„E cel mai important moment al sezonului”. Cristina Neagu și oficialii CSM București, despre FINAL4-ul de weekendul viitor

Lead.ro 7 mai 2018

„Bine ați venit în noua noastră casă”, i-a întâmpinat Gabriela Szabo, directorul general al CSM București, pe jurnaliștii prezenți la ultima conferință de presă înainte de FINAL4-ul handbalului feminin. O conferință care s-a desfășurat în noul sediul al clubului municipal, într-o sală cu zeci de trofee și medalii expuse pe pereți, de la primele cupe naționale câștigate club, la cel mai important, trofeul Ligii Campionilor – cucerit în 2016.

În dreptul trofeului „pe care ni-l dorim și noi, așa cum vi-l doriți și voi”, cum a spus Cristina Neagu. Interul stânga, antrenorul Per Johansson, managerul Nicolae Luca și Gabriela Szabo au vorbit despre așteptările pe care le au de la evenimentul care are loc în weekendul viitor la Budapesta.

Așteptările de pe teren

Cristina Neagu și Per Johansson s-au aplecat spre forma oscilantă a echipei din ultima perioadă și spre eforturile pe care le fac să găsească un echilibru. „A fost un sezon cu urcușuri și coborâșuri, cu momente foarte bune, cum a fost meciul cu Metz de acasă, cel mai bun al sezonului, și cu momente foarte slabe, cum a fost returul din Franța, care ne-a ridicat destule semne de întrebare. Într-un fel, e normal, Per este aici de o lună, a venit cu alte idei, alt sistem, alte lucruri pe care le vrea de la noi. Dar e cel mai important moment al sezonului și totul se schimbă când ajungi la Budapesta.”

Antrenorul suedez a caracterizat și el ultima perioadă a sezonului: „Când am venit la club, am avut 10 zile cu succes, am câștigat Cupa României și meciul de acasă cu Metz, apoi am pierdut acolo. Cred că a fost bine că s-a întâmplat așa, pentru că am putut să vedem și punctele slabe ale echipei. În liga națională am avut urcușuri și coborâșuri, nu sunt foarte mulțumit de ultimele meciuri, dar ne pregătim bine, tactic și fizic, să fim la cel mai bun nivel weekendul viitor. Avem o capacitate mare, pe care am văzut-o cu Metz, dar avem și probleme. Până la plecarea la Budapesta, joi, o să avem totul pus la punct din punct de vedere tactic, iar antrenamentele de acolo vor fi despre spirit, despre găsirea unei energii pozitive și despre încredere.”

Despre semifinala cu Gyor, Cristina Neagu spune că e cel mai important meci al sezonului: „Obiectul major e să învingem Gyor, apoi în finală se poate întâmpla orice. Am vizionat meciuri, ne-am pregătit, le cunoaștem bine, a fost un sezon greu și pentru Gyor. Dacă am fi avut mai multă stabilitate în joc, aş fi spus că suntem favorite, dar așa, şansele sunt egale, poate cu un mic avantaj Gyor, pentru că joacă acasă.”

„Va fi o competiție extrem de grea, dar am un sentiment bun. Am tot jucat cu Gyor în Final 4, cu Buducnost, nu am câștigat niciodată și cred că e timpul să și câștig. Dar depinde de multe lucruri: trebuie să ai și puțin noroc, portarii să prindă o zi bună și, cel mai important, apărarea să funcționeze” – Cristina Neagu

Așteptările din tribună

CSM va fi susținută de aproximativ 1.500 de suporteri la Budapesta, se așteaptă team-managerul Nicolae Luca. Aproape același număr ca anul trecut, dar vor fi poziționați în alt sector, pentru că oficialii maghiari au decis să mute sectorul care era alocat în mod tradițional CSM-ului în fostul sector al lui Buducnost. Cum mulți români își cumpăraseră deja bilete dinainte ca echipa să se califice, direct de pe site-ul EHF, organizatorii au anunțat că îi vor identifica în tribune și vor fi relocați în sectorul CSM-ului.

„Le mulțumim tuturor celor care și-au luat bilete, știm că e un efort, mai ales că prețul a crescut. Credem că vocile noastre se vor auzi și chiar îi rugăm pe spectatori să fie relocați, să fim un grup compact, răsunător. Cred că e suficient să fim la fel de vocali ca anul trecut, când ne-am făcut prezenți în sală.”

 

„Suntem parte din cea mai mare petrecere a handbalului feminin, toată lumea va privi spre Budapesta, iar atmosfera va fi extraordinară. Sper să fie mulți români în tribune, pentru că și maghiarii vor fi 10.000”, a spus și Per Johansson.

Așteptările de la viitor

Gabriela Szabo, aflată la prima conferință de presă oficială de când a preluat conducerea CSM, acum nouă luni, a spus că și-a petrecut primele luni cunoscând mai bine clubul, că se bucură pentru rezultatele obținute recent – printre care primul titlu național la volei, prima Cupă a României la rugby și rezultatele secției de tenis, unde sunt legitimați unii din cei mai valoroși tenismeni – și că unul din principalele ei obiective pentru viitor e construirea unei baze sportive proprii. „Partea de infrastructură sportivă ne doare cel mai tare, am deschis foarte multe canale de comunicare cu Primăria și sper ca în viitorul nu foarte îndepărtat CSM să se laude cu una din cele mai frumoase baze sportive, pe care sportivii la nivel de București, dar și copiii să aibă unde să se bucure de câteva ore de sport.”

 

FINAL4-ul Ligii Campionilor are loc în weekendul 12-13 mai, la Budapesta. Semifinala CSM București – Gyor are loc sâmbătă, 12 mai, de la ora 16:15 (ora României). A doua semifinală, Rostov Don – Vardar, e de la ora 19.00. Finalele au loc duminică.  

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.