LEAD
GIMNASTICĂ

Larisa Iordache s-a accidentat și ratează Campionatul Mondial. Cătălina Ponor a ratat finala la bârnă și se retrage din gimnastică

Mihaela Bobar / Sport Pictures
4 octombrie 2017
Lead.ro
10 comentarii

Ghinionul accidentărilor o urmărește în continuare pe Larisa Iordache. Cea mai în formă gimnastă româncă a momentului se încălzea la sol, chiar înainte de concursul din calificări, când s-a lăsat pe spate, ținându-se de un picior. A început să plângă, iar antrenorul ei, Cristi Moldovan, a scos-o pe brațe din sală. Primele informații vorbesc despre o ruptură a tendonului ahilian, o accidentare care o va scoate mult timp din competiții.

My heart is broken… but I will be back soon! #thankYou

A post shared by Larisa Iordache 🖤 (@larisa_iordache) on

Știrea accidentării s-a răspândit întâi pe Twitter, unde jurnaliștii prezenți în sală au postat imediat mesaje de revoltă și tristețe. Mulți dintre ei își doreau s-o vadă pe Larisa pe podium la această ediție.

După un an 2016 dificil, pe care gimnasta de 21 de ani îl descrie ca un amalgam de sentimente, marcat de accidentări și de absența de la Jocurile Olimpice de la Rio, Larisa Iordache pornea ca favorită în concursul de la Montreal, în special în concursul de individual compus – unde lipsea Simone Biles, campioană mondială trei ani la rând -, dar și la bârnă.

“E momentul ca Larisa Iordache să câștige o medalie la bârnă, punct. Nu cred că e vreo altă gimnastă care să fi avut atâta ghinion, să pornească la campionatele mondiale ca favorită și să piardă printre degete o medalie, trei ani la rând”, scria un site de specialitate înainte de concurs.

Accidentarea Larisei diminuează șansele României la medalii. Marian Drăgulescu e singurul român calificat într-o finală – la sărituri, cu a treia notă din concurs (14,866).

În calificările feminine, Cătălina Ponor a avut o ratare la bârnă chiar în debutul integralului, la urcarea pe aparat, și a primit nota 12,233 (6,0), rămânând în afara finalei. N-a prins nici finala la sol, unde a fost notată cu 13.266 (5.3) și s-a clasat pe 14.

E un final trist de carieră pentru gimnasta de 30 de ani, care înainte de concursul de la Montreal a spus presei internaționale că va fi ultimul ei campionat mondial, hotărâre confirmată pentru TVR: „Cu medalie sau nu, din păcate, și o spun cu inima strânsă, voi încheia.”

Debutanta Ioana Crișan a avut și ea două ratări la bârnă (la saltul întins şi la coborâre), primind 11,233 (5.50). La paralele a primit 12,600 (4,9), la sărituri 13,600 (4,60), iar la sol 12,800 (5.0).

Alte accidentări

Larisa nu e singura favorită care a părăsit concursul înainte de a-l începe. Luni seară, în prima zi a calificărilor masculine, japonezul Kohei Uchimura, campionul olimpic considerat cel mai bun gimnast din istorie, s-a accidentat la gleznă când a aterizat după o săritură. A continuat cu exercițiul la bară, deși a avut din nou probleme la coborâre, dar apoi a abandonat, ratând șansa să-și apere titlul la individual compus și recordul de șapte medalii de aur consecutive.

Și românul Andrei Groza s-a accidentat în prima zi de calificări, căzând de la bară, și a fost dus direct la spital.

Comentează articolul
CM de Handbal 2017

Ambros Martin: „O înfrângere ca asta îți lasă urme în suflet și în minte. Am avut în față o mare oportunitate, trebuia să profităm”

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro
12 decembrie 2017
Andreea Giuclea

După înfrângerea cu Cehia din optimile Campionatului Mondial, selecționerul Martin Ambros a așteptat șase minute începerea conferinței de presă. Șase minute în care a stat tăcut în fața jurnaliștilor, așteptând să vină antrenorul învingător, Jan Basny. A vorbit apoi despre greșelile pe care le-a făcut și el, și echipa, despre cât de mult și-au dorit fetele […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

„Am condus tot meciul, dar linia se trage după 60 de minute. Poate că ne-am dorit prea mult.” Ce spun jucătoarele după înfrângerea cu Cehia

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures
11 decembrie 2017
Andreea Giuclea

La finalul meciului cu Cehia, pierdut în ultima secundă, jucătoarele României au izbucnit în lacrimi. Unele s-au prăbușit în scaune, ascuzându-și lacrimile în spatele tricourilor galbene. Altele au rămas cu ochii pironiți în parchet, nevenindu-le să creadă. În tribune, Mădălina Zamfirescu, rezervă în ultimele două meciuri, plângea în hohote. Puține au găsit puterea să aplaude suporterii, […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

România este învinsă în ultima secundă de curajoasa echipă a Cehiei. Mondialul de handbal se termină (prea) brusc

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro
11 decembrie 2017
Lead.ro

La un turneu final în care s-a remarcat mai mult prin puterea de luptă decât prin orice altceva – câștigând toate meciurile importante pe final, după câteva reveniri speciale – România a pierdut acum cu armele ei un meci care ne lasă cu senzația că lucrurile se termină prea devreme: 28-27 pentru o cechipă a […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Cristina Neagu și încrederea în echipă. „Se poate mai mult decât credem noi că se poate. Ăsta e un lucru important pe care l-am învățat la echipa națională”

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro
11 decembrie 2017
Andreea Giuclea

La finalul meciului cu Angola din grupele Campionatului Mondial, Cristina Neagu a strâns echipa într-un cerc la mijlocul terenului, cum face după fiecare meci. Jucătoarele s-au prins de brațe și s-au aplecat în față, iar căpitanul României le-a privit în ochi și le-a spus: „Va trebui să dăm mult mai mult decât am dat azi, […]

Citeşte articolul
 • Iuli@

  Chiar ma uitam acum pe rezultate si nu stiam de ce n-o vad pe Larisa pe nicaieri. Mda, nici n-ai ce sa mai zici…
  In afara de Marian la sarituri, nu cred ca mai prindem vreo alta finala.

 • Di@

  Mda din ce vad Catalina a ratat la barna.Adio medalii

  https://twitter.com/intlgymnast/status/915661108932956161

  • Iuli@

   Larisa a cazut o data, Ioana de doua ori.

   • Alina Maria

    Larisa nici nu a luat startul la calificari….

    • Iuli@

     ei, Catalina, bineinteles, is cu capu’

  • Quiss

   Horor concurs. 🙁 Mai rău și decât Glasgow.

 • Alina Maria

  Inca o zi neagra pentru gimnastica romaneasca 🙁
  Nu pot sa cred ca inca Larisa pateste asta fix inainte de competitiile mari 🙁
  Sper ca intr-o buna zi toate aceste ghinioane i se vor sparge.

 • Moni

  Ce o fi in sufletul ei…:( trist.

 • Moni

  8-10 luni recuperarea…

 • Moni

  Pfff si arbitrii tin neaparat sa faca campioana o canadianca. Ce o fi zicand Nadia vazand un astfel de campionat…:( Of ,Lari Lari…

© 2017 Lead
Design: Live Design