Olimpia Cluj pierde la limită cu campioana Suediei, visul Champions League continuă în deplasarea de la Rosengård

Ciprian Rus 5 octombrie 2017

„Am ajuns în faza eliminatorie a Champions League, în șaisprezecimi, dar greul de-abia acum începe. Sperăm să aducem la Cluj nume mari din fotbalul european, pe de o parte, pe de altă parte ne-am dori, totuși, un adversar abordabil, cu care să putem lupta de la egal”, îmi povestea selecționerul echipei naționale de fotbal feminin și, totodată, directorul tehnic al campioanei Olimpia Cluj, imediat după ce echipa sa câștiga grupa de calificare desfășurată chiar pe „Cluj Arena”.

Dorința i s-a împlinit lui Mirel Albon, iar sorții au decis ca la Cluj să vină FC Rosengård, campioana Suediei, reprezentanta unei țări aflate în elita mișcării de emancipare a fotbalului feminin din ultimii ani.

„Rosengård este un club de mare tradiție din Suedia, cu foarte multe titluri, iar obiectivul anual este accederea cel puțin în semifinalele Champions League. Au în lot jucătoare de foarte mare valoare, cu foarte mare experiență, dar sper că elanul, entuziasmul și dorința de afirmare a jucătoarelor noastre să învingă valoarea și experiența jucătoarelor din Suedia”, spunea înaintea jocului tur de joi, de pe „Cluj Arena”, Mirel Albon.

Împinse de la spate de extraordinara motivatoare care este portarul Jillian McVicker, fotbalistele de la Cluj au jucat cu elan o jumătate de oră, timp în care, într-un meci deschis, au avut în două-trei rânduri ocazia să marcheze, la faze în viteză purtate trei contra trei sau patru contra patru.

Încet-încet, însă, fetele de la Olimpia au scăzut ritmul și au avut probleme tot mai mari în duelurile unu contra unu, acolo unde forța și calitatea adversarelor – jucătoare din naționalele Suediei, Germaniei, Statelor Unite, Canadei, Australiei – a făcut diferența. Rosengård a pus stăpânire pe joc și a creat constant pericol, mai ales în banda noastră dreaptă.

Tocmai după un corner obținut în acea zonă avea să cadă singurul gol al meciului, în minutul 32, pe o neatenție a apărării. Cea mai bună jucătoare a clujencelor, McVicker nu a mai putut face nimic la șutul din șapte metri, așa că Olimpia – Rosengård a fost 0-1 la pauză.

În partea a doua, Olimpia a reușit să absoarbă mai bine dominarea suedezelor și, pe câteva contre, a avut, măcar în două rânduri, egalarea la îndemână. Scăpările tehnice le-au împiedicat, însă, pe jucătoarele antrenate de Albon să scoată un rezultat mai bun.

Fetele au jucat, totuși, de la egal la egal cu mai titratele lor adversare, așa cum își dorea antrenorul. Ele au nevoie acum să marcheze în deplasare pentru a avea opțiuni de calificare în optimile Champions League.

Meciul retur dintre Olimpia Cluj și FC Rosengård se va juca pe 11 octombrie, la Malmo.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.