Puștii lui Hagi pierd la Porto, ratează marea întâlnire cu Barcelona, dar pot rămâne optimiști. A fost o lecție pe cât de dură, pe atât de utilă

Ciprian Rus 21 februarie 2017

„Pot să vă spun că o să practicăm același fotbal, indiferent de adversarul cu care vom cădea în optimile UEFA Youth League. Nu ne vom schimba stilul de joc, o să încercăm să ne impunem stilul indiferent de nume”, promitea Gică Hagi, imediat ce Viitorul U19 trecuse de Copenhaga, în “play-off”-ul pentru fazele superioare ale celei mai importante competiții juvenile din Europa.

Sorții nu au fost generoși cu Viitorul, care a căzut cu FC Porto, iar unica manșă se juca deplasare. Dar, chiar și așa, jucătorii lui Hagi au reușit să împlinească promisiunea patronului lor. Și-au jucat fotbalul lor și au făcut-o bine, atât timp cât i-au ținut bateriile. Doar erorile uriașe din apărare de pe final au privat Viitorul de un rezultat bun la Porto. În locul unui sfert de finală cu Barcelona, „premiul” pentru puștii lui Hagi a fost o lecție din care pot ieși mai puternici.

Meciul

Viitorul, care a început cu trei jucători aflați pe foaia de joc a echipei mari în meciul din weekend cu Astra, a pornit în atac și a ținut de minge toată prima repriză. De la generația Stelei de la finele anilor ’80, nici o echipă de fotbal românească nu a dominat atât de copios o formație de calibru din Europa așa cum au făcut puștii lui Hagi cu FC Porto.

Stăpâni pe ce joacă, foarte atenți la intercepții și versatili în atac, românii i-au sufocat pe portughezi în primele 30 de minute, stârnind admirația, dar și îngrijorarea comentatorilor televiziunii portugheze TV Sport, cea care a transmis partida.

Coman, Cicăldău și Casap au avut, fiecare, ocazii bune de a marca, însă mereu a lipsit ceva, un pas, câțiva centimentri sau un dribling pentru ca Viitorul să treacă în avantaj.

Băieții de la Porto, care au avut prima lor ocazie mai serioasă la finele primei reprize, au ieșit mai proaspeți de la vestiare, au echilibrat jocul de posesie și au marcat în minutul 54, prin Abou, la o ieșire hazardată a lui Tordai.

15 minute mai târziu, pe fondul dominării alor noștri, portughezii au mai marcat o dată, la capătul unui corner, din nou pe o ezitare a lui Tordai, speculată de Rui Pedro.

Viitorul a avut ocazii bune și la 1-0, și la 2-0, prin Coman, Mățan (excelent intrat în joc) și Dumitrescu (impecabil pe toată durata partidei), dar tot Porto a marcat până la final, la capătul unei acțiuni personale a noului intrat Queta. Vedeta Coman a avut ocazia meciului, în minutul 90, dar a trimis pe lângă, singur cu portarul.

Declarații

“Hagi are toate motivele să fie mulțumit de jucătorii săi și de jocul lor. Cu singuranță vom mai auzi de ei pe viitor în fotbalul mare.” – comentator Sport TV

“Scorul este nedrept, pentru că Viitorul a făcut o primă repriză foarte bună și merita să marcheze.” – comentator Sport TV

Echipele

FC Porto U19: Diogo Costa – Diogo Dalot, Diogo Queiros, Jorge Fernandes, Reabciuk, Rui Pires, Bruno Costa, Moreto Cassama (c), Rui Pedro, Abou, Joao Cardoso

Viitorul U19: Tordai – Căpușă, Kilyen, Dumitrescu, Băluță, Ghiță, Fl. Coman, Casap, Ene, Cicaldău (c), Ciobanu

 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.