Reacții după victoria cu Norvegia: „Suntem fericiţi că am reuşit să jucăm la acest nivel. Mai important decât punctele este felul în care jucăm”

Lead.ro 6 decembrie 2018

La capătul unei victorii care nu face decât să-i confirme entuziasmul din ultima vreme, Ambros Martin poate fi mulțumit până la capăt: are o echipă foarte puternică! O echipă completă, mult mai echilibrată decât în ultimii ani, o echipă care reușește să joace un handbal încântător.

Și tocmai jocul îl bucură pe Martin după meciul cu Norvegia.

„Trebuia să facem un astfel de joc, dacă voiam să învingem Norvegia. Mai ales că a fost o situaţie specială, în care Norvegia avea neapărat nevoie de aceste două puncte. Suntem fericiţi că am reuşit să jucăm la acest nivel. Pentru noi, mai important decât punctele este felul în care jucăm. Asta mă bucură cel mai mult”, a spus spaniolul pentru TVR.

La ultimul timeout al meciului, cu cinci minute înainte de final, el și-a chemat jucătoarele pentru a le felicita și a le oferi celor care au jucat mai puțin minute prețioase într-un meci pe care nu-l vor uita prea curând.

Dar chiar dacă și-a permis să zâmbească în timpul meciului, Martin a ajuns la interviuri mai rezervat: „După trei meciuri grele, lucrurile se schimbă puţin din punct de vedere fizic. Trebuie să ne recuperăm, începe să conteze şi pregătirea fizică. Viitoarea noastră adversară (Olanda) joacă şi ea foarte bine. Trebuie să fim pregătiţi. Următoarele două zile nu vor fi de relaxare, ci de recuperare. Nu este timp de relaxare. Sigur, fizic există un pic de oboseală, dar sunt sigur că nu şi la nivel mental“, a spus Ambros Martin, înainte să o laude și el pe Iulia Dumanska, care a terminat meciul cu un procentaj de 44% – 14 mingi apărate! – și a fost aleasă cea mai valoroasă jucătoare a unui meci în care toate jucătoarele au excelat.

„Mă bucur din tot sufletul că eu și echipa am reuşit să facem un joc superb. Ne bucurăm de victorie şi ne pregătim pentru meciurile următoare. Astăzi nu ne-a interesat ce adversare avem în faţă, am încercat să facem un joc bun. Și acum suntem fericite, mergem să ne odihnim și să ne pregătim pentru grupa cealaltă”, a spus Iulia, pupată de colegele care treceau prin spatele ei în drum spre vestiare.

View this post on Instagram

Din toată inima, pentru România! Norvegia – România 23-31 @cristinaneaguofficial @elizabuceschi @yuliya_dumanska @d.denisa16 @crinapintea11 @valentina_ardean_elisei @pery11perianu @mely_geiger @madizamfirescu @dragutza_ana @chiperlaura @ratiudaniela24 @bacaoanu.raluca @polo.anca @cristina_florica @anetaudristioiu @laslo13cristina @ehfeuro

A post shared by Echipa Națională de Handbal (@nationaladehandbal) on

La rândul lui, antrenorul Thorir Hergeirsson, sportiv, ca de obicei, a ținut să felicite „echipa Romaniei și pe Ambros, un bun prieten. Au jucat foarte bine, n-am avut nicio șansă, sunt la un nivel mai bun decât noi în momentul de față. Au meritat să câstige și cred c-o să ajungă la Paris și o să joace pentru medalie”, a declarat islandezul care a adus atâtea titluri Norvegiei în cei nouă ani de când o antrnează.

Hergeirsson a mai spus că echipa lui a încercat să revină în repriza a doua, „dar România a jucat foarte metodic și disciplinat. Am avut speranță, dar au fost prea puternice. Vom munci să revenim, putem juca mai bine.”

Foto: EHF EURO © Nebojsa Tejic / kolektiff

 

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.