Privind înainte. Dragana Cvijic: „Viitoarea echipă a CSM-ului va fi foarte bună. Suntem luptătoare, vom fi ca niște tigri anul viitor”

Andreea Giuclea 13 mai 2018

„Vom bate toba pentru Vardar”, au spus mulți dintre suporterii români la finalul celor două semifinale din FINAL4. Unii îi susțin din principiu, pentru că îi consideră outsideri, alții ca să întrețină rivalitatea cu Gyor, dar cei mai mulți pentru că știu că de anul viitor, patru jucătoare de la Vardar se vor muta la București. „Trebuie să le facem o primire frumoasă.”

Ca să treacă peste dezamăgirea înfrângerii cu Gyor, suporterii aleg să privească în viitor. Iar prin transferurile de la Vardar – Andrea Lekic, Jovanka Radicevic, Barbara Lazovic și Dragana Cvijic -, CSM câștigă nu doar niște handbaliste extrem de bune, ci și niște sportive încrezătoare, puternice și ambițioase, cu relații de joc deja formate. Rămâne de văzut cum se vor integra în ansamblul imprevizibil de la București.

Vardar s-a calificat în toate edițiile FINAL4, de când a fost introdus acest format, în urmă cu cinci ani, dar abia anul trecut a reușit să ajungă în finală (după ce-a trecut chiar de CSM), ca să piardă la un gol în fața Gyor-ului. Handbalistele din Macedonia simt – și o spun deschis – că a venit și rândul lor să câștige. Iar acum știu, mai mult ca oricând, că mai au doar o șansă. De anul viitor, conducerea clubului din Skopje a descis să schimbe strategia. Va renunța la vedete – majoritatea din străinătate – și se va concentra pe creșterea viitoarei generații de jucătoare locale, în contextul în care Macedonia se pregătește să găzduiască Campionatul European din 2022.

Handbalistele au aflat în ianuarie că trebuie să-și caute alte cluburi. N-au scăzut însă nivelul în Ligă, dimpotrivă. S-au calificat în FINAL4 fără înfrângere și au arătat o formă impresionantă. Au vorbit despre cât de unite sunt și de câtă încredere au în echipă. La ultimul meci de Champions League jucat acasă, și-au luat rămas bun de la fanii din Skopje cu ochii în lacrimi, iar faptul că simt că sunt pe punctul de a încheia un capitol le dă o motivație în plus, cum explică pivotul Dragana Cvijic: „Echipa asta a Vardarului merită să câștige. Merită să ducă trofeul acasă, unde oamenii trăiesc pentru handbal, iubesc handbalul. Trebuie să le oferim acest cadou.”

Cvijic, care s-a transferat la Vardar vara trecută de la Buducnost, după ce a fost foarte aproape să semneze cu București, spune că nu s-a simțit la niciun club așa bine ca în Skopje. „Am jucat la Buducnost șase ani, acolo am crescut ca jucătoare, am cunoscut multe handbaliste care mi-au devenit prietene, mi-a plăcut sistemul de acolo. Dar aici mă bucur de handbal. Nu am nimic rău de spus despre fete, muncim bine împreună, mă înțeleg foarte bine pe teren cu toate, n-am simțit la altă echipă genul ăsta de relație, că oricine îți poate da o pasă bună, că toată lumea are grijă de tine, te întreabă dacă ți-e bine, dacă ți s-a întâmplat ceva. Sunt foarte fericită la Vardar și îmi pare rău că peste două zile se va termina, că nu va mai exista echipa asta, că nu voi mai vedea fetele astea pe teren. Dar cu o parte din ele voi juca anul viitor.”

CSM București a profitat de schimbările de la Vardar și a transferat deja multe dintre jucătoarele de bază ale echipei macedonene: Andrea Lekic, Jovanka Radicevic, Barbara Lazovic și Dragana Cvijic. „Mafia din Balcani va veni la București”, a glumit Cvijic, știind că la București se va reuni cu Majda Mehmedovic, din Muntenegru, și cu croata Jelena Grubisic.

Se va reuni și cu Cristina Neagu, de care s-a apropiat în perioada petrecută împreună la Buducnost. „Mă bucur să joc din nou cu ea, pentru că o cunosc bine, și ea pe mine. Cred că viitoarea echipă a CSM-ului va fi foarte bună, pentru că suntem luptătoare și vom fi ca niște tigri anul viitor.”

Până atunci, Cvijic, aleasă cel mai bun pivot al ediției actuale de Champions League, e convinsă că echipa ei de acum va câștiga și finala, după ce a trecut de Rostov Don în semifinale (25-19).

„Cine va juca cel mai bine în apărare va câștiga. Dar eu sunt sigură că noi vom juca cel mai bine în apărare și noi vom câștiga. I-am spus deja Andreei Lekic: vom câștiga Liga anul ăsta cu Vardar și anul viitor cu CSM. Vom câștiga doi ani la rând, crede-mă. A început să râdă, a zis să mă opresc, că nu știu ce va fi anul viitor. Dar eu cred.”

 

CSM – Rostov va începe la 16.15, finala mare (Gyor -Vardar)– la 19.00. Ambele meciuri sunt transmise de Telekom Sport și Digi Sport.

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.