Rezumatul zilei a X-a: Cătălina Ponor a terminat pe șapte în finala la bârnă, Marian Drăgulescu pe patru la sărituri, Marian Oprea a ratat finala la triplusalt

Andreea Giuclea 15 august 2016

GIMNASTICĂ

Update 22:30

Poate pentru prima oară în lunga sa carieră, Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică, n-a putut să-și țină în frâu emoțiile în finala la bârnă. Emoțiile ultimului concurs olimpic, date de faptul că e singura care poate aduce medalie gimnasticii feminine românești și de dorința de a le demonstra celor care n-au fost de acord cu participarea ei la Rio, în locul Larisei Iordache, că au greșit. A avut câteva dezechilibrări, a ratat câteva legări, i-au tremurat picioarele care altădată erau de neclintit și a terminat pe șapte. Detalii, aici.

Update 21:30

Marian Drăgulescu a fost foarte aproape de podium în finala la sărituri, aparatul său preferat. A primit aceeași notă cu a ocupantului locului trei, 15,499, dar arbitrii i-au departajat după execuție, considerând că săriturile japonezului Kenzo Shirai au fost mai corecte. Drăgulescu a ajuns astfel pe patru. Pe larg despre concurs, aici.

 

ATLETISM

Update 16:30

Marian Oprea, vicecampion olimpic în 2004, la Atena, n-a reușit să se califice în finala concursului de triplusalt. Atletul în vârstă de 34 de ani a ratat toate ele trei sărituri din calificări și a rămas în afara finalei.

 

Articolul inițial:

După ce naționala de handbal a pierdut la limită contra Norvegiei și nu a reușit să se califice din grupele Olimpiadei, în timp ce maratonistele Paula Todoran și Daniela Cîrlan n-au prins nici ele o formă prea bună, ne scuturăm de tristețea zilei de ieri și privim înainte. Începe o nouă zi cu șanse pentru delegația României, în care ne punem speranțele în veteranii Cătălina Ponor (29 ani fără cinci zile), campioană olimpică la bârnă în 2004, Marian Drăgulescu (35 ani), vicecampion olimpic la sol și medaliat cu bronz la sărituri în 2004, și în atletul Marian Oprea (34 ani), vicecampion olimpic în 2004 la triplusalt.

Despre Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu am scris deja pe larg. Încercările lor merită urmărite.

Programul de azi:

  • Marian Oprea încearcă să se califice în finala la triplusalt, în califcările care încep la 15:30.
  • Cătălina Ponor revine în finala la bârnă, probabil ultima apariție olimpică a gimanstei, de la ora 20:00.
  • Marian Drăgulescu țintește aurul olimpic, singurul care îi lipsește, în finala la sărituri de la 20:00
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.