Podiumul se rupe de pluton în „play-off”, echipele din Top 3 se vor duela între ele începând cu etapa viitoare

Ciprian Rus 11 martie 2018

Prima și ultima echipă calificate în „play-off” au deschis, vineri, mini-turneul pentru titlul Ligii din 2018. Între cele două formații distanța era, după înjumătățirea acumulărilor din sezonul regulat, de 10 puncte. Iar după meciul din Gruia s-a dus la 13 puncte, ceea ce reduce din start afacerea luptei pentru locul 1 la mai puține echipe decât anul trecut, când Dinamo, după ce abia prinsese „play-off”-ul, a pus serioase probleme trupelor de pe primele poziții.

Deși a deshis scorul încă din minutul 10, după o fază fixă speculată excelent de golgheterul Țucudean, CFR Cluj a avut mari emoții până la final. Echipa lui Dan Petrescu a controlat cu calmul obișnuit ostilitățile la 1-0, a ratat câteva ocazii uriașe și a solicitat și un penalti, dar a ajuns să fie penalizată cu un 11 metri în minutul 84.

Nervii s-au întins la maximum în Gruia, iar Dan Petrescu a fost imediat trimis în tribune, de unde va vedea și derbiul de săptămâna viitoare dintre CFR și FCSB. Intrat pe final de meci, Omrani l-a salvat pe fostul număr 2 al Naționalei cu un gol în ultimul minut al prelungirilor.

Teren greu, victorie grea

Tot pe final de meci s-a decis și meciul de la Craiova dintre CSU și Astra. Pe noul „Oblemenco”, pe un teren îngrozitor de prost, băieții lui Mangia nu au mai etalat jocul spectaculos cu care ne-au obișnuit și au avut nevoie de o stângăcie a apărării celor din Giurgiu pentru a lua, în minutul 82, cele 3 puncte care îi țin în plasa liderului.

Două faze pentru 3 puncte

Duminică, în ultimul meci al etapei de „play-off”, FCSB n-a avut nevoie de un joc prea strălucit pentru a se duce la 2-0 în fața Viitorului lui Gică și Ianis Hagi. Budescu și-a reconfirmat clasa cu un gol spectaculos din careul de 16, iar Momcilovici a taxat, la rândul lui, un moment de visare al apărării Viitorului.

Cu Ianis Hagi la cârma jocului, campioana en-titre a presat toată repriza secundă la poarta lui Cristi Bălgrădean. În minutul 75, după un corner excelent bătut cu stângul de Hagi, Mladen a redus din diferență și a adus un plus de tensiune pe un final de meci în care Alibec a revenit în echipa FCSB-ului, ca rezervă a lui Gnohere, titular după cele trei etape de suspendare din finalul sezonului regulat. Fără să facă nimic notabil în afara celor două goluri, FCSB a câștigat cu 2-1 și a completat astfel etapa perfectă a echipelor din Top 3.

Ce urmează

Craiova va avea un meci greu la Viitorul în deschiderea etapei a doua de „play-off”. În momentul duelului lor de duminică, din derbiul etapei și al campionatului, CFR Cluj și FCSB vor ști deja rezultatul Craiovei, iar o victorie a „alb-albaștrilor” va pune și mai mare presiune pe primele două clasate.

În celălalt meci din Top 6, CSMS Iași primește vizita Astrei Giurgiu, iar cine visează la măcar un loc 3 nu poate rata victoria sâmbăta viitoare.

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.