Cu Angelique Kerber out, totul se învârte, ca întotdeauna, în jurul Serenei Williams. Dar drumul spre titlu nu e simplu

Adrian Țoca 23 ianuarie 2017

Johanna Konta și Karolina Pliskova se anunță adversare serioase pentru Serena, în tentativa ei de a-și recupera primul loc în clasamentul WTA.

Serena Williams nu e nici deținătoarea la zi a trofeului, nici liderul mondial la zi. Însă un lucru nu s-a schimbat în ce o privește: este, ca de obicei în timpul unui Grand Slam, cea așteptată să câștige trofeul. Cu atât mai mult după ce Angelique Kerber a făcut cunoștință cu podeaua, în primul knock-out de când a preluat numărul 1 în lume. Angie a mai pierdut în calitate de lider, dar înfrângerile din Asia de anul trecut sunt irelevante, iar finala din Singapore rămâne, totuși, un rezultat bun. Ceea ce face eliminarea suferită în fața lui Coco Vandeweghe cel mai important rezultat negativ înregistrat de Angie, unul care îi pune în pericol locul 1. Serena își controlează acum soarta: câștigă titlul și va reveni la locul ei. Orice alt rezultat o menține în funcție pe campioana de anul trecut.

Înfrângerea suferită de Kerber cu Vandeweghe e mai puțin surprinzătoare dacă încetăm să ne uităm la tenis strict prin prisma locurilor din clasament. Angelique n-a avut un început de an grozav, iar în primele tururi jocul ei a scârțâit evident, cedând seturi în stânga și-n dreapta, dar câștigându-și meciurile printr-o combinație de voință, inerție și absența unor adversare care să creadă suficient în șansa lor. Grinding – în dicționarul englez din vestiar. Magia aparițiilor pe Rod Laver nu a mai ajutat-o pe Kerber când a dat peste Coco, al cărei joc see-ball-hit-ball s-a pliat perfect pe condițiile mai iuți de la Melbourne și pe defensiva absentă a germancei. Vandeweghe are și atitudinea potrivită pentru astfel de meciuri, nefiind interesată să arate prea mult respect jucătoarelor mult mai bine clasate; de altfel, de la începutul lui 2016 și până acum ea a câștigat cinci din cele șase meciuri cu jucătoare de Top 10. “Fake it till you make it” este, de asemenea, parte din atitudinea cu care intră americanca pe teren, aluzie la faptul că încearcă să nu arate adversarelor nimic din propriile dificultăți. Meciul în sine n-a propus însă vreo dificultate anume pentru Vandeweghe, care l-a dominat de la început până la final (30 vs 7 la winners), afară de începutul setului doi, când Kerber a avut o tentativă de relansare a meciului. N-a găsit în ea forța să o ducă la capăt, ceea ce pune capăt seriei de 10 meciuri câștigate de ea la AO.

Angie a spus că nu s-a întâmplat nimic special; pur și simplu n-a simțit mingea, dar pregătirile ei și tot contextul a fost unul fără niciun fel de probleme. “Așa-i tenisul, ai zile proaste și zile bune. Cu siguranță că încă mai cred că pot avea un an foarte bun. E abia începutul”.

Vandeweghe se pregătește acum pentru o întâlnire cu Garbine Muguruza, pe o parte de tablou pe care celălalt sfert de finală este cel dintre Venus Williams, cea care continuă să câștige pe sub radar, și Anastasia Pavlyuchenkova.

Serena a mai rezolvat cu bine un meci cu potențialul de a deveni complicat. Ca întotdeauna, Strycova nu s-a predat ușor (7-5, 6-4), iar Serena, care a adunat 46 de erori neforțate lângă cele 28 de lovituri direct câștigătoare, a avut încă o dată dificultăți în a închide meciul, așa cum i se mai întâmplase în turneu.

Continuarea articolului, pe Treizecizero.

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.