Ziua 1, meciul 1: Simona Halep începe anul cu o victorie

Treizecizero.ro 2 ianuarie 2018

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Shenzhen, primul turneu al sezonului 2018, după ce a câștigat, 6-4, 6-1 meciul cu americanca Nicole Gibbs, în primele ore ale noului an.

A fost o evoluție foarte bună și foarte sigură a liderului mondial, care a trecut repede peste rugina inerentă a unui start de sezon și a lăsat senzația că nimic nu se poate întâmpla ca să-și complice viața azi. S-a deplasat bine, a fost concentrată, și-a cedat o singură dată serviciul (a adunat și 3 ași) și a încheiat meciul în o oră și nouă minute, cu 12 lovituri câștigătoare, versus 13 erori neforțate. Forehandul a mers foarte bine azi pentru Halep, care nu a lăsat impresia că a avut nevoie să acceseze vreun nivel deosebit ca să se impună.

Simona o va întâlni în turul următor pe chinezoaica Ying-Ying Duan, pe care a învins-o anul trecut în trei seturi pe iarbă, la Eastbourne, revenind după ce a pierdut primul set. Duan a trecut de Rodina, 6-2, 7-5.

„E prima mea victorie ca numărul 1 anul acesta, așa că mă bucur de timpul petrecut aici”, a spus Simona, la interviul de după meci, înainte de a schimba câteva mingi cu o fetiță, la invitația organizatorilor. „A fost un meci bun, e important pentru mine să încep cu o victorie anul. Aștept cu încredere următoarele meciuri și sper să mă îmbunătățesc”.

La Brisbane, Sorana Cîrstea a învins-o pe americanca Jennifer Brady, 7-6, 6-1, în vreme ce tot la Shenzhen, Mihaela Buzărnescu a pierdut cu Maria Sharapova.

 

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.