CSM București smulge un punct campioanei Norvegiei, Larvik, și deschide timid grupa principală a Ligii Campionilor

Lead.ro 27 ianuarie 2017

După un joc ezitant, fără ritm și fără prea multe idei, CSM București trebuie să se mulțumească cu un egal, 26-26, în fața lui Larvik. Meciul a fost salvat în ultimele două-trei minute, când CSM, inspirată de intervențiile Paulei Ungureanu, a revenit de la 23-26 pentru a egala în ultimele secunde.

*

Dacă cineva spera ca CSM București să aibă o sarcină mai ușoară în grupa principală a Ligii Campionilor, după ce în prima fază a competiției s-a bătut cu Gyor, Midtjylland și Rostov, atunci speranțele astea au ținut exact cât o repriză de handbal. Și asta pentru că la pauza meciului cu Larvik, jucat într-o Sală Polivalentă plină și cuminte, lucrurile nu arătau chiar rău: sigur, campioanele Norvegiei aveau un gol avans, 13-12, dar nimic nu era îngrijorător. Nici ezitările din atac, nici aparenta lentoare din defensivă și nici măcar pierderea unui avans de patru goluri (9-5) în doar trei-patru minute apatice.

Numai că imediat după pauză, micile ezitări s-au transformat în blocaje, iar CSM a început să alerge, fără prea mare convingere, după o echipă norvegiană ușor surprinsă și ea de jocul simplu de la București.

Larvik a ajuns la meciul cu CSM cu patru puncte în buzunar (adunate dintr-o grupă inițială destul de facilă), dar și cu trei absențe importante. Tocmai de-asta, așteptările campioanelor Norvegiei erau măsurate. După primele cinci minute din repriza secundă, însă, atât speranțele, cât mai ales curajul lui Breistol, Kurtovic sau Koren au crescut simțitor. Și-n vreme ce Ayglon, Gullden sau Torstensson au început să găsească tot mai complicat drumul spre poarta lui Toft (doar cinci marcatoare a avut CSM în acest joc), Larvik a reușit să răspundă cu contre rapide și eficiente.

Atât de eficiente încât norvegiencele ar fi plecat de la București cu toate punctele, dacă Paula Ungureanu n-ar fi avut altă părere. Intrată în poartă pe finalul primei reprize, în locul unei Grubisic care a avut zile mai bune decât asta, Paula a ținut cumva pe CSM în joc tocmai când Larvik reușise să fugă la trei și chiar patru goluri: 17-13, mai întâi, 18-14, mai apoi.

De aici a început lungul drum al lui CSM înapoi în meci. Niombla a reușit trei goluri rapide la jumătatea reprizei secunde, dar scorul (21-21) arăta și în continuare mai bine decât jocul din teren. Drept dovadă, nici bine n-a egalat CSM, că Larvik s-a și desprins din nou la trei goluri, 24-21, reușind să păstreze avansul până în ultimele două minute și jumătate.

Un timeout inspirat al lui Aurelian Roșca le-a ajutat pe handbalistele sale să-și mai vină în fire, iar CSM a reușit cumva să lege trei goluri fără să primească vreunul, salvând astfel un joc care părea deja pierdut. Or, pentru contabilitatea unei grupe lungi, punctul ăsta s-ar putea să-și arate valoare pe la sfârșitul lunii martie. Până atunci, însă, CSM nu mai are voie să facă pași greșiți. Pentru campioanele en-titre urmează cinci meciuri decisive, unde eventualele derapaje vor costa scump.

Ce urmează

Cu trei puncte în clasament, CSM rămâne pe locul cinci în Grupa 2, în spatele lui Midtjylland (patru puncte) și Larvik (cinci). Grupa e condusă de Gyor și Krim Ljubliana, ambele cu șase puncte. Esjberg rămâne pe ultima poziție, cu două puncte.

În aceeași Grupă 2 urmează jocurile Gyor – Krim (sâmbătă) și Midtjylland – Esjberg (duminică).

Pe 4 februarie, CSM București se deplasează la Ljubliana, pentru meciul cu Krim.

Primele patru clasate vor ajunge în sferturile de finală, însă campioana României încearcă nu doar să se califice acolo, dar și să evite ciocnirea cu Vardar sau Buducnost, primele două clasate în Grupa 1. Pentru asta, CSM trebuie să termine grupa ei pe locul doi. (După toate probabilitățile, Gyor, echipa lui Ambros Martin, și-a rezervat deja prima poziție.)

Anul trecut, CSM s-a calificat în fazele eliminatorii de pe ultima poziție, a reușit să elimine pe Rostov Don și s-a calificat astfel la un turneu Final 4 pe care l-a câștigat entuziasmant, la chiar prima participare.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.