„Suntem o echipă abia formată, cu multe jucătoare noi, încercăm să creăm relațiile de joc.” Concluzii după primul amical al României în Japonia

Andreea Giuclea 24 noiembrie 2019

Naționala de handbal feminin a României a jucat duminică primul meci de pregătire înaintea Campionatului Mondial care debutează pe 30 noiembrie, în Kumamoto. Echipa antrenată de Tomas Ryde a învins cu 25-23 echipa locală Omron, după un meci în care Cristina Neagu n-a jucat deloc și în care prioritară a fost dezvoltarea relațiilor de joc.

„Obiectivul a fost ca toată lumea să joace, mai puțin Cristina, care are genunchiul puțin umflat. Ne-am concentrat mult pe integrarea jucătoarelor noi, Elena Dache, Anca Polocoșer și Patricia Vizitiu, și în unele momente s-au descurcat foarte bine. De exemplu, sunt foarte fericit că Dache a fost foarte puternică în situații de unu la unu, asta oferă încredere echipei. Am încercat mai multe formule în apărare și în unele momente a mers foarte bine. A fost o zi bună, suntem încă destul de obosiți, dar echipa e optimistă și pregătită de pașii următori”, a spus selecționerul Tomas Ryde, pentru FRH, la finalul meciului.

Elena Dache, care s-a alăturat lotului României direct la aeroport, a înscris și primele ei goluri pentru echipa națională. „Îmi doream să ajung aici, să văd cum se simte să fii la acest nivel. Am avut emoții, dar au dispărut odată ce-am ajuns aici. Îmi doresc să joc și să obținem un rezultat bun. Probabil n-o să știu cum să mă exteriorizez, fiind prima oară când sunt cu naționala de senioare, dar mă voi bucura alături de fete.”

Laura Pristăviță, centrul Bistriței, și ea debutantă la un campionat mondial, a spus după meciul amical că mai e nevoie de timp ca atacul să funcționeze mai bine. „Apărarea a fost un plus în acest prim meci. Cred că atacul ar putea să funcționeze mai bine dacă am reuși să creăm acel timing între noi. Mai avem câteva zile și sper să se mai lege relațiile între noi și să funcționeze mai bine decât azi. E primul meu campionat mondial, din păcate ghinioanele m-au urmărit și m-am accidentat înainte de campionate mari, deși eram în lot. A venit și norocul de partea mea, să nu mai apară vreo accidentare. Sunt aici și încerc să mă bucur de moment.”

Dacă Laura s-a acomodat bine cu diferența de fus orar, Aneta Udriștioiu încă nu și-a revenit după drumul lung. „Nu prea m-am acomodat bine, nu prea dorm, dar sper ca până începe turneul să ne revenim.” Despre meci, extrema Naționalei spune că „a fost un joc destul de bun, mai ales după un drum atât de lung. Mai avem de pus multe lucruri la punct, suntem o echipă de-abia formată, suntem cu multe jucătoare noi, încercăm să creăm relațiile de joc, să meargă toate combinațiile.”

Naționala mai joacă un meci amical marți dimineață, împotriva Olandei, un adversar mult mai dificil și mai apropiat de nivelul campionatului mondial. „Vor juca mult mai rapid, cu mult mai multă putere. Cred că apărarea noastră trebuie să fie mult mai puternică, azi am făcut niște greșeli în contratac, nu e loc pentru asta marți. Cristina va juca și ea și sper să reușim să impunem ritmul, azi am alergat cam mult. Trebuie să fie un meci mai bun din punct de vedere tactic”, a spus Tomas Ryde.

*

La Campionatul Mondial (30 noiembrie – 15 decembrie), România va juca în Grupa C, alături de Ungaria, Spania, Muntenegru, Kazakhstan și Senegal. Primul meci va fi contra Spaniei, pe 30 noiembrie. Primele trei clasate se califică pentru grupele principale, unde vor intra cu punctele luate celorlalte două echipe calificate. În Main Round, cele trei echipe din grupa României se vor întâlni cu echipele venite din Grupa D, unde Rusia, Suedia și Japonia sunt favorite în fața Chinei, Argentinei și Republicii Congo.

Foto: FRH

Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.