Adi Vasile, despre întâlnirea cu Bietigheim în Liga Campionilor: „Va fi cel mai greu meci al nostru. Ar fi cea mai mare greșeală să ne subestimăm adversarul”

Lead.ro 23 octombrie 2020

La cinci zile după victoria de acasă cu Ferencvaros, CSM București a plecat spre Germania, unde duminică (ora 17.00) întâlnește pe Bietigheim, echipa cu zero puncte după cinci meciuri în actualul sezon al Ligii Campionilor. Antrenorul Adi Vasile vrea să evite o eventuală relaxare a jucătoarelor sale contra ultimei clasate din Grupa A.

„Ne așteaptă un meci foarte echilibrat. Bietigheim nu a traversat cea mai bună perioadă de la începutul Ligii Campionilor, dar au în componență multe jucătoare cu experiență mare la nivel internațional. Este echipa care poate bate pe oricine, dacă prinde o zi bună. Trebuie să ne concentrăm mai mult decât la orice meci, e poate cel mai important meci al nostru. Ar fi cea mai mare greșeală să ne subestimăm adversarul. Nu ai voie să faci așa ceva, nici un meci nu este câștigat înainte. Sportul a pedepsit de multe ori acele favorite care s-au crezut învingătoare. Ele stau bine fizic, au forță și înălțime, joacă în sistem alert”, a spus antrenorul lui CSM.

Martine Smeets, extrema care a jucat trei sezoane la Bietigheim, le cunoaște și mai bine pe unele dintre adversare.

„Ca fiecare meci din Liga Campionilor, și acesta va fi dificil, pentru că ele au arătat din ce în ce mai bine. Nu cred că sunt mai slabe decât anul trecut, sunt multe jucătoare noi și poate nu au omogenitate, dar au multă experiență internațională. Joacă rapid, cu multe contraatacuri, este dificil să evoluezi contra lor. Nici o echipă în grupă nu e slabă, ne pregătim de meci ca și cum am juca cu liderul. Sunt mulțumită de cum au mers lucrurile în Liga Campionilor până acum, am avut o singură sincopă, dar sunt convinsă că putem termina pe primele două locuri”, a adăugat Smeets.

Înainte de meciul de duminică, CSM București este pe locul trei la grupei, cu șase puncte, unul mai puțin decât Vipers și Rostov.

Adi Vasile spune că se aștepta la surprizele de până acum din Liga Campionilor și mărturisește că nu este deloc mirat că în cealaltă grupă lider este CSKA: „Este un an diferit în Liga Campionilor, Pandemia dă peste cap multe, echilibrul este mai prezent ca până acum. Este un an al responsabilității în și în afara terenului. E greu de prevăzut finalul, nu mai poți spune de la început că sunt patru-cinci echipe favorite pentru Final Four”.

În noul format competițional, cu două grupe de opt echipe, CSM București trebuie să se claseze între primele șase echipe – cu cât mai sus, cu atât mai aproape de obiectivul de-a participa în Final 4-ul de la Budapesta, în primăvara viitoare. Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală, locurile 3-6 joacă în optimile de finală.

Mulțumit de extinderea staff-ului tehnic

Săptămâna trecută, CSM București a anunțat că staff-ului tehnic s-a alăturat antrenorul cu portarii Mehmedalija ”Dado” Mulabdic. Adi Vasile este încântat de venirea la echipă a multiplului campion al Africii, câștigător al Cupei EHF.

„Omul sfințește locul. Amprenta fiecărui om se va cunoaște în timp. Eu mă bucur că Dado a venit în staff. Are valoare și multă experiență. Portarii fac parte dintr-o lume mai ciudată, spunem noi, așa că trebuie să-i înțeleagă cineva. Cu siguranță, de când a venit Dado, avem un plus de valoare”, observă Vasile.

Punctul de reper: meciurile cu Metz și Esbjerg

CSM București a avut evoluții sinusoidale în actuala ediție a Ligii Campionilor, dar are un bilanț bun: din patru meciuri jucate (unul amânat – cel cu Rostov) bucureștencele au trei victorii și un eșec.

Iar reperul pentru evoluția echipei trebuie să fie, spune Adi Vasile, jocul arătat cu Metz și Esjberg: „Fiecare meci are povestea lui. Ritmul avut cu Metz acasă și la partida din Danemarca a fost foarte bun. Pe măsură ce trec zilele o să redobândim acel ritm, pentru că pauza de la echipele naționale și-a spus cuvântul. Punctele maxime sunt făcute să le dezvoltăm, să jucăm și mai bine. Ștacheta trebuie ridicată și mai mult, trebuie să ne autodepășim în fiecare zi”.

**

În Grupa B, SCM Râmnicu Vâlcea a pierdut săptămâna trecută și cu Gyor, după o altă primă repriză foarte bună, va trebui să caute primele puncte pe 24 octombrie, în meciul de acasă cu Dortmund, una dintre echipele cu care echipa lui Florentin Pera se întrece pentru locurile 5 și 6. Pentru că – la cum au arătat primele patru-cinci etape – CSKA, Odense, Brest și Gyor par la un alt nivel.

 

Foto: Sport Pictures

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.