„A fost sau n-a fost?” În loc de spectacol, derbiul Ligii 1 revine la epoca „Procesului etapei”

Ciprian Rus 18 martie 2018

Un penalti care s-a dat, dar n-a fost, un altul care a fost, dar nu s-a dat și două eliminări care mai mult n-au fost decât au fost. La patru-cinci faze cu decizii de arbitraj absolut discutabile, derbiul Ligii 1 dintre CFR și FCSB a oferit mai puține ocazii de poartă pentru iubitorii fotbalului care au umplut până la refuz tribunele stadionului de la Cluj.

Henț și „hands-free”

„Handsfree” a fost hashtag-ul săptămânii trecute, în condițiile controverselor privind felul în care antrenorul suspendat al gazdelor, Dan Petrescu, urma să țină legătura cu secunzii de pe bancă. Și, în acord cu nesfârșitele discuții extrasportive care au încins spiritele înaintea meciului, jocul dintre primele două echipe din „play-off” a pornit tern, cu mai mult nerv decât luciditate.

Deși a început meciul cu o partitură ofensivă, cu Morais la mijloc, lângă Pintilii, și cu Budescu, Teixeira și Alibec din primul minut în atac, FCSB-ul lui Nicolae Dică s-a apropiat rareori de poarta lui Arlauskis. Cu un singur șut pe cadrul porții în primul sfert de oră, meciul s-a încins brusc pe finalul reprizei întâi, când Benzar a fost penalizat cu penalti după o fază fixă a CFR-ului.

Culio a transformat în stilu-i caracteristic, iar oaspeții au replicat imediat, prin cea mai mare ocazie a meciului, un șut în transversală la capătul unei lovituri libere executată neinspirat de absentul Alibec. Deac l-a imitat aproape pe colegul său de Națională, Budescu, două minute mai târziu, când șutul său cu dreptul a trecut puțin pe lângă vinclu.

De la nervi la îmbrățisări

Condus la pauză, Dică a forțat și mai mult în atac, cu Cristi Tănase și Florin Tănase în locul lui Teixeira și Găman. Căpitanul Florin Tănase a intrat bine în joc, dar vedeta meciului a continuat să fie arbitrul Ovidiu Hațegan, care mai întâi a refuzat gazdelor un penalti la Peteleu, tăvălit în careul FCSB-ului, apoi l-a eliminat ușor pe același jucător, fază la care, dacă nu era suspendat, Dan Petrescu ar fi ajuns cu siguranță în tribune.

În tribune era să ajungă și Nicolae Dică, după ce Pintilii a fost și el eliminat foarte ușor. Zece contra zece, CFR a avut șansa să închidă meciul în minutul 79, prin Deac, care a ratat singur cu portarul, după o contră ca la carte. Tot mai insistenți în atac, jucătorii oaspeți au scos o egalare nesperată în prelungiri, prin Gnohere, și au fost aproape să ia toate cele trei puncte în al optulea minut de prelugiri al unei meci extrem de tensionat.

Imaginea meciului a venit după fluierul final, când jucătorii ambelor echipe s-au îmbrățișat și s-au felicitat, gesturi firești și o lecție remarcabilă pentru conducătorii celor două echipe și, în general, pentru lumea din jurul fotbalului românesc.

*

Într-un meci jucat vineri la Ovidiu, Viitorul și CSU Craiova au terminat la egalitate, 0-0. Craiova a risipit un penalti prin Zlatisnki și a ratat șansa de a egala pe FCSB după egalul dintre CFR și FCSB. CFR are două puncte peste FCSB și patru peste Craiova. Meciul dintre Poli Iași și Astra a fost amânat din cauza ninsorilor din nordul țării.

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.