„Nu poți să nu vorbești despre Neagu. E o jucătoare de top și trebuie s-o oprim ca să câștigăm”. Ce spun Ambros Martin și jucătoarele Gyor-ului despre CSM

Andreea Giuclea 11 mai 2018

„Unde suntem, în România sau în Ungaria?”, s-a întrebat Ambros Martin, antrenorul lui Gyor și selecționerul naționalei României, când i-a văzut pe jurnaliștii români înconjurându-l pentru interviuri imediat cum a început întâlnirea echipelor din FINAL4 cu media. Spaniolul, care a fost deja desemnat cel mai bun antrenor al actualei ediții a Ligii Campionilor, a vorbit despre duelul din semifinale cu CSM și despre cum e să joace contra Cristinei Neagu, pe care o cunoaște bine de la echipa națională.

„În genul asta de competiție nu există o favorită clară. Depinde mult de ziua pe care o ai, de cum lupți în momentul ala. Faptul că nicio echipă nu și-a apărat titlul până acum, de când există FINAL4, arată cât de dificilă e competiția asta. Nu contează dacă ai câștigat toate meciurile până aici, dacă ai cea mai bună echipă, dacă ești sau ai fost campion, acum contează doar astea două zile.”

„Întâlnim o echipă mare, cu jucătoare individuale foarte bune și cred că va câștiga echipa care își va controla mai bine emoțiile, nervii. Cred că depinde mai mult de asta decât de o favorită clară.”

Despre Cristina Neagu, viitorul antrenor al lui Rostov spune că mereu e o provocare să joace contra echipelor mari și a jucătoarelor foarte bune: „O respect, dar nu mă tem de ea. Știu de ce e în stare, știm că nu o vom putea controla, dar nu ne preocupă prea mult că poate marca 10 sau 12 goluri, ci mai degrabă că poate să le pună și pe celelalte jucătoare în valoare, și că și celelalte jucătoare au un nivel bun. Nu vom deveni obsedați de ea, vom încerca să avem un plan colectiv să oprim întreaga echipă.”

Despre rolul Cristinei Neagu în echipa CSM-ului au vorbit și alte jucătoare ale Gyor-ului. „Nu poți să nu vorbești despre Neagu. E o jucătoare care atunci când are un meci slab înscrie șase goluri. Dacă are un meci bun e incredibilă. E o handbalistă de top și știm că trebuie s-o oprim ca să câștigăm”, a spus Eduarda Amorim, unul din stâlpii apărării Gyor-ului.

Norvegianca Stine Oftedal o completează: „Nu e niciodată ușor s-o oprești. Trebuie să fim agresive, să facem să-i fie greu să prindă un moment bun, pentru că atunci când își intră în ritm e cea mai bună. Trebuie să încercăm să fim deștepte.”

Oftedal, aflată la primul ei FINAL4, a fost declarată cea mai bună jucătoare a Campiontului Mondial din decembrie 2017 și e una din armele puternice ale Gyorului, deși a fost și ea accidentată sezonul ăsta. „Am avut multe accidentări, pe termen scurt și lung, am jucat aproape în fiecare lună cu alte jucătoare și totuși am reușit să avem rezultate. Cred că în asta stă puterea noastră. Sunt impresionată să fiu parte din așa ceva, spune multe despre echipă și despre calitățile echipei și alte staff-ului.”

„CSM are o echipă incredibilă, sigur va fi foarte greu, foarte strâns, așa cum ar trebui să fie într-o semifinală Champions League. Am mai jucat de două ori sezonul ăsta, dar cred că mereu e diferit când joci pentru trofeu. E cel mai mare eveniment la care poți lua parte, la nivel de cluburi. Am jucat meciuri importante cu echipa națională, am antrenament, dar tot ce se întâmplă aici e nou pentru mine.”

Pentru Gyor, meciurile din FINAL4 vor fi printre ultimele cu Ambros Martin pe bancă. Despre spaniol, care va antrena în sezonul următor Rostov, Oftedal spune că „e un antrenor incredibil. Sunt fericită că am putut lucra cu el un an, gândește handbalul într-un mod incredibil și reușeste să obțină ce e mai bun de la oameni.”

La finalul întâlnirii cu jurnaliștii români, spaniolul a fost întrebat dacă are un mesaj în limba română pentru fani. Răspunsul lui Martin a fost simplu: „Baftă!”

 

FINAL4-ul Ligii Campionilor are loc în weekendul 12-13 mai, la Budapesta. Semifinala CSM București – Gyor are loc sâmbătă, 12 mai, de la ora 16:15 (ora României). A doua semifinală, Rostov Don – Vardar, e de la ora 19.00. Finalele au loc duminică.  

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.