LEAD
Fotbal feminin

Olimpia Cluj pierde la limită cu campioana Suediei, visul Champions League continuă în deplasarea de la Rosengård

Ștefania Vătafu, de la CFF Olimpia Cluj. FOTO: MIRCEA ROSCA / www.SportPictures.ro
5 octombrie 2017
Ciprian Rus
0 comentarii

„Am ajuns în faza eliminatorie a Champions League, în șaisprezecimi, dar greul de-abia acum începe. Sperăm să aducem la Cluj nume mari din fotbalul european, pe de o parte, pe de altă parte ne-am dori, totuși, un adversar abordabil, cu care să putem lupta de la egal”, îmi povestea selecționerul echipei naționale de fotbal feminin și, totodată, directorul tehnic al campioanei Olimpia Cluj, imediat după ce echipa sa câștiga grupa de calificare desfășurată chiar pe „Cluj Arena”.

Dorința i s-a împlinit lui Mirel Albon, iar sorții au decis ca la Cluj să vină FC Rosengård, campioana Suediei, reprezentanta unei țări aflate în elita mișcării de emancipare a fotbalului feminin din ultimii ani.

„Rosengård este un club de mare tradiție din Suedia, cu foarte multe titluri, iar obiectivul anual este accederea cel puțin în semifinalele Champions League. Au în lot jucătoare de foarte mare valoare, cu foarte mare experiență, dar sper că elanul, entuziasmul și dorința de afirmare a jucătoarelor noastre să învingă valoarea și experiența jucătoarelor din Suedia”, spunea înaintea jocului tur de joi, de pe „Cluj Arena”, Mirel Albon.

Împinse de la spate de extraordinara motivatoare care este portarul Jillian McVicker, fotbalistele de la Cluj au jucat cu elan o jumătate de oră, timp în care, într-un meci deschis, au avut în două-trei rânduri ocazia să marcheze, la faze în viteză purtate trei contra trei sau patru contra patru.

Încet-încet, însă, fetele de la Olimpia au scăzut ritmul și au avut probleme tot mai mari în duelurile unu contra unu, acolo unde forța și calitatea adversarelor – jucătoare din naționalele Suediei, Germaniei, Statelor Unite, Canadei, Australiei – a făcut diferența. Rosengård a pus stăpânire pe joc și a creat constant pericol, mai ales în banda noastră dreaptă.

Tocmai după un corner obținut în acea zonă avea să cadă singurul gol al meciului, în minutul 32, pe o neatenție a apărării. Cea mai bună jucătoare a clujencelor, McVicker nu a mai putut face nimic la șutul din șapte metri, așa că Olimpia – Rosengård a fost 0-1 la pauză.

În partea a doua, Olimpia a reușit să absoarbă mai bine dominarea suedezelor și, pe câteva contre, a avut, măcar în două rânduri, egalarea la îndemână. Scăpările tehnice le-au împiedicat, însă, pe jucătoarele antrenate de Albon să scoată un rezultat mai bun.

Fetele au jucat, totuși, de la egal la egal cu mai titratele lor adversare, așa cum își dorea antrenorul. Ele au nevoie acum să marcheze în deplasare pentru a avea opțiuni de calificare în optimile Champions League.

Meciul retur dintre Olimpia Cluj și FC Rosengård se va juca pe 11 octombrie, la Malmo.

Comentează articolul
Bundesliga

Goluri, eliminări şi proteste: lupta pentru titlu se încinge în Bundesliga. Va rezista Dortmund asaltului lui Bayern și Leipzig?

20 octombrie 2017
Danny Coposescu

Săptămâna trecută, analistul Christoph Biermann ne oferea o explicaţie pentru media relativ mică de goluri în Germania sezonul ăsta. Universalitatea gegenpressing-ului turbo în campionat nu-i tocmai productivă pentru un fotbal aşezat: când n-ai timp nici să tragi aer în piept înainte să fii hăituit de adversar, n-o să se dezvolte prea multe combinaţii reuşite. Doar […]

Citeşte articolul
Europa League

Lecție pentru Alibec? Harlem Gnohere e omul providențial, munca și răbdarea o duc pe FCSB în primăvara europeană

Eddy Harlem Gnohere a câștigat meciul FCSB-ului în Israel. Foto: Răzvan Pasarica / Sport Pictures
19 octombrie 2017
Ciprian Rus

Fără exilatul Denis Alibec pe fișa tehnică, Nicolae Dică a început în Israel, contra lui Hapoel Beer Sheva, cu formula de gală. Iar adevărul e că FCSB arată altfel în Europa, și nu e vorba doar despre stadioane pline, nocturne perfecte și transmisiuni profesioniste. Mai degrabă, jucătorii au o altă motivație, ca și cum Liga […]

Citeşte articolul
Champions League

PSG impresionează din nou, Barcelona și Bayern câștigă convingător. Dar meciul serii s-a jucat la Londra, între Chelsea și Roma

19 octombrie 2017
Ciprian Rus

Jucată la Baku, în „avanpremiera” serii de Champions League, partida dintre Qarabag și Atletico Madrid avea să dea contextul perfect pentru meciul-vedetă al serii, dintre Chelsea și AS Roma. Dublă finalistă a UEFA Champions League în ultimii ani, Atletico nu a scos decât un 0-0 în Azerbaidjan, deși a jucat cu om în plus minute […]

Citeşte articolul
Champions League

Revoluția engleză continuă: Spurs îl frustrează pe Ronaldo, City trece de Napoli, Liverpool dă 7 goluri în etapa surprizelor

18 octombrie 2017
Danny Coposescu

Acum şase ani, Harry Redknapp vorbea despre visurile lui Tottenham în Champions League. Real Madrid asculta atentă şi apoi le spulbera cu nepăsare: 4-0 pe Santiago Bernabeu, într-un sfert de finală care rămâne și până azi cel mai înalt nivel la care au ajuns londonezii în Champions League. Marți seară, Mauricio Pochettino a vorbit despre […]

Citeşte articolul
© 2017 Lead
Design: Live Design