Cristina Neagu: „Le mulțumesc acelora care au crezut în noi indiferent de rezultate”. Alexandru Dedu: „Fetele au demonstrat că românii se pot bate până la capăt”

Lead.ro 17 decembrie 2015
Cu 15 goluri și un joc fabulos, Cristina Neagu a fost un vulcan de emoții la primele declarații făcute la Dolcesport după meciul câștigat de România contra Danemarcei în ultima secundă. Cristina a început referindu-se la momentul greu din finalul timpului regulamentar, când a ratat un șapte metri care ar fi putut califica România mai devreme: „Acelea sunt cele mai grele momente din viața unui sportiv, când ratezi astfel de faze, dar am încercat să mă ridic cu ajutorul fetelor. Am câștigat absolut meritat. Am demonstrat încă o dată că avem o echipă foarte unită. Și am câștigat împotriva absolut tuturor, și când spun absolut tuturor, chiar vreau să spun tuturor. Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în noi și sunt extrem de mândră de fete. Să le fie rușine celor care ne-au criticat așa de devreme, după acele înfrângeri din grupe! Când spunem că jucăm pentru noi, jucăm pentru noi și pentru familiile noastre și pentru cei care ne-au susținut”, a spus Neagu la Dolcesport.
Cristina, care a aflat în timpul interviului numele următorului advers, ar, a continuat: „Încercăm să luăm totul meci cu meci. Suntem extrem de obosite după acest meci și să ne recuperăm pentru meciul următor. Nu am cuvinte să spun cât de mândră sunt de această echipă! Vreau să le mulțumesc celor care au venit în tribune după noi și celor care s-au uitat de acasă. Și celor care ne susțin de fiecare dată, indiferent de rezultate. Norvegia este Norvegia, n-am câștigat cu ele în ultimii ani. Ne bucurăm la cald de acest meci întâi, apoi vom da totul pentru următorul. Să ne odihnim mâine și vom da totul pe teren, cel puțin cum am făcut-o în ultimele două meciuri”.

Antrenorul României, Tomas Ryde, a comentat foarte calm emoțiile de după meci: „It is really cool now. Am încercat să nu las emoțiile să joace în acest meci. Să fiu calm, să iau cele mai bune decizii în defensivă. Costică este cel mai bun colaborator, mă ajută enorm. Sunt foarte bucuros. Să bem un pahar de vin în seara asta, să nu ne gândim la adversarul următor. Ne bucurăm acum, ne relaxăm, mâine ne vom gândi la Norvegia. Totul e posibil în această fază a turneului, ați văzut atâtea surprize.”

„În viața mea n-am avut emoții așa. Ne dorim din tot sufletul să luăm medalia de aur”, a spus și Luciana Marin.

Președintele FRH, Alexandru Dedu, a avut încă o dată o replică plină de decență și de subînțelesuri la intervenția avută în direct la Dolcesport: „O victorie mare a României și ne bucurăm că handbalul poate să aducă o bucurie așa de mare românilor de sărbători. Au demonstrat ceva fantastic: că românii se pot bate până la final. Asta e cel mai important. Este lucrul care m-a făcut să-mi dea lacrimile: puterea de luptă a acestei echipe. Ratăm un 7 metri în ultima secundă și tot câștigăm. Este un lucru fantastic și de asta este echipa asta mare, pentru că nu cedează. Hai să ne bucurăm tare de tot în seara asta, al dracului de tare în seara asta, pentru că astfel de seri nu avem prea des. Și să fiți convinși că mâine fetele vor fi primele care vor fi profesioniste și se vor pregăti pentru meciul următor”.

„Cine e mai câștigat acum? Spania și Rusia ne-au bătut în grupe, dar apoi au ieșit din turneu. Să fim alături de România, pentru că indiferent de rezultate, ne reprezintă și sunt printre puținele domenii în care ne reprezintă cu cinste.” –  a încheiat Alexandru Dedu.
Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.