Alexandru Dedu, după meciul cu Senegal: „Cristina Neagu s-a autodepășit. Aveam nevoie de o victorie, sper să creștem în continuare ca echipă”

Andrei Năstase 1 decembrie 2019

(Corespondență din Japonia)

Prezent în tribunele arenei din Yatsushiro pentru meciul României cu Senegal, Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, s-a oprit în zona mixtă pentru câteva declarații după o victorie care poate ajuta echipa națională să treacă definitiv peste amintirea dureroasă a meciului cu Spania.

„A fost un meci greu, important pentru echipă și pentru moralul fetelor. Suntem bucuroși că s-a terminat cu victorie. Și că am văzut consistență în apărare, iar în atac niște soluții, aș spune, inedite”, a spus Dedu, înainte să admită că înșiruirea evenimentelor din ultima vreme, alături de înfrângerea „greu de digerat” cu Spania, au lăsat urme. „Dar sper că lucrurile astea sunt în urmă, sper să creștem de la meci la meci.”

Când l-am întrebat despre răspunsul bun pe care l-au reușit jucătoarele tinere contra Senegalului – o adversară foarte puternică fizic – în fața unei săli care a susținut impresionant echipa africană, Dedu a spus că „am fost foarte surprins de răspunsul jucătoarelor noastre tinere. S-au bătut, se vede clar că vor, că își doresc mult să demonstreze că sunt utile echipei naționale. Se vede, în multe situații, și că le lipsește experiența, o lipsă pe care astăzi au suplinit-o jucătoarele mai experimentate, care au apărut în momentele dificile din joc. Dar o echipă se construiește în felul acesta și, repet, sper să creștem de la meci la meci.”

Despre realizările individuale ale lui Neagu, care nu doar că a marcat 13 goluri, dar a și coordonat o bună parte din atacurile României duminică, Dedu a recunoscut că nu se aștepta ca Neagu să poată juca așa de bine după timpul mare în care a fost accidentată: „Cristina s-a autodepășit, sunt convins că e obosită…”

– Și care e cel mai important lucru cu care rămâne echipa după al doilea meci de la Mondial?

– Cea mai importantă este victoria. Aveam nevoie de o victorie. Altfel te pregătești, altfel mănânci, altfel dormi… Sunt convins că fetele au avut o noapte grea, nu știu dacă au reușit să și doarmă. iar faptul că astăzi s-au bătut este îmbucurător, mai ales că, și repet, Senegalul nu e o echipă chiar așa de slăbuță; să nu uităm că în primul meci, cu Muntenegru, le-au ținut în șah vreo 45 de minute, astăzi au avut puterea să revină de la șase goluri, apoi au revenit iar. E o echipă foarte dificilă, care joacă fizic, și se simte treaba asta.

Totuși, Dedu nu s-ar grăbi să spună că România intră în calcule: „Prefer să spun doar că încercăm ca azi să fim mai buni decât ieri și mâine mai buni decât am fost astăzi, să creștem ca echipă și să încercăm să fim serioși în abordarea acestui campionat mondial care este abia la început. Încercăm să ne îndeplinim obiectivul.”

*

După ce Spania a câștigat și cu Ungaria, 29-25, iar Muntenegru și-a câștigat cel mai meci simplu meci al grupei, Spania, cu 4 puncte luate altor două echipe care se bat pentru primele trei locuri, se poate considera calificată în Main Round. Așa cum știi, primele trei clasate se califică pentru grupele principale, unde vor intra cu punctele luate celorlalte două echipe calificate. În Main Round, cele trei echipe din grupa României se vor întâlni cu echipele venite din Grupa D, unde Rusia, Suedia și Japonia nu vor avea emoții cu China, Argentina și Republica Congo.

Programul României în Grupa C

România – Kazakhstan, 3 decembrie, 0ra 12.00

Muntenegru – România, 4 decembrie, 0ra 8.00

România – Ungaria, 6 decembrie, ora 12.00

 

 

 

Foto: Mircea Roșca / Sport Pictures

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.