Insuficient: România pierde cu Rusia lui Trefilov, trebuie să caute revanșa duminică, la Cluj

Lead.ro 21 martie 2018

În primul meci oficial al anului, echipa națională de handbal feminin a cedat clar cu Rusia, în al treilea meci din grupa de calificare la Campionatul European din Franța. În fața unor campioane olimpice mai sprintene și mai concentrate, România a fost condusă de la început și până la final și, după un 30-25 pentru echipa nervosului Trefilov, rămânem doar cu nădejdea că va fi mai bine peste patru zile, la returul de la Cluj.

Însă până acolo, Ambros Martin și jucătoarele lui trebuie să atace rapid toate lucrurile care n-au mers în meciul de la Togliatti. Și multe n-au funcționat: au fost o sumedenie de greșeli individuale pe ambele faze, dar mai ales la finalizare, jucătoarele s-au repliat greoi și, pentru o bună bucată din joc, a lipsit acel nerv fără de care nu poți face un meci solid în apărare – toate astea au oferit Rusiei o victorie facilă.

Și, dacă e să o spunem pe cea dreaptă, Rusia a pornit oricum favorită. Nu neapărat pentru valoarea lotului, dar pentru cele câteva zile de pregătire în plus: dacă Ambros Martin abia a avut timp pentru două antrenamente înaintea jocului, echipa Rusiei s-a reunit de aproape două săptămâni, timp berechet pentru pregătirea acestei duble cu România.

Motivate și de tribună, dar mai ales de neobositul (și mereu supăratul) Trefilov, rusoaicele s-au desprins încă din start și au condus tot timpul la o distanță liniștitoare: 4-2, 7-4, 10-6 și chiar 14-8, moment în care România s-a mai trezit și s-a apropiat la doi pași (15-17) înainte de pauză.

Repriza secundă a început curios, cu trei goluri consecutive pentru Rusia, apoi trei goluri la rând pentru Cristina Neagu (nouă goluri) și colegele ei, care-au părut, la momentul acela, în stare să-și facă loc cu totul în acest meci. Din păcate, a fost o prea scurtă senzație. În doar câteva minute, rusoaicele au fugit din nou înainte, mai întâi la patru goluri, mai apoi – când România n-a mai reușit să marcheze nici în superioritate numerică – la șase. Abia la 30-22, cea mai mare diferență de scor a meciului, au mai oprit motoarele, și asta spre nemulțumirea unui Trefilov care și-a certat jucătoarele pentru generozitate.

Ce urmează

Enervant cum este, rezultatul nu schimbă mare lucru în calculele unei grupe dominate de România și Rusia, ambele cu câte patru puncte. Austria, după surprinzătoarea victorie din toamnă, 27-25 cu Rusia, stă pe locul trei, cu două puncte, iar Portugalia (care va primi joi vizita Austriei) e ultima, după cele două înfrângeri de anul trecut.

Pentru România urmează returul de la Cluj cu Rusia. O victorie ar garanta probabil primul loc în acestă grupă din care primele două clasate se califică la Europeanul din Franța.

Lotul României pentru dubla cu Rusia

Faţă de echipa cu care a mers la Mondialul din 2017, au apărut acum câteva jucătoare noi. Bianca Bazaliu, Laura Chiper, Laura Popa, Raluca Băcăoanu și Laura Pristăviţa au prins un lot din care au lipsit (și absența lor chiar s-a simțit) Melinda Geiger și Cristina Zamfir, ambele accidentate.

Portari: Denisa Dedu (Siofok) și Yulia Dumanska (SCM Craiova)

Extreme stânga: Valentina Ardean-Elisei (SCM Craiova) și Ana Maria Popa (CSM Roman)

Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti) și Bianca Bazaliu (CSM Bucureşti)

Pivoţi: Crina Pintea (Issy Paris) și Raluca Băcăoanu (HCM Râmnicu Vâlcea)

Coordonatori: Eliza Buceschi (Corona Braşov), Cristina Laslo (Buducnost), Mădălina

Zamfirescu (Debrecen) și Laura Pristăviţa (CSM Bistriţa)

Interi dreapta: Ana Maria Dragut (HC Zalău) și Laura Popa (Corona Braşov)

Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Braşov) și Aneta Udriştioiu (CSM Bucureşti)

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.