„Jurnal de Rio” cu Andreea Chițu: „Abia aștept să ajung la Rio!”. Cea mai bună sportivă a României anul trecut ne va introduce, pas cu pas, în culisele Jocurilor Olimpice

Ciprian Rus 1 august 2016

Judoka Andreea Chițu, lider mondial al categoriei -52 kilograme, numită cea mai bună sportivă a României a anului 2015 împreună cu Cristina Neagu și una dintre marile noastre speranțe pentru o medalie la Rio, a acceptat provocarea Lead.ro de a fi ghidul nostru la Jocurile Olimpice. Așa cum am făcut-o și pe durata lunilor de pregătire din acest an, o vom urmări pas cu pas pe Andreea și la Olimpiadă, prin satul olimpic, prin locurile turistice, în sala de antrenamente și în ziua concursului.

Duminică seara, când am vorbit ultima oară cu ea, Andreea se afla în febra pregătirilor pentru plecarea în Brazilia, programată luni la prima oră. Împacheta de zor la cele două geamantane uriașe inscripționate cu “Team Romania”.

“Nu aș putea zice că am emoții, ce simt e, mai degrabă, o stare de nerăbdare. Abia aștept să ajung acolo, să simt un pic atmosfera și apoi, gata, să înceapă competiția!”, îmi povestește Andreea.

ac2  “Suntem foarte bine toate cele trei fete din echipa de judo, atmosfera nu e deloc încărcată. Pregătirea am făcut-o cât am putut noi de bine și suntem foarte încrezătoare. Monica Ungureanu are competiția pe 6 august, eu pe 7, iar Corina Căprioriu pe 8. Suntem chiar la început, dar eu cred că asta e bine, pentru că nu te încarci prea mult cu ceea ce înseamnă atmosfera Jocurilor, ne putem conserva mai bine concentrarea pentru concurs”, îmi spune judoka noastră.

Până la concursul de la 7 august, așteptăm de la Andreea Chițu primele „ilustrate” din Brazilia, imediat ce va ateriza avionul delegației române, dar și alte detalii din culisele marelui eveniment găzduit de Rio de Janeiro.

Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.