LEAD
Europa League

Lecție pentru Alibec? Harlem Gnohere e omul providențial, munca și răbdarea o duc pe FCSB în primăvara europeană

Eddy Harlem Gnohere a câștigat meciul FCSB-ului în Israel. Foto: Răzvan Pasarica / Sport Pictures
19 octombrie 2017
Ciprian Rus
0 comentarii

Fără exilatul Denis Alibec pe fișa tehnică, Nicolae Dică a început în Israel, contra lui Hapoel Beer Sheva, cu formula de gală. Iar adevărul e că FCSB arată altfel în Europa, și nu e vorba doar despre stadioane pline, nocturne perfecte și transmisiuni profesioniste. Mai degrabă, jucătorii au o altă motivație, ca și cum Liga 1 ar fi prea puțin pentru pretențiile unor vedete pe care, încă dinainte să le cumpere, patronul Gigi Becali le și antamează, pe sume fantasmagorice, granzilor din Champions League.

În deplasarea din Israel, FCSB nu a arătat nici un moment ca o echipă venită la ciupeală, deși situația din clasament îi oferea și varianta unui egal. În loc să stea la cutie, oamenii lui Nicolae Dică s-au deschis, iar de aici, pe ambiția gazdelor, a ieșit un meci pe contre, cu ocazii bune la ambele porți.

Budescu a fost la o palmă de bară-gol încă din minutul 2, apoi ocaziile s-au succedat la ambele porți, iar Tony a avut șansa meciului după jumătate de oră de joc, când a scăpat de Planic și Enache doar ca să fie oprit de Niță.

Forma portarului FCSB-ului, excelent tot meciul, e una dintre puținele vești bune pentru selecționerul Cosmin Contra în aceste zile de cupe europene, după ce Benzar, om de bază la Națională, a ieșit „rupt” în minutul 20.

Vicecampioana României joacă bine, curajos, dar parcă îi lipsește ceva, iar aici tot chibițul intuiește că acel ceva e, de fapt, un cineva. Și, pe bună dreptate, vreme de 70 de minute, toată strădania FCSB-ului părea în zadar în lipsa lui Alibec, trimis să se pregătească separat după ultima sa ieșire nervoasă din campionat. Într-un astfel de meci deschis, era de ajuns o sclipire a lui Denis ca să rezolvi meciul!

În lipsa lui Alibec, pe care el însuși l-a trimis la „reeducare”, Nicolae Dică și-a adus aminte de Harlem Gnohere. Fostul vârf dinamovist a intrat în minutul 69 în locul noului căpitan, Tănase, și a marcat la a doua atingere de balon: și-a pregătit mingea în mijlocului careului advers și apoi a plasat-o lângă bară!

După doar 5 minute, același Gnohere a făcut 2-0 pentru FCSB, după ce a pus perfect capul la o minge centrată de Budescu, omul de creație care jucase de unul singur trei sferturi de meci.

Reacția gazdelor, prin fostul barcelonez Cuenca, a venit prea târziu pentru a mai da emoții. FCSB ajunge la trei victorii din trei meciuri și, la jocul rezultatelor din grupă, e virtual calificată în primăvara europeană.

Acasă, în România, printre sutele de mii de oameni din fața televizoarelor, victoria din Israel vine ca o dedicație pentru unul anume. Numele lui e Denis Alibec, iar povestea meciului cu Hapoel Beer Sheva e că fotbalul premiază nu doar talentul, ci și munca și răbdarea. Harlem Gnohere, omul care i-a stat în umbră toate aceste luni, știe asta mai bine ca oricine.

Hapoel Beer Sheva – FCSB 1-2

Au marcat: Cuenca (’88) / Gnohere (’70, ’75)

Hapoel Beer Sheva: Goresh – Bitton, Taha, Elhamed, Korhut – Broun, Ogu, Einbinder – Melikson (C), Sahar, Nwakaeme

Rezerve: Navon, Radi, Barda, Ohana, Cuenca, Elo, Pekhart

Antrenor: Barak Bakhar

FCSB: Fl. Niță – R. Benzar, Bălașa, Planici, Momcilovici – Nedelcu, Ov. Popescu – D. Man, Budescu, Teixeira – Fl. Tănase (C)

Rezerve: Vlad, Larie, L. Filip, Gnohere, Morais, Fl. Coman, G. Enache

Antrenor: Nicolae Dică

Comentează articolul
Premier League

United câștigă la scor și îl curtează tot mai insistent pe Sanchez, problemele se ţi lanţ pentru Wenger şi Arsenal

16 ianuarie 2018
Danny Coposescu

O singură reprezentantă londoneză din „Big Six‟ a terminat etapa de Premier League cu zâmbetul pe buze. Acum câteva luni, ai fi pariat pe orice, numai pe Spurs nu. Mai ales într-un meci jucat pe Wembley. Dar uite că l-a jumătatea lui ianuarie, nimeni nu-l mai hărţuieşte pe Mauricio Pochettino cu întrebări despre blesteme. După […]

Citeşte articolul
Australian Open

Irina Begu reușește revenirea carierei, prinde și mai mult curaj: vrea în top 20!

15 ianuarie 2018
Treizecizero.ro

Victoria de astăzi e de ținut minte pentru Irina Begu: e una din cele mai spectaculoase reveniri ale carierei ei, iar faptul că a învins-o pe Makarova la turneul la care rusoaica a avut cele mai bune rezultate ale carierei (până azi nu pierduse niciodată în primul tur la Australian Open (!) face rezultatul și […]

Citeşte articolul
La Liga

Barcelona revine spectaculos, rupe blestemul de pe Anoeta. Pentru Real Madrid, suferinţa continuă – până când?

15 ianuarie 2018
Danny Coposescu

În fiecare sezon, San Sebastian și-a construit imaginea de călău al Barcelonei, un club care e obişnuit să fie el spaima lumii fotbalului. An după an, Barça a călătorit în Ţara Bascilor şi a plătit tribut, pentru că „La Real‟ s-a dovedit a fi un adversar mult mai periculos pe teren propriu decât tizul de […]

Citeşte articolul
Premier League

„Heavy metal Liverpool‟: Manchester City cade în sfârşit, într-un meci magic pe Anfield

14 ianuarie 2018
Danny Coposescu

Toată lumea ştie ce muzică-i place lui Jürgen Klopp. Neamţul apreciază simfoniile armonioase, dar preferă chitările zgomotoase. Întreaga sa postură, cuprinsă des de spasme şi contorsionări, s-ar potrivi perfect într-un „mosh pit‟. Parcă-l poţi vedea în mijlocul unei mulţimi învolburate, dând din cap şi izbindu-se în umeri, preferabil cu ochelarii lăsaţi undeva în siguranţă. Toată […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design