Aur și la 8+1! A doua medalie pentru România la Campionatul Mondial de Canotaj

Lead.ro 1 octombrie 2017

Barca de 8+1, echipajul vedetă al României, cel mai medaliat din istoria canotajului, și-a adăugat în palmares o nouă medalie de aur, câștigând finala de duminică din cadrul Campionatelor Mondiale.

Canotoarele Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Iuliana Popa, Adelina Boguș, Laura Oprea, conduse de cârmaciul Daniela Druncea, au condus cursa de la un capăt la altul, terminând pe prima treaptă a podiumului. Cronometrate cu 06:06.400, au devansat Canada și Marea Britanie.

“E un vis împlinit să câștigăm aici, mereu am visat la asta. Următorii ani arată promițător”, a declarat după cursă cârmaciul Daniela Druncea.

E a doua medalie de aur cucerită de barca de 8+1 anul acesta, după aurul de la Campionatele Europene din Canotaj din Cehia din luna mai, și a doua medalie pentru delegația României la Campionatele Mondiale din SUA, după aurul câștigat ieri de echipajul feminin de dublu vâsle.

S-a terminat de mai bine de o oră cursa de AUR a fetelor noastre și încă nu mi-am revenit din emoții. Am avut încredere…

Posted by Elisabeta Lipa on Saturday, September 30, 2017

 

În finala 8+1 masculin, care a avut loc tot duminică, România a ocupat locul 5.

Context

”Am încredere că acest an va fi unul bun pentru canotorii noștri”, spunea în primăvară Elisabeta Lipă, Președinta Federației de Canotaj, imediat după terminarea Campionatelor Europene de Juniori (20-21 mai), unde România s-a clasat pe locul doi pe națiuni.

Au urmat Campionatele Europene de seniori, unde un grup de tineri de canotori au cucerit patru medalii – din care trei de aur -, terminând pe locul doi în clasamentul pe țări al medaliilor.

Tinerețea pe care mizează canotajul româncesc în procesul de reconstrucție, cu gândul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a dat roade și la Campionatul Mondial din SUA.

„E o calificare istorică pentru canotajul masculin românesc. A fost o evoluție foarte frumoasă a acestei echipe tinere, în care majoritatea dintre noi suntem la nivel de tineret”, a declarat pentru TVR Ciprian Tudosa, membru al echipajul de 8+1 masculin, calificat în finală, deși cinci dintre canotori sunt debutanți la un mondial de seniori.

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.