LEAD
CM de Handbal 2017

România își câștigă grupa, se poate odihni cu Franța. Cehia sau Ungaria vor aștepta în optimile de finală ale Campionatului Mondial

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures

Storși de energie în propria luptă cu Angola, Ambros Martin și colegii lui din sfaff-ul tehnic – Horațiu Pașca și Jaume Fort – au rămas totuși în sala din Trier, plină până la ultimul scaun, să vadă la lucru Franța și Spania. Investiți și emoțional, de dragul Spaniei natale, dar și profesional, în pregătirea duelului cu Franța, cei trei au primit mai mult decât așteptau: un egal dramatic, smuls în ultimele secunde, printr-un șapte metri transformat de Carmen Martin, eroina Spaniei (și fosta extremă a lui CSM), dar un egal împăciuitor, care mulțumește, măcar într-o măsură, pe toată lumea.

Spania trebuie să bată acum Slovenia pentru a ieși de pe traiectoria unei întâlniri fatale periculoase cu Norvegia, iar Franța și România vor avea obiective diferite în ultimul lor meci din grupă, vineri seară (ora 19.00): echipa lui Kruhmbolz va forța victoria și locul doi, în speranța că de dincolo, din grupa B, se va alege cu un adversar mai înțelegător, iar Ambros Martin va putea să-și folosească toate jucătoarele într-un meci puternic, dar fără miza punctelor. Nu a făcut-o cu Angola, și a ajuns să o regrete:

A fost intenția mea ca azi (cu Angola) să joace toată echipa, n-am făcut asta și aici am greșit. N-am făcut-o din cauza jocului, dar îmi pare rău. Cred în toate jucătoarele care sunt aici, și în câteva care au rămas acasă. Dar asta e o echipă și, repet, a fost greșeala mea. O să am mai mare încredere în toate jucătoarele, pentru că avem nevoie de toate.

Asta înseamnă că Martin va putea folosi meciul cu Franța și pentru a-și odihni câteva jucătoare, dar și pentru a-și motiva și mai mult întregul grup. El singur a recunoscut că nu doar Cristina Neagu, dar și alte handbaliste sunt obosite, „pentru că au jucat 60 minute aproape în fiecare meci, și avem și antrenamente, și înseamnă că picioarele nu sunt atât de rapide ca înainte, și asta ne afectează și psihic.”

Or, măcar pentru un meci, presiunea va lipsi. E o veste bună, dacă ne gândim că odihna asta activă e un lux pe care cele mai multe echipe nu-l vor avea. În grupa B, de pildă, Norvegia a nivelat orice intenție de revoltă, va face probabil la fel și cu Suedia, iar Cehia și Ungaria se vor lupta, în meci direct (ora 19.00), pentru locul trei. Pierzătoarea va întâlni România în optimile de finală.

La Campionatul European de anul trecut, România a bătut și Ungaria, dar și Cehia – o echipă care și-a început creșterea de formă chiar la acel turneu din Suedia. Jocul mai simplu a fost cu Ungaria, 29-21, dar ambele întâlniri s-au petrecut în grupă. Acum, cu presiunea meciului eliminatoriu, nimeni nu va putea oferi garanții.

Comentează articolul
Finala Champions League

„Bring it on‟: Klopp a adus-o din nou pe Liverpool la masa mare, unde caută din nou acel evaziv final fericit

25 mai 2018
Danny Coposescu

„Am șters aproape totul din jurul meciului și nu l-am mai revăzut. Niciodată.‟ Jürgen Klopp e prins în discuție cu Donald McRae de la The Guardian și ajunge, inevitabil, la subiectul acelui joc. Cinci ani mai târziu, reacția lui rămâne la fel de memorabilă ca golul zdrobitor al lui Arjen Robben: „Fanii noștri au fost […]

Citeşte articolul
Champions League

Real Madrid adulmecă al 13-lea trofeu, al treilea cu Zidane. Dar ce (și cum) trebuie să mai câștige francezul pentru a fi „primit‟ între cei mai buni antrenori? 

24 mai 2018
Danny Coposescu

Luis Miguel Beneyto e desprins dintr-o altă eră. Din cei 81 de ani împliniți de fostul director al lui Real Madrid, 71 au fost trăiți cu legitimația de membru – sau socio – în buzunar. Șapte decenii în care a asistat, din tribună sau din birou, la nașterea unei dinastii europene fără egal în sportul ăsta. […]

Citeşte articolul
Perspectivă

CFR Cluj a redevenit o forță. Dar a învățat ceva din greșelile trecutului? Poate oferi fotbalului românesc primul model de continuitate?

© FOTO: Simion Sebastian Tataru / www.SportPictures.ro
24 mai 2018
Ciprian Rus

FCSB a luat, acum trei ani, toate cele trei trofee puse, pe atunci, în joc – campionatul, Cupa Ligii și Cupa României. Dar antrenorul Costel Gâlcă a fost dat afară imediat după finalul sezonului, pentru că nu ar fi ascultat ordinele patronului. Pe la echipă s-au perindat tot felul de antrenori, unii cu mai multă, […]

Citeşte articolul
Liga 1

„Disciplină, muncă și un dram de noroc”. 10 observații și câteva concluzii după finalul Ligii 1. Cum a câștigat CFR, de ce a pierdut FCSB?

Jucătorii CFR-ului sărbătoresc finalul unui sezon epuizant, cu Dan Petrescu pe bancă. Foto: Simion Sebastian Tataru / Sport Pictures
21 mai 2018
Ciprian Rus

1. CFR Cluj câștigă titlul în Liga 1 și, cu patru trofee, față de trei ale FCSB, devine echipa ultimului deceniu din fotbalul nostru, chiar în anul Centenarului. Cea mai veche echipă în activitate din România se reinventează a doua oară, după ce fusese la un pas de desființare la sfârșitul anilor ’90, înainte să […]

Citeşte articolul
  • Adelin Folea

    Batem Ungaria

© 2018 Lead
Design: Live Design