina și Republica Congo.

 

FOTO: Sabin Malisevschi / Sport Pictures

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.