Trăiască regele! Chelsea luptă frumos, dar Messi confiscă meciul. Bayern completează tabloul sferturilor în Champions League

Danny Coposescu 15 martie 2018

Nu vezi prea des cuvântul „rege‟ elogiat în tribunele de pe Camp Nou, din motive evidente. Dar cum o întâlnire cu un club englez îți prezintă automat o serie de clișee atractive, suporterii Barçei au găsit o alternativă convenabilă:„God Save the King‟ a fost mesajul care i-a așteptat pe jucători aseară, în returul cu Chelsea. N-a fost vorba de Felipe al VI-lea, cu care catalanii nu s-au înțeles prea bine în ultimele luni, ci de Lionel Messi I – monarhul care domnește de peste un deceniu în regatul fotbalului.

Iar Leo a mai avut câteva socoteli nerezolvate împotriva acestui adversar. Pe Stamford Bridge abia își deschise contul cu Chelsea, dar acum a reușit să confiște cu totul întâlnirea: două goluri, plus un asist ca bonus, au vindecat definitiv trauma din 2012.

Barcelona 3-0 Chelsea

Cine să-și mai amintească de penaltiul ratat decisiv atunci de către Messi, când argentinianul a amețit-o pe Chelsea după vreo 120 de secunde? Londonezii atinseseră mingea de exact două ori când Courtois culegea mingea din poartă. N-a fost cel mai glorios moment din cariera portarului, căruia putea să-i treacă și Dunărea printre picioare la faza golului.

Conte vorbise mult despre faptul că ai săi trebuie să fie pregătiți de suferință, dar probabil nu se referea la asta. Agonia pe care-a trăit-o echipa italianului a fost una aparte – Chelsea a reușit una dintre cele mai bune prestații ofensive din sezonul ăsta. Londonezii s-au scuturat rapid de șocul inițial și au jucat la o viteză pe care n-am mai văzut-o de vreun an. În special Willian, omul meciului în tur, i-a alergat tot meciul pe fundașii Barçei, iar Eden Hazard s-a simțit mai bine pe flancul său stâng convențional. Olivier Giroud a preluat rolul de număr nouă, de data asta fără sufixul „fals‟.

Dar nimeni n-a putut ignora sintagma „la nivelul ăsta‟. Pentru că, la nivelul ăsta, marjele de eroare sunt subțiri. Atât de subțiri încât Hazard poate șuta în blocaj și, câteva secunde mai târziu, Messi îl poate servi ca la restaurant pe Dembele, după ce l-a pungășit pe fostul coleg Fabregas la mijlocul terenului. Fostul jucător al lui Dortmund a marcat fără emoții, iar Chelsea a rămas să-și explice cum de a primit două goluri din (aproape) nimic.

Dacă Courtois a avut vreodată o seară mai neagră, dovezile sunt ascunse probabil undeva într-un beci secret. Pe de altă parte – și chiar dacă belgianul a mai primit un gol printre picioare, de la același Messi – portarul nu va purta singur vina eliminării. Christensen, la Londra, Fabregas, la Barcelona, au contribuit și ei la golurile marcate de Barcelona în dubla asta.

Barça a înscris patru și Chelsea a dat în bară (sau transversală) de tot atâtea ori. În ciuda unor intervenții de manual din partea lui Pique și Umtiti, asta arată cât de vulnerabilă a fost uneori echipa lui Valverde, în ambele întâlniri. Englezii au avut mai multe șuturi spre poartă și cel puțin scorul de pe Camp Nou pare destul de dur. Marco Alonso ar fi putut pleca acasă cu mingea, dar la fiecare dintre cele trei ocazii i-a lipsit ceva – în general, norocul.

Așa că Antonio Conte nu s-a putut plânge decât de ghinion: „Au dat totul pe teren. Messi a făcut diferența și vorbim despre cel mai bun jucător din lume. N-avem ce regreta.‟ Poate doar cel mai mare dintre ghinioane – că au dat de Leo Messi.

Beșiktaș 1-3 Bayern München

Când până și Ozyakup, mijlocașul lui Beșiktaș, recunoaște înaintea meciului că urmează să vedem „o formalitate‟, nu-i de mirare că rezumatul returului cu Bayern include o pisică ajunsă cumva pe gazon. În afară de asta, nu s-a întâmplat nimic ieșit din comun. În fața unui public cu totul special, Thiago și un autogol absurd au dus scorul la 7-0 după primele 47 de minute.

A doua repriză a fost ceva mai echilibrată, după ce și bavarezii au vrut să vadă cum e să te prostești prin apărare. „A fost cam sălbatic după pauză, am pierdut posesia prea des și am faultat mult. Am câștigat în deplasare, dar repriza asta n-a fost grozavă,‟ a recunoscut și Thomas Müller. Însă tot Bayern a avut ultimul cuvânt, prin Sandro Wagner și primul său gol în Champions League, la vârsta de 30 de ani.

Tragerea la sorți pentru sferturile Champions League va avea loc vineri, de la ora 13.00.

 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.