LEAD
Wimbledon

Simona Halep trece cu bine de mereu temutul meci de debut la Wimbledon

Într-un fel, acesta a fost un meci previzibil pentru Simona după ce am văzut la Eastbourne, unde a ieșit din turneu în timp ce încă își căuta jocul de iarbă. Fiecare set jucat acolo a adus îmbunătățiri, iar trendul a continuat și azi. Erakovic a fost jucătoarea mai bună primele 4-5 gameuri, dictând jocul și încurcând-o pe Simona cu sliceuri joase de rever și drepte câștigătoare. Ulterior, la conferință (update-uri urmează), Simona a admis că a fost surprinsă de slice-urile excelente ale lui Erakovic.

De partea ei, Simona a încercat să rămână în meci și să-și găsească ritmul, prelungind schimburile. În momentul când asta s-a întâmplat, a fost clar că neo-zeelandeza nu avea o deplasare suficient de bună pentru a juca de la egal la egal din spate.

Momentul de cotitură l-a reprezentat breakul din setul 1 reușit de Halep la 2-2, o dovadă a nasului ei bun când vine vorba de oportunități: în condițiile în care setul 1 a fost foarte zgârcit cu ele, breakul plus holdul următor au reprezentat momentul când balanța de putere s-a înclinat în favoarea Simonei. Jocul ei a devenit mai incisiv, schemele mai clare și execuțiile mai sigure. De partea cealaltă, Erakovic a început să șovăie și să facă mai multe cadouri: duble greșeli și neforțate (avea să termine cu 31 față de 24 ale Simonei).

Tendința a continuat și mai galopant în setul 2, care a fost presărat de breakuri, din fericire majoritatea ale Simonei. Aceasta și-a desfășurat loviturile agresive din spatele terenului, presând-o pe Erakovic pe rever cu driveuri puternice în cros și împiedicând-o să lovească eficient acele sliceuri joase. Jocul din ce în ce mai limpede din spate a făcut uitate cele câteva stângăcii de la fileu (niște lovituri aparent ușoare ratate), ca și ezitările de la serviciu de la sfârșitul ambelor seturi.

Simona și-a ridicat nivelul jocului pe parcursul meciului, dar mai este de muncă: tenisul ei de iarbă este un proiect încă în desfășurare. Bineînțeles, este nerealist să ne așteptăm că jocul ei combinativ, cu topspin se va schimba peste noapte într-unul ultraagresiv cu lovituri plate. Totuși, iarba impune niște ajustări obligatorii, indiferent de stilul de joc: un alt tip de deplasare, poziție mai joasă pe picioare și reflexe foarte rapide. ”Simona played her way into the match”, au concluzionat comentatorii de limbă engleză, o evaluare corectă. Dar că nu a ajuns încă unde trebuie cu jocul, iar pentru asta mai are nevoie să câștige meciuri.

Brazilianca de 21 de ani Beatriz Haddad Maia (locul 97) se va afla dincolo de fileu în turul 2. În primul tur, ea a jucat un meci foarte solid pentru a obține victoria cu 6-4, 6-2 împotriva Laurei Robson. Haddad Maia este stângace și are 1,84, ceea ce vă dă niște indicii în legătură cu jocul ei: servește și lovește tare. În plus, ceea o va face extra dificilă este statutul ei de enigmă pentru Simona. În WTA are două titluri de dublu și opt titluri de simplu ITF. Cu Robson a jucat un tenis de atac, dar a și rezistat foarte bine în defensivă  când a trebuit. Nu vreau să fiu prăpăstioasă, dar în stadiul actual, cu Simona căutând-și încă jocul pe iarbă, brazilianca nu trebuie subestimată: jocul ei are câteva elemente dintre cele care ne dau, și nouă, și Simonei, dureri de cap.

Toate declarațiile Simonei Halep urmează pe Lead.ro și pe Treizecizero.ro.

Comentează articolul
Premier League

United câștigă la scor și îl curtează tot mai insistent pe Sanchez, problemele se ţi lanţ pentru Wenger şi Arsenal

16 ianuarie 2018
Danny Coposescu

O singură reprezentantă londoneză din „Big Six‟ a terminat etapa de Premier League cu zâmbetul pe buze. Acum câteva luni, ai fi pariat pe orice, numai pe Spurs nu. Mai ales într-un meci jucat pe Wembley. Dar uite că l-a jumătatea lui ianuarie, nimeni nu-l mai hărţuieşte pe Mauricio Pochettino cu întrebări despre blesteme. După […]

Citeşte articolul
Australian Open

Irina Begu reușește revenirea carierei, prinde și mai mult curaj: vrea în top 20!

15 ianuarie 2018
Treizecizero.ro

Victoria de astăzi e de ținut minte pentru Irina Begu: e una din cele mai spectaculoase reveniri ale carierei ei, iar faptul că a învins-o pe Makarova la turneul la care rusoaica a avut cele mai bune rezultate ale carierei (până azi nu pierduse niciodată în primul tur la Australian Open (!) face rezultatul și […]

Citeşte articolul
La Liga

Barcelona revine spectaculos, rupe blestemul de pe Anoeta. Pentru Real Madrid, suferinţa continuă – până când?

15 ianuarie 2018
Danny Coposescu

În fiecare sezon, San Sebastian și-a construit imaginea de călău al Barcelonei, un club care e obişnuit să fie el spaima lumii fotbalului. An după an, Barça a călătorit în Ţara Bascilor şi a plătit tribut, pentru că „La Real‟ s-a dovedit a fi un adversar mult mai periculos pe teren propriu decât tizul de […]

Citeşte articolul
Premier League

„Heavy metal Liverpool‟: Manchester City cade în sfârşit, într-un meci magic pe Anfield

14 ianuarie 2018
Danny Coposescu

Toată lumea ştie ce muzică-i place lui Jürgen Klopp. Neamţul apreciază simfoniile armonioase, dar preferă chitările zgomotoase. Întreaga sa postură, cuprinsă des de spasme şi contorsionări, s-ar potrivi perfect într-un „mosh pit‟. Parcă-l poţi vedea în mijlocul unei mulţimi învolburate, dând din cap şi izbindu-se în umeri, preferabil cu ochelarii lăsaţi undeva în siguranţă. Toată […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design