Marian Drăgulescu termină pe locul patru la sărituri. România încheie Campionatele Mondiale de Gimnastică fără medalie

Andreea Giuclea 8 octombrie 2017

Marian Drăgulescu a fost la cinci sutimi de medalia de bronz în finala de la sărituri a Campionatelor Mondiale de la Montreal, care au avut loc duminică seara. Gimnastul de 36 de ani era singurul român care putea aduce o medalie României, după acccidentarea Larisei Iordache din calificări și ratarea de la bârnă a Cătălinei Ponor.

La 36 de ani, Marian Drăgulescu – cel mai titrat finalist din concursul de sărituri de duminică seară de la Montreal, cu patru medalii de aur și două de argint – a intrat al patrulea în concurs și a început cu săritura inventată de el – Drăgulescu. A executat-o bine, având viteză și amplitudine bune, dar la aterizare a făcut un pas destul de mare în spate, care probabil l-a și costat medalia. A primit 17,700 pentru prima săritură, dar și la a doua săritură – două rotații și jumătate –, a făcut un pas în față, fiind punctat cu 14,733.

Cu o medie de 14,716, s-a clasat temporar pe locul doi, în spatele lui Kenzo Shirai din Japonia. Românul a coborât pe trei după ce ucrainianul Igor Radivilov a executat aceeași săritură Drăgulescu aproape perfect, fiind comparat pe Twitter cu exercițiul lui Marian de la Atena.

Românul a rămas pe podium, cu șanse la medalia de bronz, până la ultimul gimnast din competiție, coreeanul Kim Hansol, care în final l-a depășit cu cinci sutimi.

Campioana olimpică la sărituri Monica Roșu, care a comentat finala la TVR, a apreciat săriturile românului ca fiind mai bune decât ale lui Hansol. Și a sperat până la final că Drăgulescu va fi medaliat. „Dar asta e gimnastica, ăsta e farmecul sportului. Marian a declarat înainte de plecare că vrea să se bucure de aceste campionate mondiale. Iubește acest aparat, e făcut pentru gimnastică și a spus deja că la finalul anului va trage linie și va hotărî dacă va mai continua. Din punct de vedere tehnic e acolo, dar vin acești gimnaști tineri din urmă, cu alt tonus, altă energie.”

Astfel, chiar la Montreal, unde a început povestea de succes a gimnasticii românești, România încheie fără nicio medalie o ediție a Campionatelor Mondiale care a reamintit că perioada dificilă prin care trece acest sport e departe de a se fi încheiat, ci pare că se adâncește tot mai mult.

Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.