LEAD
Liga 1

Viitorul plachează FCSB-ul în plin fuleu, CFR se revoltă după remiza de la Iași, tensiunea e la maximum înaintea derbiului pentru titlu

Camora și Culio au acuzat dur după meci arbitrajul de la Iași. Foto: Dragoș Pașcaneanu / Sport Pictures
23 aprilie 2018
Ciprian Rus
0 comentarii

Viitorul și FCSB, locurile 1 și 2 anul trecut, s-au regăsit sezonul acesta în poziții mult diferite. După ce a vândut masiv, inclusiv în curtea rivalei, Viitorul a prins cu emoții „play-off”-ul, în vreme ce FCSB e una dintre cele două mari favorite la titlu în acest sezon.

Numai că pe teren diferența față de anul trecut nu s-a văzut deloc în prima parte, iar puștii pe care Gică Hagi îi pregătise să le ia locul laureaților din 2017 chiar s-au comportat ca niște veritabili campioni. Ionuț Vână, Cristi Gavra sau Alexandru Cicâldău, jucători care prindeau puține minute anul trecut sau erau împrumutați pe la alte echipe, au fost vedetele primei părți de la Ovidiu, în fața unor internaționali ca Benzar, Budescu sau Alibec. „Roș-albaștrii” au avut prima ocazie de poartă abia în minutul 43, moment în care au și marcat, cu mare noroc, și au revenit la 1-2, dar gazdele puteau avea până atunci 4 sau 5-0.

Golul încasat pe final de repriză i-a descumpănit pe jucătorii lui Hagi, care au cedat teren în partea a doua. FCSB a profitat și a punctat din lovitură liberă prin eternul salvator Budescu, după un fault ușor acordat, la o fază contestată îndelung de banca Viitorului, semn că încă se mai plătesc polițe după șicanele de anul trecut.

Nervi pentru clujeni

Rezultatul de la Ovidiu îi venea mănușă CFR-ului înaintea derbiului pentru titlul de pe „Arena Națională” de săptămâna viitoare. O victorie la Iași i-ar fi permis să urce la egalitate de puncte cu FCSB, iar golul rapid marcat de Țucudean le dădea mari speranțe clujenilor.

Cu o formulă ofensivă, cu Deac, Omrani și Țucudean în atac, CFR și-a dorit mult victoria, însă și gazdele, fără vreun punct câștigat în jumătate de „play-off”, au părut din cale afară de motivate.

Pe încăpățânarea aceasta a venit, cu 20 de minute înainte de final, și egalarea, după un penalti considerat de specialiști ca fiind acordat incorect de către centralul Ovidiul Hațegan.

În ciuda asaltului de final, băieții lui Dan Petrescu nu au putut salva cele două puncte pierdute, iar nervii au escaladat la maximum după fluierul de final.

„În <<play-off>> suntem furați pe față. Hațegan nu ne-a dat penalti cu FCSB, azi a inventat un penalti. E clar că FCSB e cea mai avantajată. Nu ne rămâne decât să câștigăm cu FCSB. Mai stau trei-patru meciuri, nu cred că mai pot să continui aici. Nu sunt respectat.” – Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj

„Poziţia mea o ştiţi foarte binem chiar nu pot fi acuzat că sunt un admirator al celor de la CFR. Dar după această fază nu pot spune decât că e o decizie eronată.” – Adrian Porumboiu, fost arbitru

Arbitru străin la marele derbi?

FCSB și CFR Cluj se joacă duminică, de la ora 20:45, în condițiile în care echipa roș-albastră are două puncte în plus față de clujeni.

Pe fondul acuzelor reciproce în privința favoritismelor din partea arbitrilor, se discută intens despre desemnarea unui arbitru străin la acest meci decisiv. Oficialii FCSB au trimis o cerere către CFR Cluj pentru ca meciul să fie condus de o brigadă din străinătate.

Clujenii, prin Bogdan Mara, directorul sportiv al echipei, au declarat că sunt de acord, dar doar dacă arbitrul este din primele cinci campionate ale Europei și are ecuson FIFA.

Comentează articolul
Finala Champions League

„Bring it on‟: Klopp a adus-o din nou pe Liverpool la masa mare, unde caută din nou acel evaziv final fericit

25 mai 2018
Danny Coposescu

„Am șters aproape totul din jurul meciului și nu l-am mai revăzut. Niciodată.‟ Jürgen Klopp e prins în discuție cu Donald McRae de la The Guardian și ajunge, inevitabil, la subiectul acelui joc. Cinci ani mai târziu, reacția lui rămâne la fel de memorabilă ca golul zdrobitor al lui Arjen Robben: „Fanii noștri au fost […]

Citeşte articolul
Champions League

Real Madrid adulmecă al 13-lea trofeu, al treilea cu Zidane. Dar ce (și cum) trebuie să mai câștige francezul pentru a fi „primit‟ între cei mai buni antrenori? 

24 mai 2018
Danny Coposescu

Luis Miguel Beneyto e desprins dintr-o altă eră. Din cei 81 de ani împliniți de fostul director al lui Real Madrid, 71 au fost trăiți cu legitimația de membru – sau socio – în buzunar. Șapte decenii în care a asistat, din tribună sau din birou, la nașterea unei dinastii europene fără egal în sportul ăsta. […]

Citeşte articolul
Perspectivă

CFR Cluj a redevenit o forță. Dar a învățat ceva din greșelile trecutului? Poate oferi fotbalului românesc primul model de continuitate?

© FOTO: Simion Sebastian Tataru / www.SportPictures.ro
24 mai 2018
Ciprian Rus

FCSB a luat, acum trei ani, toate cele trei trofee puse, pe atunci, în joc – campionatul, Cupa Ligii și Cupa României. Dar antrenorul Costel Gâlcă a fost dat afară imediat după finalul sezonului, pentru că nu ar fi ascultat ordinele patronului. Pe la echipă s-au perindat tot felul de antrenori, unii cu mai multă, […]

Citeşte articolul
Liga 1

„Disciplină, muncă și un dram de noroc”. 10 observații și câteva concluzii după finalul Ligii 1. Cum a câștigat CFR, de ce a pierdut FCSB?

Jucătorii CFR-ului sărbătoresc finalul unui sezon epuizant, cu Dan Petrescu pe bancă. Foto: Simion Sebastian Tataru / Sport Pictures
21 mai 2018
Ciprian Rus

1. CFR Cluj câștigă titlul în Liga 1 și, cu patru trofee, față de trei ale FCSB, devine echipa ultimului deceniu din fotbalul nostru, chiar în anul Centenarului. Cea mai veche echipă în activitate din România se reinventează a doua oară, după ce fusese la un pas de desființare la sfârșitul anilor ’90, înainte să […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design