„Atât timp cât avem șanse, o să ne luptăm până la capăt. Am încredere în echipa noastră.” Ce spun jucătoarele României după victoria cu Senegal

Andrei Năstase 1 decembrie 2019

(Yatsushiro, Japonia)

La finalul unui meci mai bun ca cel de ieri, jucătoarele României au vorbit despre îmbunătățirile pe care le-au adus în joc și despre importanța pe care această victorie, 29-24 cu Senagal, o are mai ales în plan moral:

„A fost un meci foarte dificil, mă bucur că am trecut peste înfrângerea de ieri”, ne-a spus Aneta Udriștioiu. „Mă bucur că am putut să depășim momentul acela greu și că azi ne-am motivat, cred că 200%, și am demonstrat că România este o echipă puternică, indiferent de ce jucătoare sunt. Știam că Senegal e o echipă bună, am văzut cum au jucat cu Muntenegru, știam că va fi greu și ne-am axat doar pe meciul de azi, nu ne-am gândit la nimic altceva decât să câștigăm.”

Aneta spune că are încă speranță în șansele României de-a merge mai departe din grupă: „Avem șanse și, atât timp cât avem șanse, o să ne luptăm până la capăt. Nu facem niciun calcul, o să luăm fiecare meci în parte, o să ne batem în fiecare meci și sperăm din suflet ca la final să mergem mai departe. Am încredere în echipa noastră și îmi doresc mult să ieșim din grupă.”

Despre cele 13 goluri înscrise de Cristina Neagu, extrema Naționalei spune că: „O știți pe Cristina, mă bucur foarte mult pentru evoluția ei, mă bucur că este alături de noi în aceste momente și sperăm să o ajutăm și noi ca echipă, să mergem în continuare spre victorie.

„Trebuie să le ajutăm, suntem alături de ele tot timpul, de asta suntem o echipă, să ne ajutăm la bine și mai ales la greu”, a mai spus Aneta despre jucătoarele tinere, care azi au arătat și ele mai mult curaj.

Mădălina Zamfirescu: „E o victorie de moral”

Și apărarea a arătat azi mai bine decât ieri, ceea ce o bucură pe Mădălina Zamfirescu, care s-a apărat foarte bine și în momentele de final, când Senagal încerca o ultimă revenire : „Mă bucur că apărarea a funcționat azi, aici nu e vorba doar de mine, e vorba de toată echipa. Ne-am bătut și mă bucur enorm de această victorie, e o victorie de moral, după tot ce-a fost ieri. Avem o zi liberă și urmează următorul meci.”

Despre cum și-au revenit după meciul de ieri, coordonatoarea de joc spune că n-a fost nevoie de mult timp: „E destul de greu, dar suntem jucătoare profesioniste și nu ai timp să plângi prea mult. Ai meci azi, mâine celălalt, nu avem timp. Am discutat, am văzut unde-am greșit, am urmărit și echipa Senegalului și mă bucur mult pentru această victorie.”

Citește și declarațiile Cristinei Neagu și ale antrenorului Tomas Ryde despre meci.

*

După ce Spania a câștigat și cu Ungaria, 29-25, iar Muntenegru și-a câștigat cel mai meci simplu meci al grupei, Spania, cu 4 puncte luate altor două echipe care se bat pentru primele trei locuri, se poate considera calificată în Main Round. Așa cum știi, primele trei clasate se califică pentru grupele principale, unde vor intra cu punctele luate celorlalte două echipe calificate. În Main Round, cele trei echipe din grupa României se vor întâlni cu echipele venite din Grupa D, unde Rusia, Suedia și Japonia nu vor avea emoții cu China, Argentina și Republica Congo.

Programul României în Grupa C

România – Kazakhstan, 3 decembrie, 0ra 12.00

Muntenegru – România, 4 decembrie, 0ra 8.00

România – Ungaria, 6 decembrie, ora 12.00

 

Foto: FRH

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.