CSM trece fără emoții de Krim și debutează cu dreptul în noul sezon al Ligii Campionilor

Lead.ro 7 octombrie 2017

Primul meci al noului sezon al Ligii Campionilor s-a terminat bine pentru campioana României. CSM a învins Krim Mercator cu scorul 30-18, în fața câtorva mii de suporteri bucureșteni care au înfruntat cu entuziasm ploaia ca să asiste la primul meci al Cristinei Neagu și al antrenoarei Helle Thomsem în Liga Campionilor, competiție pe care au venit s-o câștige.

RK Krim Mercator (Slovenia), o echipă cu tradiție în Liga Campionilor, pe care CSM-ul a învins-o (mai greu) de două ori anul trecut, a deschis scorul în Sala Polivalentă din București, dar campioana României a preluat conducerea în minutul 6, și n-a mai privit înapoi. Echipa antrenată de Helle Thomsen s-a distanțat apoi rapid, intrând la pauză cu o diferență de 8 goluri (15-7).

Krim nu a pus probleme nici în a doua parte unei echipe cu vedete ca Bella Gullden, Cristina Neagu, Majda Memedovic sau Amanda Kurtović, care țintește trofeul Ligii Campionilor și care va profita de meciurile unei grupe simple ca să sudeze relațiile de joc – șase din supervedetele sale sunt nou venite la echipă.

„Sunt conștient că e o echipă în formare, trebuie să arătăm bine spre Final4, acum trebuie să sudăm relațiile de joc. E o echipă nouă, cu multe personalități, și trebuie să avem răbdare”, spunea Bogdan Vasiliu, președintele secției de handbal a CSM, prefațând meciul în studioul DigiSport.

CSM obține, astfel, o victorie lejeră și privește optimistă spre sezonul care tocmai a început. Următorul meci vine miercuri, 11 octombrie, în deplasare cu Vistal Gdynia, învinsă (27-21) Nyøbing Falster Håndboldklub în primul meci.

Context

Campioana României este cap de serie în Grupa A și va mai juca cu Vistal Gdynia (Polonia) și Nyøbing Falster Håndboldklub (sau NFH, din Danemarca), fosta echipă a Nathaliei Hagman, ambele la prima participare în Liga Campionilor.

CSM pornește favorită în toate cele șase confruntări care se vor derula în octombrie și noiembrie. Greul va veni în grupa principală, unde CSM va întalni (dacă se califică) primele trei clasate dintre Györ, Rostov-Don, FC Midtjylland și Brest Bretagne Handball.

Programul lui CSM în Grupa A

Vistal – CSM, 11 octombrie, de la 21.00

NFH – CSM, 22 octombrie, de la 17.50

CSM – NFH, 4 noiembrie, de la 16.45

Krim – CSM, 11 noiembrie, de la 16.00

CSM – Vistal, 19 noiembrie, de la 17.00

Primele trei clasate din fiecare grupă se califică în grupele principale („main round”), unde vor duce doar punctele câștigate cu celelalte două echipe calificate la rândul lor. Cele 12 echipe ajunse în Main Round sunt împărțite în două grupe de șase: primele patru merg în sferturile de finală, care se joacă tot tur-retur, iar câștigătoarele se califică în Final 4-ul de la Budapesta.

Echipa masculină a CSM-ului a pierdut cu 30-26 meciul cu SKA Minsk din turul 2 al Cupei EHF, disputat tot sâmbătă, înaintea partidei fetelor. Returul are loc săptămâna viitoare în Belarus.

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.