LEAD
CM de Handbal 2017

Olanda evită capcana Cehiei, are dreptul să încerce imposibilul. Dar cum oprești această Norvegie care spulberă Rusia și joacă ireal?

Olanda a fost la un pas să pățească cu Cehia ce a pățit și România, acum câteva zile. Vicecampioanele mondiale și europene au început excelent, s-au distanțat la 7-1 și 8-2, dar cehoaicele și-au făcut loc înapoi în joc, s-au apropiat – aproape fără efort – până la 10-9, și au intrat la cabine cu un singur gol în spatele unor adversare nedumerite și din ce în ce mai agitate.

Cehia e egalat pentru prima dată în meci la 17, a fost aproape să treacă la conducere spre jumătatea reprizei secunde și s-a ținut aproape de Olanda în căutarea loviturii decisive. Numai că Helle Thomsen (antrenoarea CSM-ului) și-a trezit cumva jucătoare, care au avut prezența (și norocul, probabil) să opreasă cumva un scenariu pe care noi, în România, încă încercăm să-l uităm. Batavele au atras aer în piept, s-au reașezat în apărare și, două intercepții mai târziu, au închis definitiv ușa Cehiei și au putut răsufla ușurate. S-a terminat 30-26, dar diferența asta de patru goluri nu spune toată povestea: poate că echipa Cehiei e ceva mai bună decât a arătat CV-ul prezentat la înscriere; iar Olanda începe să arate ca victimă sigură în semifinala cu o Norvegie cu totul și cu totul înspăimântătoare.

După al doilea sfert de finală de la Magdeburg, Rusia – campioana olimpică de la Rio – va depune mărturie și pentru valoarea nordicelor, dar și pentru lipsa lor de empatie. Cu un handbal jucat într-o viteză rar văzută și în handbalul masculin, Norvegia a reușit să-l facă până și pe ursuzul Trefilov să zâmbească. Amărât și resemnat, rusul a renunțat să mai ține la jucătoarele lui și a schițat, pentru o secundă, un soi de zâmbet pe care mulți o să-l numim grimasă. E tot ce a reușit echipa Rusiei în fața Norvegiei, care a câștigat de parcă ar fi jucat cu Argentina și ne-a prezentat – ca la un eveniment de inventică – un handbal pe care mulți îl credeam imposibil.

Dar cu asta se ocupă echipa islandezului Hergeirsson, la asta se pricep atât de bine Mork, Oftedal, Kristiansen, Loke sau Lunde. Și după un 34-17 amețitor cu Rusia, Mondialul a devenit (dacă nu era deja) o competiție pentru locurile doi și trei.

Pentru ultimele două zile, handbalul se va muta la Hamburg. Vineri e ziua semifinalelor, cu Franța și Suedia într-o parte, Olanda și Norvegia în cealaltă.

Comentează articolul
Premier League

United câștigă la scor și îl curtează tot mai insistent pe Sanchez, problemele se ţi lanţ pentru Wenger şi Arsenal

16 ianuarie 2018
Danny Coposescu

O singură reprezentantă londoneză din „Big Six‟ a terminat etapa de Premier League cu zâmbetul pe buze. Acum câteva luni, ai fi pariat pe orice, numai pe Spurs nu. Mai ales într-un meci jucat pe Wembley. Dar uite că l-a jumătatea lui ianuarie, nimeni nu-l mai hărţuieşte pe Mauricio Pochettino cu întrebări despre blesteme. După […]

Citeşte articolul
Australian Open

Irina Begu reușește revenirea carierei, prinde și mai mult curaj: vrea în top 20!

15 ianuarie 2018
Treizecizero.ro

Victoria de astăzi e de ținut minte pentru Irina Begu: e una din cele mai spectaculoase reveniri ale carierei ei, iar faptul că a învins-o pe Makarova la turneul la care rusoaica a avut cele mai bune rezultate ale carierei (până azi nu pierduse niciodată în primul tur la Australian Open (!) face rezultatul și […]

Citeşte articolul
La Liga

Barcelona revine spectaculos, rupe blestemul de pe Anoeta. Pentru Real Madrid, suferinţa continuă – până când?

15 ianuarie 2018
Danny Coposescu

În fiecare sezon, San Sebastian și-a construit imaginea de călău al Barcelonei, un club care e obişnuit să fie el spaima lumii fotbalului. An după an, Barça a călătorit în Ţara Bascilor şi a plătit tribut, pentru că „La Real‟ s-a dovedit a fi un adversar mult mai periculos pe teren propriu decât tizul de […]

Citeşte articolul
Premier League

„Heavy metal Liverpool‟: Manchester City cade în sfârşit, într-un meci magic pe Anfield

14 ianuarie 2018
Danny Coposescu

Toată lumea ştie ce muzică-i place lui Jürgen Klopp. Neamţul apreciază simfoniile armonioase, dar preferă chitările zgomotoase. Întreaga sa postură, cuprinsă des de spasme şi contorsionări, s-ar potrivi perfect într-un „mosh pit‟. Parcă-l poţi vedea în mijlocul unei mulţimi învolburate, dând din cap şi izbindu-se în umeri, preferabil cu ochelarii lăsaţi undeva în siguranţă. Toată […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design