LEAD
Fotbal feminin

Olimpia Cluj pierde la limită cu campioana Suediei, visul Champions League continuă în deplasarea de la Rosengård

Ștefania Vătafu, de la CFF Olimpia Cluj. FOTO: MIRCEA ROSCA / www.SportPictures.ro
5 octombrie 2017
Ciprian Rus
0 comentarii

„Am ajuns în faza eliminatorie a Champions League, în șaisprezecimi, dar greul de-abia acum începe. Sperăm să aducem la Cluj nume mari din fotbalul european, pe de o parte, pe de altă parte ne-am dori, totuși, un adversar abordabil, cu care să putem lupta de la egal”, îmi povestea selecționerul echipei naționale de fotbal feminin și, totodată, directorul tehnic al campioanei Olimpia Cluj, imediat după ce echipa sa câștiga grupa de calificare desfășurată chiar pe „Cluj Arena”.

Dorința i s-a împlinit lui Mirel Albon, iar sorții au decis ca la Cluj să vină FC Rosengård, campioana Suediei, reprezentanta unei țări aflate în elita mișcării de emancipare a fotbalului feminin din ultimii ani.

„Rosengård este un club de mare tradiție din Suedia, cu foarte multe titluri, iar obiectivul anual este accederea cel puțin în semifinalele Champions League. Au în lot jucătoare de foarte mare valoare, cu foarte mare experiență, dar sper că elanul, entuziasmul și dorința de afirmare a jucătoarelor noastre să învingă valoarea și experiența jucătoarelor din Suedia”, spunea înaintea jocului tur de joi, de pe „Cluj Arena”, Mirel Albon.

Împinse de la spate de extraordinara motivatoare care este portarul Jillian McVicker, fotbalistele de la Cluj au jucat cu elan o jumătate de oră, timp în care, într-un meci deschis, au avut în două-trei rânduri ocazia să marcheze, la faze în viteză purtate trei contra trei sau patru contra patru.

Încet-încet, însă, fetele de la Olimpia au scăzut ritmul și au avut probleme tot mai mari în duelurile unu contra unu, acolo unde forța și calitatea adversarelor – jucătoare din naționalele Suediei, Germaniei, Statelor Unite, Canadei, Australiei – a făcut diferența. Rosengård a pus stăpânire pe joc și a creat constant pericol, mai ales în banda noastră dreaptă.

Tocmai după un corner obținut în acea zonă avea să cadă singurul gol al meciului, în minutul 32, pe o neatenție a apărării. Cea mai bună jucătoare a clujencelor, McVicker nu a mai putut face nimic la șutul din șapte metri, așa că Olimpia – Rosengård a fost 0-1 la pauză.

În partea a doua, Olimpia a reușit să absoarbă mai bine dominarea suedezelor și, pe câteva contre, a avut, măcar în două rânduri, egalarea la îndemână. Scăpările tehnice le-au împiedicat, însă, pe jucătoarele antrenate de Albon să scoată un rezultat mai bun.

Fetele au jucat, totuși, de la egal la egal cu mai titratele lor adversare, așa cum își dorea antrenorul. Ele au nevoie acum să marcheze în deplasare pentru a avea opțiuni de calificare în optimile Champions League.

Meciul retur dintre Olimpia Cluj și FC Rosengård se va juca pe 11 octombrie, la Malmo.

Comentează articolul
Viitor

Naționala U21 ne dă speranțe pentru viitor. Secretul ei: „Forța grupului. Am câștigat și atunci când nu ne-am putut baza pe vedete”

Bucuria echipei U21, cu Ianis Hagi și Alexandru Cicâldau in prim-plan. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
14 decembrie 2017
Ciprian Rus

Exercițiu de imaginație: Naționala mare a României cade într-o grupă de calificare cu Portugalia, Elveția, Bosnia, Țara Galilor și Liechtenstein. Mergem mai departe cu exercițiul: după ce a jucat cel puțin o dată cu fiecare dintre aceste echipe, inclusiv deplasări în Elveția, Bosnia și Țara Galilor, România nu are nici o înfrângere și e pe […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Olanda evită capcana Cehiei, are dreptul să încerce imposibilul. Dar cum oprești această Norvegie care spulberă Rusia și joacă ireal?

14 decembrie 2017
Lead.ro

Olanda a fost la un pas să pățească cu Cehia ce a pățit și România, acum câteva zile. Vicecampioanele mondiale și europene au început excelent, s-au distanțat la 7-1 și 8-2, dar cehoaicele și-au făcut loc înapoi în joc, s-au apropiat – aproape fără efort – până la 10-9, și au intrat la cabine cu […]

Citeşte articolul
Premier League

Şcoala de la Manchester: curg omagiile pentru jocul lui City, nimeni nu-l mai ia peste picior pe Guardiola

13 decembrie 2017
Danny Coposescu

Jonathan Pearce comentează pentru BBC de ani buni. E una dintre cele mai cunoscute voci din programul „Match of the Day‟ şi, în conformitate cu tradiţia engleză, nu-i genul care să îndrăgească hiperbola. Dar pus faţă în faţă cu Pep Guardiola aseară, la finalul încă unui „masterclass‟ din partea lui Man City, nici Pearce nu […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul.” În loc de concluzii, câteva idei despre echipa României și drumul ei la Mondial

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures
13 decembrie 2017
Andrei Năstase

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul. Când echipa va termina Campionatul Mondial, trebuie să putem privi înapoi și să spunem: <am dat totul, suntem mândri de ce-am făcut>. Chiar dacă nu ajungi pe o anumită poziție, dacă dai tot și te poți uita în urmă cu satisfacție, cine te poate învinui pentru […]

Citeşte articolul
© 2017 Lead
Design: Live Design