LEAD
Handbal - Champions League

Entuziasmant! CSM București trece în viteză pe lângă Gyor, deschide perfect grupa principală a Ligii Campionilor!

© FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
26 ianuarie 2018
Lead.ro
1 comentariu

La București, într-o Sala Polivalentă plină până la refuz, CSM a învins fără probleme (28-22) pe Gyor – campioana Europei – în primul joc din grupa principală a Ligii Campionilor.

E doar a doua victorie pe care CSM o reușește în fața echipei conduse de selecționerul Ambros Martin. Precedenta s-a întâmplat chiar în finala de acum doi ani a unei competiții pe care campioanele României încearcă să o câștige din nou. După jocul de vineri seară, nimeni nu va fi pesimist – echipa asta poate bate pe oricine. Dacă joacă așa.

După un început greoi (prima finalizare din acțiune a venit după șapte minute) și o primă repriză strânsă, cu multe răsturnări, CSM a reușit să intre în avantaj la vestiare, 13-11, iar de acolo lucrurile au mers din bine în mai bine. Cristina Neagu, cu nouă goluri, dar mai ales stângacea Amanda Kurtovic, cu opt reușite foarte importante de pe celălalt inter, au fost remarcatele serii. Dincolo, Nora Mork a încercat să-și tragă echipa după ea, cu jumătate din golurile lui Gyor. Numai că poarta CSM-ului a ținut și ea bine, mai ales la începutul reprizei secunde, când Paula Ungureanu a închis și ușa, dar și geamul: să iei doar 22 de goluri de la Gyor nu e simplu deloc și e un compliment pentru așezarea din apărare a echipei lui Helle Thomsen.

Mereu pe vârfuri, dinamică și agresivă, linia defensivă a CSM-ului a împins de la spate și avântul din atac, unde mingea a circulat cu viteză, iar unele faze au arătat mult curaj și la fel de multă imaginație:

La final, senzația cu care au rămas cei 5.000 de norocoși care-au apucat să contribuie la vacarmul din Polivalentă e limpede: dacă păstrează aceeași intensitate, CSM va fi greu de învins.

Primele declarații

Ajunsă la microfonul Telekom Sport îmbujorată și încă în priză, Cristina Neagu a reușit o bună sinteză pentru cele văzute pe parchet: „Cred că fiecare jucătoare şi-a făcut treabă cu prisosinţă şi de-asta am obţinut o victorie mare – să baţi Gyor la șase goluri nu e lucru puţin”, a spus Cristina, înainte să sublinieze că „apărarea a fost cheia: Nu-mi aduc aminte când Gyorul a reuşit să marcheze doar 22 de goluri”.

Neagu, al cărui nume a fost scandat adesea de publicul bucureștean, a întors favorurile la final: „cu un asemenea public e imposibil să nu-ţi dai viaţa pe terenul de handbal. Le mulţumesc din suflet oamenilor care au umplut astăzi sala până la refuz şi îi aşteptăm să vină în număr la fel de mare la fiecare meci”.

Oana Manea, care a reușit blocajele ei obișnuite, dar și câteva eliberări marcă proprie – de unde fie marchează, fie scoate șapte metri – a recunoscut că startul lent a fost rezultatul emoțiilor, „dar dorinţa şi ambiţia şi-au spus cuvântul în această seară. Gyor are un lot foarte bun, dar diferenţa am făcut-o noi, mai ales în apărare – apărarea este cheia unui meci. Am avut un public minunat: fanii ne dau mai mult curaj, când îi avem intr-un număr aşa de mare”.

La rândul ei, antrenoarea Helle Thomsen, care a obținut proprie victorie în fața lui Ambros Martin, a mulțumit și ea unei săli „fantastice”: „A fost grozav, nu am mai văzut aşa ceva – fantastic. Le mulţumesc mult tuturor fanilor”, a spus daneza la microfonul Telekom, înainte să împartă câteva complimente unei adversare sărăcită de o serie de absențe notabile – între ele și cea a braziliencei Amorim: „Gyor are o echipă foarte bună, dar azi le-au lipsit câteva jucătoare. Totuși, a fost un meci greu. Dar abia aşteptam acest joc! Am construit, a fost greu, dar acum sunt foarte fericită pentru această victorie. Totul a mers bine pentru noi”.

Ce urmează

Pentru campioana României, care a trecut la conducerea acestei grupe principale – cu opt puncte -, urmează complicata deplasare de la Midtjylland, fosta echipă a antrenoarei daneze. Meciul se joacă pe 4 februarie și nu va fi deloc simplu: în grupa inițială de patru, nordicele au pierdut un singur meci – cu Gyor.

Clasamentul înaintea primei etape a Grupei 1

 

Comentează articolul
Cupa Spaniei

El Rey: Iniesta ridică în picioare un stadion întreg, Barcelona câștigă Cupa Spaniei

22 aprilie 2018
Danny Coposescu

În 1999, Pep Guardiola avea 28 de ani și se pregătea să ridice trofeul La Liga, cu banderola de căpitan pe braț. Probabil știa și atunci că sfârșitul carierei sale la clubul pe care l-a iubit mereu necondiționat se apropia. Știm asta pentru că, într-o după-amiază pe Camp Nou, un anume Xavier Hernández Creus ședea […]

Citeşte articolul
Despărțiri

Adieu, monsieur le professeur: Arsène Wenger anunță sfârșitul unei ere la Arsenal. Uite ce va lăsa în urmă

21 aprilie 2018
Danny Coposescu

„Până la Highbury, vă rog.‟ Taximetristul londonez nu-l cunoaște pe omul care tocmai s-a așezat pe bancheta din spate. Nici nu are motive. Silueta prelungă și firavă a unui francez – accentul nu lasă loc de îndoială – vrea să viziteze stadionul lui Arsenal. Nimic ieșit din comun. La urma urmei, vorbim de campioana Angliei, […]

Citeşte articolul
Perspectivă

Oameni și oameni (de fotbal). Unde a pierdut Ionuț Lupescu, unde ne lasă războiul pentru șefia FRF. Și care e misiunea Generației de Aur

© FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
19 aprilie 2018
Ciprian Rus

168 la 78! Considerat favorit de multă lume, Ionuț Lupescu a pierdut – și încă fără drept de apel – cursa pentru conducerea Federației Române de Fotbal. La capătul unui veritabil tur de forță prin țară, unde s-a întâlnit cu majoritatea covârșitoare a electorilor și cu mandatarii lor politici, și pe la televiziunile care l-au […]

Citeşte articolul
Viitor

„Rewind” la minutul 80. Antrenorul Adrian Boingiu privește „la rece” spre ultimul meci al generației U19. De acești tineri vom mai auzi

18 aprilie 2018
Ciprian Rus

A trecut o lună de zile de la dramaticul eșec al Naționalei de fotbal U19 în Turneul de Elită care ducea spre Campionatul European din Finlanda. Lacrimile puștilor după înfrângerea din prelungiri s-au uscat de atunci, dar regretele rămân, deși fiecare dintre ei a luat-o, între timp, de la capăt, la echipa sa de club. […]

Citeşte articolul
  • Fredwreck

    ”Așa cum știi, primele două clasate se vor califica pentru faza finală a Champions League, Final Four-ul de la Budapesta.” – Nu se mai disputa sferturi de finala?

© 2018 Lead
Design: Live Design