Simona Halep: „Că nu renunț! Acesta e cel mai important lucru pe care l-am îmbunătățit la mine în ultima vreme”

Adrian Țoca 22 ianuarie 2018

“Oh, da, ce bine că a fost un meci mai scurt!” Simona se așază la pupitru în sala de conferințe de presă și surâde ca atunci când îți amintești de o pățanie care devine povestea aia pe care prietenii te roagă mereu să le-o spui; meciul cu Davis va deveni fix asta. Apoi spune că e foarte încântată că și-a găsit ritmul, pentru că “nu e ușor când ești obosit”, că a fost “mult mai bine” azi, dar și că a ajutat-o că știa exact ce avea de făcut.

Ce anume, mai exact? Simona răspunde iute și ușor entuziasmată, ca atunci când pici pe subiect: ”Primul lucru pe care l-am făcut bine a fost să stau foarte concentrată la fiecare minge, pentru că știam că poate reveni în meci. A făcut asta de două ori când am jucat cu ea, deci știam că fiecare minge e importantă. Dacă reușeam să mă desprind în setul doi, asta o să o rupă un pic fizic, dar și mental. Și am reușit asta. Când mi-am făcut serviciul la 2-3 în primul set, m-am simțit mult mai încrezătoare. Am simțit că pot să apăs pedala și să fug cu meciul. De asemenea, în ce privește jocul ei, am mișcat-o bine, am încercat să nu dau greșeli ușoare, și să o împing în spate, ceea ce am reușit. Ea nu a putut să domine, eu am putut, eu am dominat. Am venit la fileu mult. Am închis punctul când simțeam că e timpul”, spune Simona, descriindu-și adversara ca pe o “jucătoare deja bună“, nu doar de viitor. Naomi, spune Simona, se deplasează mai bine acum, e mai energică și mai pozitivă, comparativ cu meciurile lor anterioare.

Cum au fost cele 48 de ore dintre meciuri? Simona spune că prima zi de după meci a fost ok, dar noaptea trecută nu a putut să doarmă, pentru că “mă durea ceva peste tot”. Dar “am dormit două ore azi, înainte de meci, și m-am simțit foarte fresh, foarte bine“. Iar glezna? Glezna e încă inflamată, dar “acum nu mă mai gândesc la fel de mult la asta. Am văzut că pot să câștig meciuri cu ea cu tot, așa că nu mă mai îngrijorează la fel de mult. Încerc să alerg normal, să dau 100 la 100 la fiecare punct. Încă o simt, dar pot să gestionez“.

După meciul cu Davis, Darren Cahill i-a spus că e foarte mândru că a putut duce la capăt un astfel de meci. Și, mai dezvăluie Simona, i-a spus că ar fi fost mândru și ar fi fost o treabă bună chiar și dacă ar fi pierdut acel meci. “Erau cu toții fericiți că nu am renunțat în niciun moment. Cred că acesta e cel mai important lucru pe care l-am îmbunătățit în ultima vreme; vreau să îl îmbunătățesc și mai mult“, explică ea, apoi râde când își amintește de gif-urile cu Darren lovindu-se cu pumnii în cap în timpul meciul cu Davis. “Am văzut, am văzut! Dar azi am lovit swing volley-urile de multe ori, deci e fericit acum“.

Continuarea articolului este pe Treizecizero

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.