Cristina Neagu: „Meciul cu Slovenia a fost ca un hop. Mă bucur că fetele au văzut că echipa României poate juca la un nivel înalt”

Andreea Giuclea 4 decembrie 2017

„E atât de diferită de alte jucătoare”, spunea o jurnalistă din Spania după meciul cu Slovenia. Vorbea de Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii, care tocmai înscrisese 11 goluri. „E imposibilă.”

A fost un nou meci în care Neagu a strălucit, fiind desemnată MVP-ul partidei. După ce-a sărbătorit cu colegele și cu suporterii, a trecut prin zona mixtă zâmbind mulțumită. Nu s-a oprit pentru interviuri, ci s-a dus direct în vestiar pentru recuperare.

Luni dimineață, în prima zi liberă a României de când a început turneul mondial, o dimineață ploioasă în Trier, am stat de vorbă cu căpitanul României despre cum simte echipa după primele două meciuri și cât de importantă poate fi victoria cu Slovenia pentru mai departe.

„Ieri cred că  fost primul meci în care am simțit atmosfera de la acest Campionat Mondial, pentru că în meciul cu Paraguay, un adversar slab cotat, am încercat să păstrăm concentrarea, și am păstrat-o până la final, dar nu s-a comparat cu meciul de ieri, care a avut o altfel de încărcătură. Personal chiar simt că am intrat în atmosfera acestui Campionat Mondial, după meciul de ieri.”

E mulțumită de victorie, dar cel mai important i se pare modul în care a fost obținută. Faptul că echipa a revenit după ce-a fost condusă, un lucru care în trecut îl reușea destul de greu. „Cel mai important pentru noi e faptul că n-am cedat și am crezut până la final. Oricum aveam timp destul să revenim, dar știi că de multe ori n-am reușit lucrul ăsta, când am fost conduse am picat, sau poate am revenit dar n-am reușit să scoatem un rezultat pozitiv. Așa că poate ăsta e cel mai important lucru din meciul de ieri.”

E o atitudine pe care Cristina o vede ca efect al muncii constante din ultimii ani, în primul rând asupra mentalității. „Nu s-a schimbat de acum. În ultimii doi ani echipa s-a schimbat destul de mult din punct de vedere al mentalității. Chiar sunt bucuroasă, pentru că avem multe fete noi, multe fete care sunt pentru prima oară la un campionat mondial și presiunea e foarte mare. De-asta spun că meciul de ieri a fost ca un hop. Chiar dacă Slovenia n-a fost în ultimii 10 ani la un turneu final, s-a văzut că au fost surpriza plăcută din prima etapă, când au caștigat împotriva Franței, și cred că Slovenia e o echipă bună, care joacă handbal foarte bine.”

I-a dat victoria asta câștigată greu mai multă încredere în echipă? „Oricum aveam încredere în echipă, mă bucur că acum au văzut și ele că pot. Și că, deși toată lumea spune că echipa e foarte schimbată, că echipa e în reconstrucție, România poate totuși să joace la un nivel destul de înalt.”

Aneta Udriștioiu: „suntem foarte unite”

Și Aneta Udriștioiu, o altă jucătoare care a făcut un meci foarte bun duminică – a avut un procentaj de 100% – are încredere în echipă. „Am încredere în toate colegele mele. Cred că suntem foarte unite și suntem fericite că am reușit să câștigăm cele două meciuri, mai ales cel de ieri, pentru că a fost unul foarte greu. Mă bucur mult că nu am cedat atunci când ne-au condus și cu 5-1. Mă bucur că am avut spirit de luptă și că nu am renunțat.”

Ce crede Aneta că s-a schimbat în ultimul timp în echipă? „Unitatea grupului, suntem unite toate acum și luptăm una pentru cealaltă. Nu ne gândim că trebuie să joace X sau Y. Indiferent ce jucătoare intră în teren, suntem unite și știm că oricine intră, o să dea totul.”

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.