LEAD
Australian Open

Învinsă de o tendinită mai veche, va fi nevoită Simona să facă ajustări în jocul său?

FOTO: Australian Open - Ben Solomon / Tennis Australia
17 ianuarie 2017
Camelia Butuligă
0 comentarii

După perioada de odihnă necesară vindecării genunchiului, cred că va trebui să se gândească și la prevenție. Tendinita e vindecabilă, dar este de asemenea o problemă care recidivează dacă nu dispare cauza rădăcină.

Printre avioane amânate, întârzieri, pregătiri de relansare și somn dereglat din cauza fusului orar, mini-previewul meu la tabloul Simonei s-a pierdut, însă aș vrea să inserez aici, post-factum, ce scrisesem despre întâlnirea cu Shelby.

”Ca de fiecare dată pe hard, Simona va fi vulnerabiă împotriva unor jucătoare big hitter într-o zi bună. Sunt câteva care au profilul în calea ei, dar de obicei acest tenis este riscant și trebuie ca ele să prindă o zi în care să le intre loviturile. Am citit în comentariile voastre că Shelby ar fi o jucătoare rudimentară. Am văzut-o jucând de câteva ori și vreau să vă reamintesc că poti câștiga liniștit un meci doar cu serviciul și forehandul, dacă astea două îți intră. Deci argumentul cu rudimentar nu ține: ne uităm la stilul de joc, ”rudimentar” sau nu, și Shelby are un stil care e kriptonită pentru Halep, DACĂ acest stil de joc este implementat. Aici intră în scenă Simona și ziua ei, care trebuie să fie mai bună decât a lui Shelby, astfel încât s-o țină în mișcare și să lungească schimburile. În general, aș zice totuși să nu luăm meciul ăsta ca deja câștigat. Shelby este underdog, nu are nimic de pierdut și asta o poate ajuta să lovească relaxat.”

Dn păcate, Simona a intrat în scenă purtând după ea o mai veche tendinită la genunchi, care nu i-a dat voie să facă exact ce avea nevoie: să lungească schimburile, obligând-o pe americancă să producă mai multe lovituri decât e obișnuită. Problema nu este nouă, Simona pierzând la Shenzen (singurul turneu pe care l-a jucat înainte de Australian Open) din același motiv. Iată o bucată din cronica meciului contra Siniakovei de acolo:

Mașinăria Halep a scârțâit azi din toate încheieturile, dar cea mai îngrijorătoare dintre ele a fost, la propriu, genunchiul ei stâng. Același genunchi care a scos-o din cărți la WTA Finals, și pe care Simona a început să-l îndoiască și să-l apuce de pe la jumătatea meciului. Deși incomodată, Simona a alergat totuși din plin până la sfârșitul meciului după fiecare minge, deci trag nădejde că durerile sunt cauzate de scuturarea ruginei de pe articulații și nu ceva mai îngrijorător. Deși orice accidentare cu istoric anterior declanșează automat niște semne de întrebare, sper ca echipa ei să le rezolve.

S-a dovedit că îngrijorarea era întemeiată. Mai ales în tenis, unde 90% din accidentări sunt cauzate de uzură, orice problemă care se încăpățânează să reapară este motiv legitim de îngrijorare. Simona are, deci, tendinită la genunchiul stâng, care este, colac peste pupăză, și piciorul de aterizare la serviciu. Cel mai celebru jucător care s-a confruntat cu această problemă este Rafa Nadal. Genunchii săi au fost atât de discutați ani de-a rândul, că deveniseră niște vedete separate aproape de posesorul lor. Îl citez din memorie pe doctorul său, care spunea că tendinita este dificil de tratat, pentru că fizioterapia și tratamentul nu sunt suficiente: necesită perioade de repaus total, departe de teren.

Continuarea articolului, pe Treizecizero

Comentează articolul
Liga 1

„A fost sau n-a fost?” În loc de spectacol, derbiul Ligii 1 revine la epoca „Procesului etapei”

CFR și FCSB au oferit un meci tensionat la Cluj. Foto: Mircea Rosca / Sport Pictures
18 martie 2018
Ciprian Rus

Un penalti care s-a dat, dar n-a fost, un altul care a fost, dar nu s-a dat și două eliminări care mai mult n-au fost decât au fost. La patru-cinci faze cu decizii de arbitraj absolut discutabile, derbiul Ligii 1 dintre CFR și FCSB a oferit mai puține ocazii de poartă pentru iubitorii fotbalului care […]

Citeşte articolul
Rugby

Mulțumim, Belgia! România primește un cadou nesperat, se califică la Cupa Mondială din Japonia

. Razvan Pasarica/ SPORT PICTURES
18 martie 2018
Vlad Pîrvu

Exact atunci când se aștepta mai puțin, naționala de rugby a României și-a asigurat – in extremis și cumva indirect – prezența la turneul final de anul viitor din Țara Soarelui Răsare. Și asta în ciuda înfrângerii pe care a suferit-o la Tibilisi, în fața Georgiei (16-25), în ultima etapă a Rugby Europe Championship. Când […]

Citeşte articolul
Tenis de câmp

Simona Halep se oprește brusc înaintea finalei Indian Wells, pierde clar cu Naomi Osaka

17 martie 2018
Treizecizero.ro

Simona Halep are un moment de dispariție, pierde pentru prima dată în fața japonezei Osaka (6-3, 6-0) și ne lasă cu o întrebare: ce s-a întâmplat la jumătatea primului set? Naomi Osaka avea nevoie de o victorie contra Simonei Halep înainte ca h2h-ul (0-3) să devină periculos de dezechilibrat; a profitat așadar de forma ei […]

Citeşte articolul
Bundesliga

Weißbier sau Red Bull? Bayern se deplasează la Leipzig cu titlul și egalarea altui record în vizor

17 martie 2018
Danny Coposescu

Duminică seară, atotputernica Bayern München nu va avea nevoie de vreun frigider. Temperaturile în Germania, la mijlocul lunii martie, sunt de-a dreptul polare. În est, la Leipzig, spre exemplu, vor fi cel mult -5 grade. Așa că bavarezii pot lăsa liniștiți câteva baxuri de bere nefiltrată la marginea terenului, în aer liber. S-ar putea să […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design