Simona Halep pierde cu Svitolina în finala de la Roma, ratează șansa unui al doilea titlu consecutiv. Urmează Roland Garros

Treizecizero.ro 21 mai 2017

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Roma, învinsă de Elina Svitolina, 4-6, 7-5, 6-1. Simona încerca să câștige al doilea turneu important pe zgură în tot atâtea săptămâni; în schimb, a fost al patrulea titlu al anului pentru Svitolina, care ocupă locul 1 în Race to Singapore.

Simona a pornit excelent și a dominat meciul cu destulă ușurință până la 5-2 în primul set. La acel moment, românca a căzut, sucindu-și glezna dreaptă prinsă în zgură, iar momentul a destabilizat-o. După un scurt forcing al Svitolinei, Simona și-a păstrat cumpătul și a putut închide primul set, 6-4.

Setul doi a fost fluctuant, cu o serie de schimbări de momentum și ocazii ratate de ambele părți. Simona a recuperat de la 1-3 la 3-3 și de la 3-5 la 5-5, dar ultimele două game-uri i-au aparținut Svitolinei, care a împins finala în setul decisiv.

În setul al treilea, Simona a pornit foarte greu și a părut tot mai afectată în deplasare, nereușind să mai opună rezistență. Svitolina s-a desprins rapid, câștigând cu 6-1.

La Roland Garros, Simona va fi cap de serie 3.

Bilanțul Simonei în finalele jucate de-a lungul carierei este acum de 15 – 9, dintre care 6 – 6 pe zgură și 6 – 4 în finalele de Premier Mandatory/Premier 5.

Articol în curs de actualizare.

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.