Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de

„Mă întreb ce ne lipsește să jucăm colectiv.” Explicațiile jucătoarelor CSM-ului pentru eșecul din semifinalele Ligii Campionilor

Andreea Giuclea 12 mai 2018

După ce i-au aplaudat pe suporterii români care le-au încurajat până la final, jucătoarele CSM-ului și-au găsit cu greu cuvintele și explicațiile pentru eșecul din semifinala cu Gyor.

„Sunt atât de supărată, că nici nu pot să gândesc”, a spus scurt Paula Ungureanu. Nici Bella Gullden n-a găsit energia să vorbească: „Am jucat destul de slab. Am început ok, dar nu știu ce s-a întâmplat. În prima repriză au înscris foarte ușor. Sunt foarte dezamăgită, nu știu ce să spun.”

Oana Manea a încercat o explicație mai cuprinzătoare: „De când a început echipa asta se spune și se vorbește că sunt valori individuale, că nu avem valoarea grupului. Stau și mă întreb ce ne lipsește să avem valorarea grupului. Dacă jucam ca o echipă, nu individual, rezultatul era cu totul altul. La 16-16 chiar am avut un timeout, am zis că ăsta e momentul nostru, trebuie să trecem peste ele, să ne luptăm mai mult, să jucăm ca o echipă. Dar pierzând mingi destul de ușor și luând goluri ușoare, astea nu te duc decât în jos.”

Oana nu insistă pe faptul că Ambros Martin cunoaște bine jucătoarele României. Nu crede că acesta a fost un avantaj pentru Gyor: „Și noi le cunoaștem bine, le-am vizionat de două săptămâni continuu, le visăm și le-am visat destul. Nu cred că ține de asta, ține de voință, de motivație și totul pornește din interior. Eu am pus extrem de mult suflet, m-aș fi dat și peste cap. Nu vreau să zic de altcineva, dar am spus că trebuie să fim mai unite și o echipă cu adevărat.”

E greu însă să construiești o echipă în condițiile unui sezon atât de fluctuant, subliniază Oana: „Am început cu echipa asta și te aștepți că într-un an de zile să acumulezi, să acumulezi. Dar cum se întâmplă de obicei, s-a mai schimbat antrenorul; normal că nu poți să capeți experiență, nu poți să acumulezi ceva la o echipă cu fluctuațiile astea.”

Cu lacrimi în ochi, Iulia Curea a vorbit despre diferența dintre încrederea cu care au pregătit meciul și ce s-a întâmplat pe teren. „Am fost foarte încrezătoare, am pregătit foarte bine meciul. Motivația cred că a fost dusă la extrem. Eram convinse că vom câștiga, ne-am dorit extrem de mult. Ne pare rău, dar probabil că asta e consecința acestui sezon. Nu ne-a mers, sincer, nimic azi. Am avut probleme peste tot, și în atac, dar și în apărare. N-am început bine, ne-am chinuit să înscriem, n-am reușit o apărare ca a lor și n-am reușit să ajutăm poarta. Am alergat după ele tot meciul. Cred că punctul culminant a fost la 16-16. Am crezut până în minutul 53, 54, abia când s-au dus la șase goluri am înțeles că am pierdut.”

„Cred că am avut un joc individual, nu am reușit să atacăm, au reușit să ne oprească la fiecare atac cu faulturi. S-au pregătit foarte bine. Cred că azi cu oricine am fi jucat, nu puteam câștiga dacă jucam așa. Pentru că și Rostov, și Vardar sunt la fel de bune. Și se va vedea mâine în finala pe care o va juca Gyor, să vedem dacă poate să câștige.”

Despre finala mică, Iulia spune că locul trei nu reprezintă o motivație pentru ea: „Normal că se spune că e bine să termini cu o victorie, dar există un singur trofeu Champions League, un singur loc 1. Nu ești la un Campionat Mondial sau European, unde contează și celelalte medalii. Meciul de mâine e de enterteinment pentru public. Pentru mine există un singur trofeu, un singur loc 1.”

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.