LEAD
ÎNAINTE DE FLUIER

Arsenal desfiinţează conturi pentru Lacazette, Rooney se întoarce acasă şi Man Utd primeşte un update în schimbul lui

Am ajuns încet-încet la jumătatea pre-sezonului. Cupa Confederaţiilor şi Europeanul sub 21 de ani au făcut timpul să treacă mai repede, dar acum ne-a rămas un singur lucru de discutat aprig până la începutul lui august, când se dă startul în campionatele mari. După o lună relativ liniştită pe frontul de transferuri, vânătoarea după semnături a prins viteză şi zvonurile încep să capete contur.

Lacazette se alătură clubului francez de la Arsenal

În sfârşit – asta îşi vor spune mulţi suporteri de pe Emirates, după ce Alexandre Lacazette a fost a adus de la Lyon pentru 65 de milioane de euro. Transferul record pentru Arsenal împuşcă doi iepuri dintr-o dată. În primul rând, vorbim de aducerea unui jucător pe care Wenger şi-l doreşte de cel puţin două veri încoace, dacă e să dăm crezare presei. Atacantul a apărut pe radarul londonezilor încă din 2015, când marca 31 de goluri şi o aducea pe Lyon aproape de titlu.

În al doilea rând, mutarea e exact genul de iniţiativă pe care fanii o cer insistent clubului, acuzat insistent de zgârcenie şi investiţii insuficiente. E un semn că Wenger şi conducerea sunt dispuşi să flexeze muşchii financiari considerabili de care dispune Arsenal şi că nu potenţialul, ci produsul finit a devenit prioritatea.

Alexandre Lacazette are 26 de ani şi e deja bine rumenit. Francezul a atins înălţimi noi sezonul trecut, când a marcat 37 de goluri în 45 de meciuri, numere de care Arsenal are nevoie pentru a concura serios în Premier League. Numere de care Olivier Giroud, principalul număr 9 al echipei în ultimii ani, nu a fost capabil până acum.

Lacazette ştie câte ceva despre aşteptările pe care suporterii lui Arsenal le au pentru un vârf francez: „E un club legendar. În copilărie, datorită lui Thierry Henry şi altor jucători francezi, am visat mereu să joc pentru clubul ăsta, aşa că astăzi mi s-a împlinit un vis. Îmi place şi faptul că antrenorul e aici de ceva vreme şi asta arată că e un club stabil.“

Rămâne de văzut dacă vom vedea o colaborare între Lacazette şi Sanchez toamna asta. Chileanul a fost folosit ca atacant central de câteva ori în ultimele luni, dar Wenger îl preferă într-un rol lateral şi stilul de joc combinativ al noului venit ar putea produce un parteneriat producitv. Asta dacă Sanchez va mai fi pe Emirates când se dă startul.

„Once a Blue, always a Blue“

Asta se spune despre cei care au crescut cu Everton în suflet. Orice s-ar fi întâmplat în ultimii 13 ani, e indisputabil că Wayne Rooney şi-a petrecut copilăria în tricoul albastru al clubului din Liverpool. Mai mult, acolo a apărut pe scena mare, la vârsta de 16 ani, când devenea cel mai tânăr marcator din Premier League cu un gol incredibil contra lui Arsenal.

Între timp, Rooney a mai doborât câteva recorduri, pentru Manchester United şi naţionala Angliei, dar ultimii doi ani au adus un declin accelerat. Englezul e privit acum mai degrabă ca o dilemă neplăcută pentru antrenori, care nu-i pot ignora reputaţia şi îl plimbă prin toate poziţiile de pe teren, în speranţa că o să poată scoate din nou tot ce-i mai bun din el. Cu intenţia asta a pornit la drum şi Mourinho vara trecută, până să renunţe, aşa cum au făcut-o şi Roy Hodgson şi Gareth Southgate la selecţionata engleză.

Acum, se pare că Ronald Koeman e gata să-şi încerce şi el mâna şi să-l readucă pe Rooney acasă. Preşedintele Bill Kenright s-a întâlnit deja cu agenţii jucătorului pentru a discuta posibile detalii şi, oricât de apuse par vremurile de glorie ale lui Rooney, mutarea asta ar pune şi mai multe paie pe focul entuziasmului suporterilor.

Adio Rooney, bun venit Lukaku?

Negocierile legate de Rooney au şi un alt aspect. Asta pentru că Man Utd tocmai a oferit 85 de milioane de euro pentru a face rocada cu atacantul lui Everton, Romelu Lukaku. BBC anunţă că oferta a fost acceptată şi că transferul e aproape de a fi completat.

Belgianul a anuţat de ceva vreme că nu va semna un contract nou cu Everton şi că se pregăteşte de plecare. Destinaţia părea să fie Chelsea, însă Man Utd s-a mişcat repede pentru a pune mâna pe piesa de rezistenţă cerută insistent de Mourinho. Portughezul a folosit acum câteva zile tactica Antonio Conte şi s-a plâns de lipsa de activitate a clubului pe piaţă. Din câte se vede, efectul a fost cel ţintit.

Huddersfield se scaldă în avantajele de a fi în Premier League

Dacă ai nevoie vreodată să ilustrezi efectul financiar al unei promovări în Premier League şi totodată discrepanţa incrediblă între diviziile engleze, nou-venita Huddersfield Town e exemplul perfect.

În mai puţin de o lună, clubul din Yorkshire şi-a spart de trei ori la rând suma record plătită pentru un jucător. Steve Mounie, un atacant francez de 22 de ani adus de la Montpellier, deţine acum titlul de cel mai scump om din lunga istorie a lui Huddersfield.

Cele 13 milioane plătite pentru Mounie pot părea mărunţiş în Anglia, mai ales după ce a discutat de sacii de bani oferiţi de United pentru Lukaku. Dar pentru un club care nu plătise niciodată mai mult de 2 milioane de euro până la începutul lui iulie, achiziţii ca ăstea vin dintr-un alt univers decât cel cu care e obişnuit Huddersfield.

Messi pune capăt încă unei runde de speculaţii

De fiecare dată când Messi se apropie la mai puţin de doi ani de terminarea contractului cu Barcelona, presa vuieşte de mutări senzaţionale, ba la Man City, ba la PSG. Când se auzea că argentinianul a refuzat o înţelegere nouă în mai, speculaţiile au trecut pe turbo.

Astăzi, Messi a spart bula cu o semnătură care îl leagă de clubul catalan până în 2021. Aşa că o să avem parte de linişte măcar până în vara lui 2020.

 

Comentează articolul
Cupa Mondială

Din Rusia, cu dragoste: nici măcar Mo Salah nu-i mai poate opri pe ruși din drumul lor spre optimile de finală

@FOTO: Evgenya Novozhenina / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
19 iunie 2018
Danny Coposescu

Miguel Delaney, de la Independent, a spus ceva notabil la începutul meciului de deschidere. „Tot mai mult, am impresia că Aleksandr Golovin e cel mai important jucător de la turneul ăsta.‟ Tânărul de la CSKA Moscova promite multe, dar nu viitorul său în fotbal îl preocupa pe jurnalist. Felul în care consumăm fotbalul azi s-a […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Trei puncte pentru Africa! Senegal amuțește un stadion întreg cu victoria neașteptată împotriva Poloniei

@FOTO: Vitaliy Belousov / Sputnik/ Hepta / Sport Pictures
19 iunie 2018
Danny Coposescu

Știi cum e cu socoteala făcută de-acasă. Te pregătești doi ani de zile să cucerești lumea, cu un lot care are cam tot ce-i mai bun din Bundesliga sau Serie A; te plimbi prin calificări ca o mare echipă, atacantul tău principal își umple sacul de goluri; după atâta vreme la conducere, selecționerul tău știe […]

Citeşte articolul
Cupa Mondială

Un început dezastruos îi costă pe columbieni meciul cu Japonia. Și poate chiar calificarea mai departe

19 iunie 2018
Danny Coposescu

Nu-s multe participante la Cupa Mondială care să fi avut pregătiri mai nereușite decât Japonia. Relația dintre federație și Vahid Halilhodzic a ajuns atât de otrăvită încât echipa s-a trezit cu un antrenor nou în aprilie. Akira Nishino are un munte de experiență în spate și e admirat acasă. Dar, cu doar trei amicale în […]

Citeşte articolul
Rusia 2018

Cupa Mondială Recap: Ce a fost și ce-o să vină. Toți ochii pe LewanGOALski!

19 iunie 2018
Codruț Baciu

Fiți pe pace, și-au intrat favoritele în ritm. Oarecum. Egalurile s-au ținut la distanță ieri, dar drama a fost acolo, pe terenurile rusești supravegheate de VAR.  Suedia – Coreea de Sud: 1-0 Suedezilor le purtăm încă pică pentru faza cu Italia, din noiembrie, când i-au lăsat acasă pe băieții lui Mancini; dar și-au început bine […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design