Simona Halep, după nebunia cu Davis: „Meciul acesta înseamnă foarte mult pentru mine. E o victorie mare în multe feluri”

Adrian Țoca 20 ianuarie 2018

Simona Halep s-a refugiat într-un masaj ca să se adune un pic după meci și și-a amânat sosirea la conferința de presă. “Acum am energie, am gânduri bune, sunt bine”, a zâmbit ea. Victoriile sunt cel mai bun tratament pentru orice, se dovedește încă o dată. “A fost un meci emoționant și sunt foarte bucuroasă că am putut să fiu puternică și să îl termin cu bine”, a spus ea, admițând că i-ar fi fost greu dacă l-ar fi pierdut.

“E singurul de acest gen pe care l-am jucat”, a continuat Simona, care nu mai intrase vreodată în prelungiri anterior în cariera ei. “A avut trei mingi de meci, n-a fost ușor, dar, deși ea a condus mai mult, am continuat să sper că nu e gata. Am dat tot ce am avut azi și de fapt sunt foarte mândră că am rezistat și am câștigat, pentru că n-a fost deloc ușor. Ea a jucat grozav”.

De altfel, Simona i-a dat credit în repetate rânduri lui Davis, pe care a lăudat-o pentru joc și pentru că a fost puternică mental. “Cred că a jucat la un nivel foarte înalt, iar reverul ei a fost prea bun, pe alocuri. N-am avut reacție la multe dintre loviturile ei. M-am așteptat că reverul meu e suficient să lovesc câteva mingi în lung de linie, dar n-am prea reușit, în schimb ea a fost foarte agresivă. S-a deplasat foarte bine, s-a și apărat bine și a venit la fileu. A fost extraordinară azi, multe, multe felicitări”.

Despre mingile de meci, Simona spune că în acel moment a crezut că e gata. “Dar a fost bine, pentru că asta mi-a permis să-mi relaxez brațul și să servesc foarte bine acele trei mingi. Iar apoi, când ea a luat time-out medical, am avut timp să mă liniștesc și să gândesc, să mă reîncarc. Am găsit și mai multă energie. Iar la 13-13, când am luat acel game, mi-am zis că e numărul meu norocos și că acum o să le iau pe următoarele două“, a râs ea.

“E foarte dificil când adversara ta are minge de meci. E foarte greu să te mai gândești la tactică în momentul acela, să te gândești la cum să joci următorul punct. Te duci și lovești fără să mai gândești. Am făcut asta. Apoi ea a avut un moment de oboseală. A fost și presiunea foarte puternică, iar eu am fost un pic mai puternică în acele momente”.

Și în câteva dintre momente s-a salvat cu ajutorul serviciului: “Da, am servit bine când a trebuit. N-am fost destul de constantă, pentru că oboseam la un moment dat. Dar atunci când a trebuit am dat drumul la braț. Și m-a ajutat mult serviciul azi. Foarte mult.“

A conștientizat, în timpul luptei, că meciul tinde să se transforme într-un astfel de thriller? “Nu prea m-am gândit la asta. Bineînțeles că vedeam cum trec punctele și game-urile, dar a fost fără prea multe gânduri. Era prea greu să mă mai gândesc la ceva la nivelul acela, la efortul depus”. Într-un alt răspuns, a completat: “Cred că pentru echipa mea a fost mai greu de trecut prin, decât pentru mine. Dar m-au susținut puternic azi și-s foarte recunoscătoare. E frumos să ai astfel de meciuri, dar deloc ușor“.

Cel mai interesant a fost când s-a comparat cu versiunea ei din urmă cu câțiva ani. “Cred că în trecut nu aș fi luptat atât de mult ca acum. Poate aș fi pierdut la mingile acelea de meci. Dar m-am îmbunătățit la acest capitol, și mă face foarte fericită faptul că m-am schimbat în bine. Cred că victoria cea mai mare e că am gestionat situația“.

Fizic, e limpede că se va resimți, spune Simona. “Am simțit durerea în tot meciul. Asta m-a frustrat, dar n-am cedat. Cu siguranță că sunt mai puternică mental acum, pentru că am putut rezista cu asta în fiecare moment din meci. Glezna e ușor inflamată acum, pentru că nu e recuperată și e imposibil să se recupereze așa repede. Cred că mâine va fi mai rău, așa mă gândesc după acest meci, dar o să trag de mine și vedem ce se va întâmpla“.

Vor fi riscuri pentru meciul următor? “Cu siguranță voi intra pe teren, dar nu știm cum va fi. Medicul mi-a spus că riscul e acolo, pentru că e o accidentare, dar cred că va fi bine”. Ca să se refacă, Simona are un plan simplu: mult somn și ciocolată caldă. “O să-mi iau una chiar acum, după ce plec de aici”.

În ultimele zile, Simona s-a antrenat foarte puțin, și asta s-a simțit în prima parte a meciului, când i-a fost greu să-și găsească tonusul. “În primul set am simțit și durerile la picior, a fost greu să intru în ritm, dar după ce s-a lungit meciul nu prea mai conta asta și am dat drumul la picioare.“

„Am spus că “gata!”, la un moment dat, dar n-am gândit-o. Eram un pic frustrată de dureri la gleznă și am avut mici momente. Dar n-au fost negative. Am stat acolo la fiecare punct și cel mai important e că n-am cedat niciun punct și asta cu siguranță că și antrenorul a apreciat.

Despre Naomi Osaka, viitoarea ei adversară, Simona a spus: “Lovește puternic, atât de puternic. Va trebui să fiu puternică pe picioare și să joc repede, să-mi deschid terenul, așa cum îmi propun tot timpul”.

„Am arătat că putem juca”

Lauren Davis a venit prima la conferința de presă. Deși se resimțea după efort și în mod evident nu-i putea fi ușor după o astfel de înfrângere, Lauren a vorbit foarte frumos despre meci și a spus că vede o sumedenie de lucruri pozitive în ce o privește și că preferă să se concentreze pe acestea. Asta deși, spune ea, a avut întotdeauna probleme cu faptul că a fost prea dură cu ea de-a lungul timpului.

„Sunt foarte obosită. Dar sunt multe lucruri bune cu care vreau să rămân. Am jucat foarte, foarte bine. Am lăsat pe teren tot ce-am avut și am făcut tot ce-am putut. Cred că am ce învăța și lucrurile arată bine de acum, cred.”

Lauren a explicat ce a pățit la picior. „Da, a fost foarte ghinionist momentul. Cred că degetele mele s-au rănit de la cât de mult am alergat. Am simțit ceva la prima minge de meci și n-am putut să aplic prea multă presiune. Întâi am simțit la degetul mare drept, apoi la cel stâng. Fizioterapeutul mi le-a bandajat bine și am putut să mă mișc bine după aceea”.

Pe Treizecizero găsești toate gândurile curajoasei Lauren și vezi cum a reacționat lumea tenisului după acest meci memorabil

 

 

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.