LEAD
Europa League

Lecție pentru Alibec? Harlem Gnohere e omul providențial, munca și răbdarea o duc pe FCSB în primăvara europeană

Eddy Harlem Gnohere a câștigat meciul FCSB-ului în Israel. Foto: Răzvan Pasarica / Sport Pictures
19 octombrie 2017
Ciprian Rus
0 comentarii

Fără exilatul Denis Alibec pe fișa tehnică, Nicolae Dică a început în Israel, contra lui Hapoel Beer Sheva, cu formula de gală. Iar adevărul e că FCSB arată altfel în Europa, și nu e vorba doar despre stadioane pline, nocturne perfecte și transmisiuni profesioniste. Mai degrabă, jucătorii au o altă motivație, ca și cum Liga 1 ar fi prea puțin pentru pretențiile unor vedete pe care, încă dinainte să le cumpere, patronul Gigi Becali le și antamează, pe sume fantasmagorice, granzilor din Champions League.

În deplasarea din Israel, FCSB nu a arătat nici un moment ca o echipă venită la ciupeală, deși situația din clasament îi oferea și varianta unui egal. În loc să stea la cutie, oamenii lui Nicolae Dică s-au deschis, iar de aici, pe ambiția gazdelor, a ieșit un meci pe contre, cu ocazii bune la ambele porți.

Budescu a fost la o palmă de bară-gol încă din minutul 2, apoi ocaziile s-au succedat la ambele porți, iar Tony a avut șansa meciului după jumătate de oră de joc, când a scăpat de Planic și Enache doar ca să fie oprit de Niță.

Forma portarului FCSB-ului, excelent tot meciul, e una dintre puținele vești bune pentru selecționerul Cosmin Contra în aceste zile de cupe europene, după ce Benzar, om de bază la Națională, a ieșit „rupt” în minutul 20.

Vicecampioana României joacă bine, curajos, dar parcă îi lipsește ceva, iar aici tot chibițul intuiește că acel ceva e, de fapt, un cineva. Și, pe bună dreptate, vreme de 70 de minute, toată strădania FCSB-ului părea în zadar în lipsa lui Alibec, trimis să se pregătească separat după ultima sa ieșire nervoasă din campionat. Într-un astfel de meci deschis, era de ajuns o sclipire a lui Denis ca să rezolvi meciul!

În lipsa lui Alibec, pe care el însuși l-a trimis la „reeducare”, Nicolae Dică și-a adus aminte de Harlem Gnohere. Fostul vârf dinamovist a intrat în minutul 69 în locul noului căpitan, Tănase, și a marcat la a doua atingere de balon: și-a pregătit mingea în mijlocului careului advers și apoi a plasat-o lângă bară!

După doar 5 minute, același Gnohere a făcut 2-0 pentru FCSB, după ce a pus perfect capul la o minge centrată de Budescu, omul de creație care jucase de unul singur trei sferturi de meci.

Reacția gazdelor, prin fostul barcelonez Cuenca, a venit prea târziu pentru a mai da emoții. FCSB ajunge la trei victorii din trei meciuri și, la jocul rezultatelor din grupă, e virtual calificată în primăvara europeană.

Acasă, în România, printre sutele de mii de oameni din fața televizoarelor, victoria din Israel vine ca o dedicație pentru unul anume. Numele lui e Denis Alibec, iar povestea meciului cu Hapoel Beer Sheva e că fotbalul premiază nu doar talentul, ci și munca și răbdarea. Harlem Gnohere, omul care i-a stat în umbră toate aceste luni, știe asta mai bine ca oricine.

Hapoel Beer Sheva – FCSB 1-2

Au marcat: Cuenca (’88) / Gnohere (’70, ’75)

Hapoel Beer Sheva: Goresh – Bitton, Taha, Elhamed, Korhut – Broun, Ogu, Einbinder – Melikson (C), Sahar, Nwakaeme

Rezerve: Navon, Radi, Barda, Ohana, Cuenca, Elo, Pekhart

Antrenor: Barak Bakhar

FCSB: Fl. Niță – R. Benzar, Bălașa, Planici, Momcilovici – Nedelcu, Ov. Popescu – D. Man, Budescu, Teixeira – Fl. Tănase (C)

Rezerve: Vlad, Larie, L. Filip, Gnohere, Morais, Fl. Coman, G. Enache

Antrenor: Nicolae Dică

Comentează articolul
Premier League

Tottenham pierde cu Arsenal, Man City profită și dispare în frunte. Noroc că United a reînceput să joace fotbal

19 noiembrie 2017
Danny Coposescu

Mauricio Pochettino le-a cam închis gura celor care reacționau la venirea sa în Anglia cu un „cine-i ăsta?“ infatuat. Întâi la Southampton, apoi la Spurs, argentinianul și-a câștigat reputația de tactician ager și inspirat, mai ales în ce privește numărul de jucători tineri promovați. Pentru asta, nimeni nu se mai îndoiește de calitatea sa. Dar […]

Citeşte articolul
Preview

Înapoi la cele importante: campionatele tari ale Europei revin cu derbiuri și controverse. Iată ce urmează în Big 5

17 noiembrie 2017
Danny Coposescu

Câteodată, pauzele competiţionale pentru meciurile internaţionale, fie ele şi baraje cu mize uriaşe, sunt un fel de teste ale răbdării. Naţionala nu mai e de mult standardul calititativ al fotbalului şi, oricât de entuziasmante ar fi turneele finale, majoritatea fanilor se uită cu jind la calendar şi aşteaptă reînceperea campionatelor. Mai ales după chinul unei […]

Citeşte articolul
Analiză

Agenda lui Contra: cinci concluzii după primele meciuri ale Naționalei cu noul selecționer

© FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
16 noiembrie 2017
Ciprian Rus

Două victorii, una cu Kazahstanul, cealaltă în amicalul cu Turcia, un egal în Danemarca și o înfrângere ca un duș rece cu Olanda, la București. După patru meciuri, la final de sezon, e vremea câtorva concluzii pe marginea mandatului lui Cosmin Contra la echipa națională. Altă atitudine România a arătat o altă atitudine în ultimele […]

Citeşte articolul
Rusia 2018

Danish delight: Christian Eriksen îi demontează pe irlandezi la Dublin, Danemarca câştigă ultimul loc european la Mondial

15 noiembrie 2017
Danny Coposescu

Ne-am plâns foarte serios de lipsa golurilor în aceste meciuri de baraj pentru Cupa Mondială. Și pe bună dreptate: dacă n-ar fi fost turul dintre Croaţia şi Grecia, am fi avut două goluri în nouă meciuri. Dar cum am început secţiunea europeană, aşa am şi încheiat-o: cu o avalanşă de goluri. Păcat de efortul irlandezilor […]

Citeşte articolul
© 2017 Lead
Design: Live Design