Lideri pe merit: „Tricolorii” mici domină Portugalia, fac egal cu favorita grupei și rămân cu șanse pentru Euro 2019

Ciprian Rus 11 noiembrie 2017

„Mai vorbim după primul meci cu Portugalia!”, a fost replica-standard a chibiților la optimismul de care Naționala U21 a României s-a înconjurat în mandatul lui Daniel Isăilă.

Cu un egal și cu trei victorii în deplasare, „tineretul” era lider în grupa de calificare pentru Euro 2019, peste Elveția, Bosnia-Herțegovina, Țara Galilor și Portugalia, favorita care avea două meciuri mai puțin decât ai noștri. Dar nici forma bună și constanța de la echipele de club a alor noștri, nici victoriile din deplasările lui Elveția și Bosnia nu au fost de ajuns pentru pesimiști: „Mai vorbim după primul meci cu Portugalia!”.

Fără doi oameni de bază, Nedelcu și Dulca, dar cu Răzvan Marin „împrumutat” de la echipa mare, România a dominat categoric o trupă a Portugaliei care pare să fi împrumutat stilul sobru, economicos, al formației conduse din teren de Cristiano Ronaldo la Euro 2016.

Cu un mijloc cu nume deja consacrate de Gică Hagi în Liga 1 și chiar în Europa – Cicâldău, Marin, Ianis Hagi, Coman – România a avut controlul unui joc a cărui soartă i s-a pus împotrivă devreme, încă din minutul 16. La 0-1, după golul lui Goncalves, portughezii au mai avut câteva ocazii bune pe contre.

Ai noștri au contracarat prin tehnică realismul oaspeților, și, dintre numeroasele lui „floricele” încercate vineri seară la Ovidiu, Ianis Hagi a inventat o ocazie superbă, scoasă greu de Pereira, în minutul 19.

După pauză, presiunea tinerilor lui Isăilă a fost tot mai mare, iar egalarea a venit logic, în minutul 66, după o schimbare de direcție a lui Coman și o finalizare spectaculoasă a colegului său de la FCSB, Dennis Man.

România face 1-1 cu Portugalia, după un meci din care putea scoate mai mult și rămâne lider într-o grupă plină de surprize, în care Portugalia a pierdut deja 3 puncte în Bosnia, unde noi am câștigat, și în care aceeași Bosnia a bătut cu 4-0 în Țara Galilor, formația cu care vom juca marțea viitoare.

„Băieţii au făcut un efort fantastic, jos pălăria! Mă mulţumeşte jocul, nu doar rezultatul. Am dominat, ne-am creat ocazii. Cu mai multă atenţie puteam să câştigăm, dar cred că este un rezultat echitabil. Mă bucur că am ocazia să lucrez cu aceşti copii talentaţi. Mulţi sunt ’98, mai pot juca încă o campanie la U21. Rămân echilibrat, mai sunt multe puncte în joc. Este o grupă nebună. Sunt cinci echipe care se bat pe primele două locuri.” – Daniel Isăilă, selecționer România U21

România – Portugalia 1-1

Au marcat: Man ’66 / Goncalves ’16

România: I. Radu – Cr. Manea, Nedelcearu, Pașcanu, A. Radu – Cicâldău, R. Marin – Man, I. Hagi (’65, A. Petre), Fl. Coman (’90 Balaure) – Pușcaș (’84 Dobre)

Rezerve: Cabuz, Ghiță, Olteanu, Dulca

Antrenor: Daniel Isăilă

Portugalia: J. Pereira – Dalot, R. Dias, F. Ferreira, Ribeiro – Eustaquio, Pedro Rodrigues, P. Delgado – D. Goncalves (’60 Leao), J. Carvalho (’52 Felix), Jota (’85 G. Dias)

Rezerve: D. Costa, Fernando, Tavares, Xadas

Antrenor: Rui Jorge

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.