Larisa Iordache s-a accidentat și ratează Campionatul Mondial. Cătălina Ponor a ratat finala la bârnă și se retrage din gimnastică

Lead.ro 4 octombrie 2017

Ghinionul accidentărilor o urmărește în continuare pe Larisa Iordache. Cea mai în formă gimnastă româncă a momentului se încălzea la sol, chiar înainte de concursul din calificări, când s-a lăsat pe spate, ținându-se de un picior. A început să plângă, iar antrenorul ei, Cristi Moldovan, a scos-o pe brațe din sală. Primele informații vorbesc despre o ruptură a tendonului ahilian, o accidentare care o va scoate mult timp din competiții.

My heart is broken… but I will be back soon! #thankYou

A post shared by Larisa Iordache ???? (@larisa_iordache) on

Știrea accidentării s-a răspândit întâi pe Twitter, unde jurnaliștii prezenți în sală au postat imediat mesaje de revoltă și tristețe. Mulți dintre ei își doreau s-o vadă pe Larisa pe podium la această ediție.

După un an 2016 dificil, pe care gimnasta de 21 de ani îl descrie ca un amalgam de sentimente, marcat de accidentări și de absența de la Jocurile Olimpice de la Rio, Larisa Iordache pornea ca favorită în concursul de la Montreal, în special în concursul de individual compus – unde lipsea Simone Biles, campioană mondială trei ani la rând -, dar și la bârnă.

“E momentul ca Larisa Iordache să câștige o medalie la bârnă, punct. Nu cred că e vreo altă gimnastă care să fi avut atâta ghinion, să pornească la campionatele mondiale ca favorită și să piardă printre degete o medalie, trei ani la rând”, scria un site de specialitate înainte de concurs.

Accidentarea Larisei diminuează șansele României la medalii. Marian Drăgulescu e singurul român calificat într-o finală – la sărituri, cu a treia notă din concurs (14,866).

În calificările feminine, Cătălina Ponor a avut o ratare la bârnă chiar în debutul integralului, la urcarea pe aparat, și a primit nota 12,233 (6,0), rămânând în afara finalei. N-a prins nici finala la sol, unde a fost notată cu 13.266 (5.3) și s-a clasat pe 14.

E un final trist de carieră pentru gimnasta de 30 de ani, care înainte de concursul de la Montreal a spus presei internaționale că va fi ultimul ei campionat mondial, hotărâre confirmată pentru TVR: „Cu medalie sau nu, din păcate, și o spun cu inima strânsă, voi încheia.”

Debutanta Ioana Crișan a avut și ea două ratări la bârnă (la saltul întins şi la coborâre), primind 11,233 (5.50). La paralele a primit 12,600 (4,9), la sărituri 13,600 (4,60), iar la sol 12,800 (5.0).

Alte accidentări

Larisa nu e singura favorită care a părăsit concursul înainte de a-l începe. Luni seară, în prima zi a calificărilor masculine, japonezul Kohei Uchimura, campionul olimpic considerat cel mai bun gimnast din istorie, s-a accidentat la gleznă când a aterizat după o săritură. A continuat cu exercițiul la bară, deși a avut din nou probleme la coborâre, dar apoi a abandonat, ratând șansa să-și apere titlul la individual compus și recordul de șapte medalii de aur consecutive.

Și românul Andrei Groza s-a accidentat în prima zi de calificări, căzând de la bară, și a fost dus direct la spital.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.