Fața galbenă care zâmbește: România suferă în Danemarca, se umple de cartonașe galbene, dar scoate un egal în zece oameni!

Ciprian Rus 8 octombrie 2017

Victoria confortabilă împotriva Kazahstanului, din meciul de debut pe banca Naționalei, l-a costat pe Cosmin Contra mai mulți titulari pentru meciul din Danemarca, unul în care toate reflectoarele aveau să fie asupra sa. Benzar, Pintilii, Chipciu și Grozav au căzut victime jocului avântat impus de Contra – unii au primit galbene, alții au primit crampoane și coate din partea unor adversari mai obișnuiți cu cotonogeala decât cu mingea.

Contra s-a văzut nevoit, astfel, să improvizeze chiar de la primul său meci important ca selecționer. Bălașa i-a luat locul lui Benzar, Hoban a intrat în locul lui Pintilii, Stanciu în locul lui Răzvan Marin, Deac a trecut în flancul drept ca să-l suplinească pe Chipciu, iar Băluță în flancul stâng, pe postul lui Grozav.

România și-a pierdut astfel fluiditatea arătată în multe momente în fața Kazahstanului, desigur, în fața unui adversar și mai bun, și mai motivat, care nu i-a dat nici o secundă de respiro lui Budescu, omul-orchestră de la Ploiești.

Erori peste erori

După ce vor fi aflat, încă din startul meciului, că Polonia conduce confortabil Muntenegrul, nici danezii nu au apăsat prea tare pedala de accelerație. A ieșit un joc apatic, tras la indigo după „turul” de la Cluj. Un meci în care, în primele 30 de minute, cei mai tehnici jucători de pe teren, Budescu, Stanciu și Eriksen s-au remarcat doar prin lufturi.

Budescu a avut șansa să-și spele păcatele în minutul 41, când a tras puțin pe lângă bară din lovitură liberă. Asta după ce, la rându-i, Eriksen reușise o pasă genială pentru Bendtner; danezul a marcat, dar tușierul a arătat, eronat, ofsaid…

Până la urmă, tot o greșeală, a lui Ganea – fault în careu asupra lui Bendtner – l-a scos la rampă pe decarul gazdelor, care a marcat, cu noroc, în poarta lui Tătărușanu. Peste numai trei minute, Ganea a încasat un nou galben, pe lângă cel de la penalti.

Un dram de noroc în plus

În zece oameni, România nu a mai pus nici o problemă Danemarcei, iar echipa noastră arăta tot mai mult precum cea pe care a preluat-o și apoi a părăsit-o Christoph Daum.

Numai că noul selecționer pare să aibă ceva în plus – un pic de fler, un pic de șansă – față de predecesorul său. Contra și-a forțat norocul în ultimele 10 minute, a jucat cu două vârfuri proaspete, rezervele Keșeru și Țucudean, iar norocul i-a surâs: la o centrare de pe stânga, una dintre puținele noastre acțiuni de atac după pauză, Țucudean a preluat în careu, a tras în blocaj, Ciprian Deac a recuperat, a tras la rându-i și, din deviere, mingea l-a bătut pe Schmeichel.

După 0-0 la Cluj, 1-1 la Copenhaga: cu mai mult curaj în meciurile cu echipele mici ale grupei, România se putea bate azi pentru locul 2. Așa, terminăm pe 4, sub Muntenegru, după una dintre cele mai slabe campanii de calificare din istoria Naționalei. În ciuda rezultatelor bune de la debut, Cosmin Contra va avea mult de lucru.

Danemarca – România 1-1

Au marcat: Eriksen (’59) / Deac (’87)

Danemarca: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Durmisi – Kvist, Delaney – Poulsen, Eriksen, Sisto – Bendtner

Rezerve: Lossl, Ronnow, Jensen, Vestergaard, Fischer, Bjelland, Jorgensen, Dolberg, Ankersen, Lerager, Schone, Cornelius

Antrenor: Aage Hareide

România: Tătărușanu –  Bălașa, Dr. Grigore, Chiricheș, Cr. Ganea – Hoban, Stanciu – Băluță, Budescu, Deac – Fl. Andone

Rezerve: Pantilimon -Niță, Hanca, Moți, R. Marin, Ioniță II, Bancu, Anton, Țucudean, Keșeru

Antrenor: Cosmin Contra

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.