Per Johansson, după înfrângerea cu Gyor: „Nu am respectat sistemul și am căzut pradă vechilor obiceiuri”

Andreea Giuclea 12 mai 2018

La sfârșitul semifinalei pierdute de CSM București în fața celor de la Gyor, antrenorul Per Johansson a vorbit despre ce n-a mers pentru echipa sa: „La începutul meciului am jucat foarte lent și departe de poartă, dar ne-am apărat bine. Apoi ne-am apropiat, am avut o energie bună, a fost strâns o perioadă, am continuat să ne creăm ocazii. Apoi nu ne-am mai creat ocazii. Pentru că nu am respectat sistemul, am devenit stresați și apoi am căzut pradă vechilor obiceiuri. Nu știu de ce se întâmplă asta. Când am respectat sistemul, am înscris. Asta a fost și diferența, Gyor a fost mai disciplinată. Nu folosim sistemul și jucăm prea individual. Când Bella, Cristina, Amanda joacă împreună, fără să bată prea mult mingea, înscriem.”

A doua problemă subliniată de suedez a fost lipsa acțiunilor pe contratac: „Principala noastră problemă e că nu jucăm pe contraatac. Am încercat să rezolv asta, dar se pare că n-am reușit în șapte săptămâni, și am ratat șansa de a înscrie câteva goluri ușoare. Mereu am ajuns să ne lovim de apărarea lor puternică. Aveam atâtea oportunități, puteam zbura. Și asta a fost o problemă întreg sezonul, și înainte să vin eu, și acum. Când am avut 16 egal și atacul ar fi trebuit să avem mai multă încredere. Dar apoi Grimsbo a avut trei-patru intervenții foarte bune.”

Și Gnosiane Niombla a vorbit despre nerespectarea sistemului: „Gyor a jucat foarte bine în apărare și noi n-am avut ritm în atac. Am început slab, dar la pauză eram acolo. Nu știu, au fost mereu cu un pas în față. Nu știu ce s-a întâmplat, dar n-am jucat cu flow. Poate fi greu să înscrii când driblezi și bați mingea. Am crezut că avem un avantaj când am egalat cu golul incredibil al Amandei, apoi am avut un blackout. Am tot încercat, dar ele au jucat foarte bine, corect, direct, cum le-a spus Ambros.”

„Acum e greu să spui ce puteam face diferit, când faci un plan și nu-l respecți. Per și stafful au muncit mult și cred că nu i-am respectat pe ei. Mâine e încă un meci, trebuie să începem pregătirea, dar e greu când le vezi pe celelalte zâmbind, pentru că am visat la trofeul ăsta și nu l-am putut câștiga. Am inima frântă pentru fani, pentru cum ne-au încurajat și nu le-am putut oferi acest cadou.”

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.