Viitorul plachează FCSB-ul în plin fuleu, CFR se revoltă după remiza de la Iași, tensiunea e la maximum înaintea derbiului pentru titlu

Ciprian Rus 23 aprilie 2018

Viitorul și FCSB, locurile 1 și 2 anul trecut, s-au regăsit sezonul acesta în poziții mult diferite. După ce a vândut masiv, inclusiv în curtea rivalei, Viitorul a prins cu emoții „play-off”-ul, în vreme ce FCSB e una dintre cele două mari favorite la titlu în acest sezon.

Numai că pe teren diferența față de anul trecut nu s-a văzut deloc în prima parte, iar puștii pe care Gică Hagi îi pregătise să le ia locul laureaților din 2017 chiar s-au comportat ca niște veritabili campioni. Ionuț Vână, Cristi Gavra sau Alexandru Cicâldău, jucători care prindeau puține minute anul trecut sau erau împrumutați pe la alte echipe, au fost vedetele primei părți de la Ovidiu, în fața unor internaționali ca Benzar, Budescu sau Alibec. „Roș-albaștrii” au avut prima ocazie de poartă abia în minutul 43, moment în care au și marcat, cu mare noroc, și au revenit la 1-2, dar gazdele puteau avea până atunci 4 sau 5-0.

Golul încasat pe final de repriză i-a descumpănit pe jucătorii lui Hagi, care au cedat teren în partea a doua. FCSB a profitat și a punctat din lovitură liberă prin eternul salvator Budescu, după un fault ușor acordat, la o fază contestată îndelung de banca Viitorului, semn că încă se mai plătesc polițe după șicanele de anul trecut.

Nervi pentru clujeni

Rezultatul de la Ovidiu îi venea mănușă CFR-ului înaintea derbiului pentru titlul de pe „Arena Națională” de săptămâna viitoare. O victorie la Iași i-ar fi permis să urce la egalitate de puncte cu FCSB, iar golul rapid marcat de Țucudean le dădea mari speranțe clujenilor.

Cu o formulă ofensivă, cu Deac, Omrani și Țucudean în atac, CFR și-a dorit mult victoria, însă și gazdele, fără vreun punct câștigat în jumătate de „play-off”, au părut din cale afară de motivate.

Pe încăpățânarea aceasta a venit, cu 20 de minute înainte de final, și egalarea, după un penalti considerat de specialiști ca fiind acordat incorect de către centralul Ovidiul Hațegan.

În ciuda asaltului de final, băieții lui Dan Petrescu nu au putut salva cele două puncte pierdute, iar nervii au escaladat la maximum după fluierul de final.

„În <<play-off>> suntem furați pe față. Hațegan nu ne-a dat penalti cu FCSB, azi a inventat un penalti. E clar că FCSB e cea mai avantajată. Nu ne rămâne decât să câștigăm cu FCSB. Mai stau trei-patru meciuri, nu cred că mai pot să continui aici. Nu sunt respectat.” – Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj

„Poziţia mea o ştiţi foarte binem chiar nu pot fi acuzat că sunt un admirator al celor de la CFR. Dar după această fază nu pot spune decât că e o decizie eronată.” – Adrian Porumboiu, fost arbitru

Arbitru străin la marele derbi?

FCSB și CFR Cluj se joacă duminică, de la ora 20:45, în condițiile în care echipa roș-albastră are două puncte în plus față de clujeni.

Pe fondul acuzelor reciproce în privința favoritismelor din partea arbitrilor, se discută intens despre desemnarea unui arbitru străin la acest meci decisiv. Oficialii FCSB au trimis o cerere către CFR Cluj pentru ca meciul să fie condus de o brigadă din străinătate.

Clujenii, prin Bogdan Mara, directorul sportiv al echipei, au declarat că sunt de acord, dar doar dacă arbitrul este din primele cinci campionate ale Europei și are ecuson FIFA.

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.